Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Trailhawk 2017...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

След баня...
    Прикачени файлове
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

За 500 км пак 11.5 разход.До 140км/ч с багаж догоре толкова.
      Трябва да се внимава при изпреварванията с 3.6 мотора.Торка не идва баш когато би ми се искало.
      Иначе чека си свети за knock-a,но дотам за радост.
      Ще го излекуваме и газифицираме.

Коментар

При мен ако карам 100-110 бензин около 8/100, на газ 9,5-10/ 100

Коментар

Може.Тук говорим за София-Маказа-Керамоти.
          Багаж до припадане и гуми Wrangler Duratrac RT с тегло 21кг на бройка.
          Е добре си харчи.
          Говорим за магистрала 130/140.Другото около лимита и то.

Коментар

Малко информация от първо лице.
            Разходихме се до гръцко и обратно.
            Маршрут София,Кърджали,Маказа,Керамоти.
            Там всеки ден до плаж,напред назад и разходка до Тасос и по чукарите.
            Обратно през Кулата и в София плюс някакво градско днес.
            Общия пробег е на снимките по-долу.
            Разхода и той така.
            Колата видно е със светещ чек от както споменах жиците на кнок сензора.
            Това е единственото което всъщност се случва,ако същия не работи.
            Не влиза в авариен режим или нещо подобно.Може би харчи повече...ма едва ли.
            Снимал съм и какви температури държи колата при 37-8 градуса външна температура днес.
            Сега добре ли е...зле ли е...аз съм доволен.
            И те така.
            Да живее монолога!
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_9187.JPG Прегледи:0 Размер:250.2 КБ ID:7047090 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_9186.JPG Прегледи:0 Размер:272.0 КБ ID:7047091

Коментар

Скоро и аз бях из гръцките земи, според мен налягането на маслото ти е ниско но за 3.6 може да е нормално. При мен беше така. -

Малко суха статистика и впечатления 5.7 Хеми без доработки:

- Минати около 2500км., извънградско каране от които 500+км в Гърция в последните 7 дена при температури 35-40градуса, колата е със стоков термостат без доработки и масло висок клас 5/30.

Постоянно държи температура на маслото около 97- 103градуса + -, което значи на Антифриза 5-8градуса по-ниска под 100, налягане на маслото в движение 3,8бара, на място 2,6-2,8.
              Разхода ми с техните ограничения падаше под 10 без проблем, иначе средно около 13.

Абсолютно никакви драми в Стоковото Хеми. Маслото се сменя на около 6000км.
              Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
              Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

При мен ан стоково хеми наляганет она маслото на загрял двигател на свободни е 2.4-2.6. На студен 3.5.

Антифриза съм го виждал да отива до 107, на тая температура пуска перката и сваля до 93. В движение дори при натоварване и висока външна температура си стои около 93. До 107 качва при спускане с ниска скорост и на скорост след като е напълно загряла. Това без пуснат климатик. Ако е пуснат климатика си кове на 93.

А защо караш с 5-30 масло колега Citizen? Не е ли 5-20 по спецификация твоето? При мен е.

Иначе моя разход на бензин средно излиза 15.6 при режим 100км градско в София в пикови часове на 500км българска магистрала.

Коментар

Температурата е доста ниска за Хеми WK2, може да имаш корекции на Термостат и кога да включва перките по-рано щом държи 93 при 40градуса и натоварване. Темата за Маслото е дълга, аз съм избрал да карам с това масло и спецификация на Мерцедес най-малкото защото държи по-високо налягане, на второ място маслото 5/30 го махат от ръководствата заради зелената сделка и то след 2014-15година, иначе го дават дори при натоварвания тегления и др. да се слага 5/30, WK2 има от последните и с 0/20 дето им пише, за мен това не е правилно и е въпрос на Зелените договорки, а не кое е най-добре за Хемито., най-доброто е чести смени на 6-7хиляди километра, ако имаш много градско,задръствания и работа на място 5к.
                  Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                  Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• jja
                    jja коментира
                    Редактиране на коментар
                    То моето е от последните. Мисля че е стоков термостата. За маслото интересно. При мен в ръководството не се споменва 5-30 никъде. За тънките масла и зелената сделка го има това със сигурност. Но на старото ми Либи 07 беше пак 5-20 маслото и затова си мислех че джийп така проектират двигателите.

Мда.
                  Ама аз съм с 3.6.
                  Отделно с хевидюти охлаждане и подгрев на кутията и мотора.Разни канадски екстри.
                  Дават го и че може да тегли повече от стандартен такъв.
                  И те така.
                  Днес питах на едно място за газова...1500евро.
                  Така да се знае.

Коментар

• jja
                    jja коментира
                    Редактиране на коментар
                    С газовите е тъжно. Частите си бяха поскъпнали още преди еврото ама след еврото направо се оакаха. За услугите тоест монтажа всички знаем. Аз моята я слагах сам и пак докарах почти 1000 евро само за материалите (за 6 цилиндъра трябва да е по евтино де).

Днес ходих да си купя филтър за газовата фаза да си сменя, от голям магазин в София. Полиестерен 6,14€, еми и миналата година беше 12лв. И тези части, които бяха изложени по щанда и витрините и от това, което си спомням, си бяха с цените равностойни на миналогодишните. Най-вероятно са поскъпнали услугите, а не самите части.

Коментар

• jja
                    jja коментира
                    Редактиране на коментар
                    Абе не знам....сякаш 2025-а не съм виждал оферти 3000лв за газова освен на премиум марките. Аз сега последно купувах фитинги за термотръби, тия неща преди изобщо не съм ги гледал като цена вземах отгоре да има резерв. Сега ми обадиха по 6-7 евро на парче.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X