3,6 мотора и здравина в едно изречение не съществуват. Даже в една вселена не съществуват. Дано да не го разбереш скоро.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Trailhawk 2017...
Свий
X
-
3.6 като моя го дават кекав.Предишния не е.Там до 2016та.
То щото 5.7 е цвете нали...
Просто е евтин за правене и прост на фасул спрямо 3.6.Това е хубавото.
Но за тези пари 5.7 на 100000км нямах голям шанс...
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Въпрос на късмет. Племенника купи 2015, 5.7, 120к км., сумит, за 6500$ на търга. Един леко смачкан заден калник. Като взе да го чисти намери под седалката GoPro, ново в кутийка.
...или както казват: На серсем врабче, Господ му прави гнездото.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Абе то и мой приятел, тъкмо си получи 5,7 Сумит-а , за 7-8000 долара - там , ама на сутринта след като го получи , въздушното умря . Та никой не продава читава кола за малко пари , още повече , като знае че ще че я праща на друг контитнет
-
Не е сложно това въздушно. В 90% от случаите се ремонтира с няколко О пръстена за по 5 стотинки. За по-капризните се зарежда с азот. Бутилка под наем + азота + часовниците + регулатор ми излезе към 350лв. Ще стигне поне за 10-тина индианеца.
-
Сигурно си прав, ама вече втора седмица е без кола човека .
-
-
Аз съм убеден,че има много по-евтини коли.
Ама не търсех 5.7 изначално.
Сега дали грешно,дали правилно то ще си покаже.
Но колата е запазена и най-важното такава каквато исках,а не каквато има.
За мен тази кола в заводският си вид без заден блокаж не представлява интерес.
Точно както и не харесвам да има хром и бял салон да речем.
Отделно Трейлхоук идва най-богато от към сток оборудване.
И седалките са му най-комфортните според мен.
Но да покараме и ще видим.
За сега...Доволен.
Ако не съм доволен...грандовете са най-купуваните автомобили в момента у нашенско.
Та все ще се намери клиент за кола на 100000км налична на място,обслужена със платено абсолютно всичко.
Или поне аз така си мисля.
А оттатък големия гьол коли много.Да се надяваме другият път да има доход за оборудван 4runer или секвоя...на нещо различно от 400К км.
- 3 likes
Коментар
-
Прясна информация от вчера както се казва.
По реда.
Регистриран с любезното съдействие на Стоянчо.
Сменихме преден прозорец,че имал люспа и като го оставих да се размрази на предишния сняг се разцепи от колонка до колонка все едно с нож е рязан.
Два броя акумулатори,че като отидох при другарите на Сточна гара да ги мерят констатирахме смърт поради старост.Оказаха се оригиналните.То беше ясно и предвид пробега и това,че колата бе и с оригиналните си гуми.
А за гумите.Е там теста бе вчера.
София-Враца-Монтана-Видин-Кула.Старт 8:30 пристигане 17:10
Апи могат да натъртят себе си и майките си когато и както им е удобно.
Как и да е.
На връщане 18:00 старт 21:20 вкъщи в София.
Този път през Петрохан.
Колата завива и спира адекватно макар и с крайно не зимните си гуми.
Имаше лед,сняг,мокър асфалт.Никакви грижи никъде.
Раздатката на сняг се държи напълно адекватно както и активния заден диференциал.
Реже доста от и без това не особенно голямата мощност в ниските та при изпреварвания трябва да се внимава.
Автоматично си влиза в режим аеро като усети какви ги вършиш и сваля колата 2см надолу с цел стабилност и по-нисък разход.
А разхода.На връщане с изключен еко режим и режим на раздатката сняг около 12 на 100.
Парното как си трябва и подгрев на седалката включен не че има значение.
Може и още надолу...ама като цяло..това е положението.
Заводските фарове на трейлхоука не стават с тия крушки.
Давайте идеи да слагам яки,че и без това не съм баш орел на тъмно.
Ако може и да не заслепяват...екстра.
Не ми се сменят фарове с разни тунингиски такива.Не че няма 100 варианта баш за гранда.
И те така.Няма страшно в умирачката...
Коментар
-
Ей сега ще слезна да ги снимам и ще кача някоя снимка.
послепис...
Ей ги на.Валео някакво.
Принципно на трейлхоука са различни от на другите модификации.
Халоген ми се виждат.Няма бъркане отзад по лесния начин.
ГПТ-то вика къси H11,дълги 9005/HB3.
А за да стане ясно колко е гот да ги смениш:
https://youtu.be/xq9II5F0Gs8?si=dgxnuiBokK30PCX2Последно редактирано от slatanic; 22-02-26, 12:49.Няма страшно в умирачката...
Коментар
-
Преди да са те почнали с ЛЕД показухата, намери малко свободно време когато е дъждовно, мъгливо, мараня и ела да те повозя на две кошници с оригинални лед светлини. Шевролет и Порше. Сигурен съм, че гаражните майстори ги правят по-добре от фабриката, но за сравнение с халоген при лошо време е полезно сам да прецениш.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Коментар
-
Халогенки са му сегашните. На тия точно лупи квото и да сложи няма да заслепява, но има H11 на OSRAM, дето са "street legal" и аз бих опитал. Сега, дали имат серификат точно за това возило, нямам идея - може да се види на сайта на производителя. Но вече имат и топло бяло, при което посочения от Вальо дефект с по-ниска видимост на мокро отсъства.
...или просто си сложи читави NightBreaker и ще светнат доста повече. Друг вариант е рефлекторите да се поопушени - тогава с почистване също светват осезаемо повече.
Иначе има китайщини и до 50 вата, ама това аз не го одобрявам - стават толкова ярки, че дори да светят където трябва, извън петното не виждаш НИЩО, което за мен е дори по-голямата беда спрямо слаби фарове. Башка дето винаги има случки, в които светят в очитъе на другите, а като светят 5 пъти повече от оригиналните крушки, това не е ОК. Доста фабрични LED фарове също светят неприятно за околните.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Оу...аз съм последният човек който иска да свети в очите на другите.Това понеже хич не виждам като се размина с някой такъв долен ляв педал както например беше снощи по Петрохан,а такива имаше много.
Та се търси баш читав заместител на оргиналната крушкавица.
Омега лайт ги знам,че продават осрам.Даже одеве видях,че имат и бустери и зарядни на сайта.
Не знам дали искам от тях да ги купя тъй като не съм сравнявал цени с чужбинция,но ако цената не е по две що да не.
Никога не е лошо човек да има гаранция.Не че си заслужава да си я търсиш баш крушки в предвид загубеното време,ако ти се наложи,но е по-добре от студената вода която ще пиеш от амазон да речем.
Коментар
-
Опитай халогенки Night Breaker тогава. Тия на возилото кой-знае на каква възраст са и дали не са били не особено качествени изначално. Комбинацията от двете води до нелицеприятни резултати понякога. Поне е най-лесно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз в момента не коментирам светенето в очите на другите. За самоделки това е задължително. Тая тема ми е болна, че като се прибирам нощно време от далеко и полудявам.
Коментирам видимостта при кофти време. На ясно, хубаво време ЛЕДа свети по-добре от халогена.
Моите също са топли. Не коментирам и селянията със сините ламби. Две коли имам с оригинален ЛЕД на двора. В лошо време са пълен ташак. 2021г са и двете. Ела и гледай.
Сигурен съм, че ще се намерят една камара специалисти да ти обяснят как китайски афтермаркет е по-добре от оригинала и хич, ама съвсем хич не заслепява и къде по-добре, и по-йеФтино и ..чалга.
... и ни един не е мерил какво става над линията ... и какво се вижда на 100м.
До преди година карах Титан с халогени.
Имам студия правена с 2 вида ЛЕД от най високо качество и халоген. Като дойдеш ще ти демонстрирам. ЛамБите са при мен.
Нооо покзухата, брат, показухата, ехеее. Също като с фаровете за мъглаФаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Коментар
-
Не са. Стандартните 6000К са, поне на пикапа, или най-много да са 5500К. Топли се броят нещо около 4000К - отчетливо жълти изглеждат.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеМоите също са топли.
Тези фарове не можеш да ги накараш да заслепяват над линията, каквото ще да сложиш като крушка. Режат изключително добре, поне моделът, който съм виждал лично - на тия возила са няколко модела фарове. Просто над линията няма никой. Проблема е че тия срещу теб понякога попадат и под линията, а там с 50 ватов китайски LED става страшно, щото свети с 6000 лумена вместо с 1200 - някогашните ксенони изглеждат смешно на фона на това.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеСигурен съм, че ще се намерят една камара специалисти да ти обяснят как китайски афтермаркет е по-добре от оригинала и хич, ама съвсем хич не заслепява и къде по-добре, и по-йеФтино и ..чалга.
... и ни един не е мерил какво става над линията ... и какво се вижда на 100м.
Карто сложиш 50 ватов LED, на 100 метра не се виджа нищо. Виждаш яркото петно под носа си и толкоз. Извън него - нищо. Сега, дивия селянин ще сложи 50 ватови LED-ове и на дългите и на фаровете за мъгла де.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Мани ги ти селяните.Дрънкмана е прав за жълтата светлина и лошите условия.
Вчера бях в точно такива условия на Петрохан.
Мълга с нож да я режеш.Жълтичкото на халогена макар и рахитично бе по-добре от разни ледове на други около мен в трафика или поне аз така си мисля.
Леда в мъгла видимо неще да я пробива.
Карал съм служебно един кайен 2017-та и имаше феноменални фарове.
Не толкова феноменални обаче при дъжд да речем.
Да въртеше ги и ги сучеше да не свети в очите на насрещният трафик.
Но...има си и слаби страни.
Сега пари аз за такъв кайен нямам...иначе е ултимативният СУВ с 4.2 нафтата да речем...ама друго щеше да е името на темата.
Коментар
-
Аз имам Суммит 2018г., колата е от Тексас и освен таблото е в перфектно състояние, фаровете светеха задоволително, НО и сложих ЛЕД от една от фирмите във България и резултата е брутално добър, почнах да ги виждам и на светло и на лек дъжда и сумрак. Момчето ми ги монтира за под 15минути двата със замерванията преди и след, без махане на брони и тем подобни легенди. Препоръчвам ти да си вземеш. Успех.
P.S - За мен също WK2-та e перфектното съотношение, моя е с блокаж на заден диф, Метални брони отдолу целия и всичко възможно без Екрани отзаде, води се California edition пакет. Относно сравнения с Койтота 4рънър, сигурно е много здрава ама мотора е смешен, кутията допотопна а вътре и вън е мега грозна. Гледах и новата там пък мотора е кубатура за Опел Астра, Общо взето бих го сменил само с Дуранго защото може да е 2025г+ R/T което е с 5,7Хеми спирачки от SRT, Генерация SRT, Външно SRT, и Амортисьори Билщайн с променлива твърдост, или истинско SRT или DEMON, това за мене е най-доброто нещо с което бих сменил WK2. WL е хубав, но проблемен и окачването е Алфа Ромео Стелвио, докато Дурангото си е със старото доказано окачане на WK2/Мерцедес...
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
А ти на твоите коли в завода знаеш ли с какъв филтър са ги мерили?
За всеки трезвомислещ човек има очеизвадни неща дори като застанеш срещу най-тривиална стена, даже и да не е бяла. А над и под чертата може да се мери и с болшинството телефони, впрочем. Сравнявано с професионален уред и отклоненията бяха под 5%, което доста ме изненада. И това с 3 различни телефона.
Фабричните ксенони на WK2 на фона на доста модерни LED-ове практически нямат нищо над чертата и заслепяват по-малко. Имаш под ръка - мери ако искаш и ще видиш че са много под нормата.
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.
Коментар