Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор за Jeep Liberty - въпрос

Да докладвам...след неколкократни опити за съживяване на акумулатора се стигна до лесно предвидимата развръзка - Bosch S5, 63 Ah на 610А с размери 242/175/190 mm.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bosch Silver S5.jpg
Прегледи:1
Размер:42.8 КБ
ID:5244955
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

акумулатора е хубав, имам 2 такива и нямам забележки, особенно сутрин на студено

Коментар

Мерси за успокоението. На всичките си предходни коли...леки коли и то на бензин акумулаторите са ми били по-големи - 74 Ah, а тук 63 Ah. Но както е описано в темата...няма място за по-голям. Исках поне да бъде S6, но най-близкия като показатели е 70 Ah и съответно "грешните" размери....и цената му от над 340 лева застрашително го доближаваше до цената на Оптима.

Коментар

Тодоре, честито! Дано не създава проблеми. На тези коли имам чувството, че какъвто и акумулатор да сложиш, ако не я караш десетина и повече дни, накрая може и да не запалиш. Поне да бяха оставили малко повече място, за по-голям акумулатор. Май доста електроника остава да работи, макар и в някакъв Stand-by режим, то аларма, то приемник на централното заключване, то CD player /при мен е и с GPS/ и т.н. Даже в usermanual-а си пишат, че трябва да откачиш акумулатора, ако автомобилът няма да се кара две и повече седмици.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
            Тодоре, честито! Дано не създава проблеми. На тези коли имам чувството, че какъвто и акумулатор да сложиш, ако не я караш десетина и повече дни, накрая може и да не запалиш. Поне да бяха оставили малко повече място, за по-голям акумулатор. Май доста електроника остава да работи, макар и в някакъв Stand-by режим, то аларма, то приемник на централното заключване, то CD player /при мен е и с GPS/ и т.н. Даже в usermanual-а си пишат, че трябва да откачиш акумулатора, ако автомобилът няма да се кара две и повече седмици.
            Поздрави!
            Не съм съгласен с теб, аз лично съм оставял колата за един месец и не съм имал никакви проблеми с паленето!
            А относно цената на горепосочения bosch, за мен е безсмислено. Та оптимата е около 400лв. и то жълта, има ли смисъл? Все пак има и пет години гаранция!
            LZ1HKW
            Реглаж на преден и заден мост
            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
              Не съм съгласен с теб, аз лично съм оставял колата за един месец и не съм имал никакви проблеми с паленето!
              А относно цената на горепосочения bosch, за мен е безсмислено. Та оптимата е около 400лв. и то жълта, има ли смисъл? Все пак има и пет години гаранция!
              Влади, цената на горепосочения Бош е като цената на Монбат Премиум...или поне за мен. Не забравяй, че съм работил доста години в най-големия представител на Бош...а и сега работя с тях за някои проекти. За гаранцията си прав...едно е 5 години, друго - 3. Но ако искара 3 години без проблеми, това ознаава правилна експлоатация и добра система на Jeep-a....и оттам и 5-те години (макар и без гаранция) не са непостижими. Ако не се случи - минавам на твоя вариант...или поне на половината му . В интерес на истината преди алармата да съсипе стария акумулатор... не съм имал проблеми с него, макар най-дългия период закотвен да ми е бил 10 дни по някоя командировка из чужденеция. Последната беше миналия Февруари а си беше хладничко тогава.

Коментар

S6 е хем стартов хем тягов, освен това е и гелов, а най-хубавото му е, че позволява пълни цикли на разреждане - зареждане. Ползваме такива по планини, чукари, полета... температурни диапазони от -17 до +35 градуса и нямат проблем. Затова и цената им е малко височка... Ако колата няма мощни консуматори, които да консумират голям ток и в движение - няма смисъл от такъв акумулатор. Колкото до цените... биват ако се ползва отстъпка 25%, както в твоя случай - само предполагам Взел си хубава батерия, завери си гаранцията и си карай с удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                  Влади, цената на горепосочения Бош е като цената на Монбат Премиум...или поне за мен.
                  Е, това е нещо различно!
                  За гаранцията си прав...едно е 5 години, друго - 3. Но ако искара 3 години без проблеми, това ознаава правилна експлоатация и добра система на Jeep-a....и оттам и 5-те години (макар и без гаранция)
                  Аз съм фен на Optima, зная акумулатори на по 10 години и то на състезателни машини, и нямат никакви проблеми! За това и избрах за мен тази марка, пък и колкото пъти съм опитал да мина нещо тънко винаги съм си платил за гяволъка. И другото показателно беше, че производителя също е избрал за оригинално вграждане Optima. А като знам всеки детайл какви тестове минава преди да бъде обявен за "оригинален" явно има предимства пред останалите.
                  Единственият минус, който аз виждам е цената. Но както знаем хубаво и евтино са на различни рафтове!а
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

vladi333, по принцип си прав за откачването на акумулатора. След изтичане на определеното време никакъв по-значим консуматор не би трябвало да остава захранен и да консумира. Поне не повече от 5 - 10 mA, но дали винаги е така? А и защо са дали в Usermanual-а препоръка да се свали предпазител 15 /Ignitoin-OFF Draw IOD/ или да се откачи минусовия кабел на акумулатора?

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                      Е, това е нещо различно!

Аз съм фен на Optima, зная акумулатори на по 10 години и то на състезателни машини, и нямат никакви проблеми! За това и избрах за мен тази марка, пък и колкото пъти съм опитал да мина нещо тънко винаги съм си платил за гяволъка. И другото показателно беше, че производителя също е избрал за оригинално вграждане Optima. А като знам всеки детайл какви тестове минава преди да бъде обявен за "оригинален" явно има предимства пред останалите.
                      Единственият минус, който аз виждам е цената. Но както знаем хубаво и евтино са на различни рафтове!а
                      За цената и рафтовете си 110% прав. Това е и причината да не си купя Старт (при цялото ми уважение към българското ... пък са ми и клиенти) или Bosch S3. Всъщност не мога да изтъквам доводи за акумулатор пред човек, когото помолих съвсем скоро да ми ...."даде ток" за да "запаля" .

Коментар

Да докладвам...след неколкократни опити за съживяване на акумулатора се стигна до лесно предвидимата развръзка - Bosch S5, 63 Ah на 610А с размери 242/175/190 mm.
                        [ATTACH=CONFIG]290361[/ATTACH]
                        Добро утро и от мене. От м. декември 2010 г. съм със същия акумулатор. Тоше, не се притеснявай, няма какво толкова да го изхаби. Издържливи са. Все пак, не ходим с жипките на оф роуд състезания, предполагам нямаш преработки по аудио системата, които да изискват по-сериозно захранване (макар там да слагат допълнителен акумулатор). Между другото, на Нисан-а по-миналия януари смених акумулатора, мислейки, че е от него, но то се оказа датчик на алтернатора. Новият е Бош S4. От Благоевград до София съм карал само на акумулатор. И досега си пали колата и при минус 15 градуса.
                        Поздрави и пожелания за един чудесен работен ден
                        Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
                        Nissan Almera N16 2.2 DI
                        LZ1MAS

Коментар

Много добър избор, оптимата след като се разпличка от контейнера си взех BOSCH S5 74Ah 750А R+, малко трудно се побра и не успях да му сложа скобата за закрепване, но нямам никакви проблеми с него.

Коментар

Първоначално публикуван от tolbuhina Преглед на мнение
                            Много добър избор, оптимата след като се разпличка от контейнера си взех BOSCH S5 74Ah 750А R+, малко трудно се побра и не успях да му сложа скобата за закрепване, но нямам никакви проблеми с него.
                            Скобата е що годе важна, но можеш и някак самоделно да си закрепиш акумулатора. Гледай обаче целия да е легнал в гнездото, защото има датчик за температура, чийто сигнал участва в процеса на зареждане на акумулатора. На мен стария ми беше 74 Ah и не лягаше хубаво и мисля, че това го прецака...предполагам е отчитано, че е студен и е презареждал постоянно.

Коментар

А за какъв модел Jeep става въпрос, защото при нас с Liberty-то май изобщо няма скоба отгоре на акумулатора. В оригиналната стойка от едната страна има предвидена вдлъбнатина, в която влиза издадената част от дъното на акумулатора, а фиксирането е чрез затягане от другата страна, в основата на акумулатора с болт и някаква планка. .
                              А датчикът би могъл да се премести на евентуална допълнителна основа, на която да легне в оригиналната стойка а върху нея да се постави батерията. Проблемът е именно във фиксирането на акумулатора. Трябва да се преработва, като се измайстори някакво закрепване отгоре на акумулатора.
                              Ето една снимка за онагледяване на оригиналната стойка /за съжаление с малко по-лошо качество. Снимах я случайно на един разглобен "Англичанин" KJ/

Вижда се температурния датчик в средата. Фиксиран е чрез щипки от двете си страни, които "щракват" в основата.
                              Поздрави!

Коментар

За "нашия" модел Jeep става въпрос Алекс. Човека се е отчел в темата кой какъв двигател експлоатира. За закрепването си прав - планката отзад долу на акумулатора е единственото и при мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X