След баня...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Trailhawk 2017...
Свий
X
-
За 500 км пак 11.5 разход.До 140км/ч с багаж догоре толкова.
Трябва да се внимава при изпреварванията с 3.6 мотора.Торка не идва баш когато би ми се искало.
Иначе чека си свети за knock-a,но дотам за радост.
Ще го излекуваме и газифицираме.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Може.Тук говорим за София-Маказа-Керамоти.
Багаж до припадане и гуми Wrangler Duratrac RT с тегло 21кг на бройка.
Е добре си харчи.
Говорим за магистрала 130/140.Другото около лимита и то.
Коментар
-
Малко информация от първо лице.
Разходихме се до гръцко и обратно.
Маршрут София,Кърджали,Маказа,Керамоти.
Там всеки ден до плаж,напред назад и разходка до Тасос и по чукарите.
Обратно през Кулата и в София плюс някакво градско днес.
Общия пробег е на снимките по-долу.
Разхода и той така.
Колата видно е със светещ чек от както споменах жиците на кнок сензора.
Това е единственото което всъщност се случва,ако същия не работи.
Не влиза в авариен режим или нещо подобно.Може би харчи повече...ма едва ли.
Снимал съм и какви температури държи колата при 37-8 градуса външна температура днес.
Сега добре ли е...зле ли е...аз съм доволен.
И те така.
Да живее монолога!
Коментар
-
Скоро и аз бях из гръцките земи, според мен налягането на маслото ти е ниско но за 3.6 може да е нормално. При мен беше така. -
Малко суха статистика и впечатления 5.7 Хеми без доработки:
- Минати около 2500км., извънградско каране от които 500+км в Гърция в последните 7 дена при температури 35-40градуса, колата е със стоков термостат без доработки и масло висок клас 5/30.
Постоянно държи температура на маслото около 97- 103градуса + -, което значи на Антифриза 5-8градуса по-ниска под 100, налягане на маслото в движение 3,8бара, на място 2,6-2,8.
Разхода ми с техните ограничения падаше под 10 без проблем, иначе средно около 13.
Абсолютно никакви драми в Стоковото Хеми. Маслото се сменя на около 6000км.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
При мен ан стоково хеми наляганет она маслото на загрял двигател на свободни е 2.4-2.6. На студен 3.5.
Антифриза съм го виждал да отива до 107, на тая температура пуска перката и сваля до 93. В движение дори при натоварване и висока външна температура си стои около 93. До 107 качва при спускане с ниска скорост и на скорост след като е напълно загряла. Това без пуснат климатик. Ако е пуснат климатика си кове на 93.
А защо караш с 5-30 масло колега Citizen? Не е ли 5-20 по спецификация твоето? При мен е.
Иначе моя разход на бензин средно излиза 15.6 при режим 100км градско в София в пикови часове на 500км българска магистрала.
- 1 like
Коментар
-
Температурата е доста ниска за Хеми WK2, може да имаш корекции на Термостат и кога да включва перките по-рано щом държи 93 при 40градуса и натоварване. Темата за Маслото е дълга, аз съм избрал да карам с това масло и спецификация на Мерцедес най-малкото защото държи по-високо налягане, на второ място маслото 5/30 го махат от ръководствата заради зелената сделка и то след 2014-15година, иначе го дават дори при натоварвания тегления и др. да се слага 5/30, WK2 има от последните и с 0/20 дето им пише, за мен това не е правилно и е въпрос на Зелените договорки, а не кое е най-добре за Хемито., най-доброто е чести смени на 6-7хиляди километра, ако имаш много градско,задръствания и работа на място 5к.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Мда.
Ама аз съм с 3.6.
Отделно с хевидюти охлаждане и подгрев на кутията и мотора.Разни канадски екстри.
Дават го и че може да тегли повече от стандартен такъв.
И те така.
Днес питах на едно място за газова...1500евро.
Така да се знае.
- 1 like
Коментар
-
Днес ходих да си купя филтър за газовата фаза да си сменя, от голям магазин в София. Полиестерен 6,14€, еми и миналата година беше 12лв. И тези части, които бяха изложени по щанда и витрините и от това, което си спомням, си бяха с цените равностойни на миналогодишните. Най-вероятно са поскъпнали услугите, а не самите части.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар