Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• А пробвал ли си най-баналното - да свържеш скоп на кана и да видиш дали нещата изглеждат наред?
    Колко кан шини има автомобила? Ако е повече от една, да не се бъзика гейтуея между тях?
    Проверявал ли си терминациите?
    Имаш ли с какво да гледаш комуникацията в декодиран вид?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Има няколко шини, но радиото е вързано само към вдна, с поне още 10ина неща, каъо например управление на климатик, на прозорци и прочие баналности. Всичко останало работи. Шината е на 83к, ако има грешки превключва на single ended, но грешки няма. TJA1054A са трансивърите на всичко, което съм гледал до сега. На радиото и усилвателя са сменени с TJA1055T/C. На входа има и common mode филтър.

Шината си работи и когато радиото се държи като умряло. Дори самото радио отговаря като го "питаш" нещо, например дали има грешки.

Подозирам нещо по захранванията, отговарящи за спящото положение. Никога не е спирало, докато е активно. Винаги дикато спи.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• За да не търся напред в темата - как се беше споминало радиото? Палене с кабели?

И коментаторите...

Коментар

• Мисля, че е крайно време Майк Брюър от "Wheeler Dealers" да направи един епизод с теб - определено има какво да покажеш на света.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Имах предвид че новата концепция не ми допада толкова, колкото старата. Човекът си прави каквото зависи от него и не е някой дразнител или мърляч. Виж Brewer си ме дразни по принцип.

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            Еди е против претупването на техническата част и малкото обяснения-кое, какво, как. И мисля че той напусна

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            На мен също именно това не ми харесва - удрят го повече на търгашество, пък предавания за търгашество има колкото щеш.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          За да не търся напред в темата - как се беше споминало радиото? Палене с кабели?
          Махане и слагане на усилвател без да махам акумулатор, комбинирано и с махаме и слагане на акумулатор след това.

Ще пробвам да му сменя диска. 30GB IDE на Samsung. 2.5 инча. Тъпото 2 че ще го почакам доста.

Ей-сега пак тръгна. Може и температурата да замесена.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            30гб?Може да му качваш музика ли?

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Да. Музика, снимки, клипчета. За втория ред седалки има и второ dvd.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Махане и слагане на усилвател без да махам акумулатор, комбинирано и с махаме и слагане на акумулатор след това...
          Няма логика проблемът да е предизвикан от махане и слагане на акумулатор. Това е банално събитие...
          Остава да е включване и изключване на усилвателял под напрежение. Ако имаш ел. схеми, огледай дали има вход / изход който би се повредил ако при включване на конектор първо направи контакт захранването докато масата още не е, и протече ток през някой аналогов или цифров вход - изход.

И коментаторите...

Коментар

Няма логика проблемът да е предизвикан от махане и слагане на акумулатор. Това е банално събитие...
            Има сервизен бюлетин даже, че преди закачане на акумулатора трябва да се извади един бушон, и след закачане да се сложи обратно.

Но има и ново развитие по въпроса - за сефте блокира в активно състояние. Интересното е че престана да поема команди и от волана, и от неговите си копчета, но си изсвири текущото парче докрая и спря. Даже като извадих ключа продължи да си показва "замръзналото" меню. По някое време ще изгасне и това. Мисля след 5 или 15 минути гаси тока на всичко.
            Последно редактирано от sparkybg; 24-06-22, 10:31.

Коментар

Има сервизен бюлетин даже, че преди закачане на акумулатора трябва да се извади един бушон, и след закачане да се сложи обратно...
              Ами възможна следа. Предпазителят който трябва да се махне преди включване на акумулатора е на?

И коментаторите...

Коментар

Ами възможна следа. Предпазителят който трябва да се махне преди включване на акумулатора е на?
                На радиото + разни други работи. Дирих в тая посока.

Ще махна диска да видим дали радиото ще работи и дали ще заспива.

Коментар

• Имаш ли електрическа схема на тая част от електриката - радиото и всичко свързано ДИРЕКТНО към него. Засега игнорираме кан шината.

И коментаторите...

Коментар

• Схема на инсталацията имам. Схема на самата електроника - тсъ.

Това са схемите точно за моето - 2009-та година. Брои се "premium audio":
                    https://files.offroad-bulgaria.com/s...ted%202009.pdf

Тум има сервизно ръководство (95 мегабайта, 6000+старници) за старото (до 2008-ма). Не знам дали има разлики точно в това. Май по-скоро не:
                    https://files.offroad-bulgaria.com/s...e%20manual.pdf

В раздел "Wiring" има всичко.

Коментар

като например управление на климатик, на прозорци
                      Защо не почнеш отзад-напред. Тия въпросните нали ги поправя/сменя. Така де, самите клапи на климата. Новите врати с тяхната инсталация ли са или с твоята, че не ми се рови назад. Някъде някои кабели, букси, системи, колкото да шашкат радиото, но да не излизат грешки.

"Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                      Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

• Няма чужди модули и инсталация. Музиката си работеше нормално преди да започна да си играя със стоповете и юигачите, по който повод закачах и откачах усилвателя няколко пъти. Там някъде откачах и закачах и акумулатора и радиото се загуби.

Клапите на климата също ги правих след като радиото умря. А и там беше чисто механичен проблем и нищо електрическо не е сменяно.

Свалих харда и го прочетохме. Диска нямаше лоши сектори.

Нещата отиват на погребение.

ПП: Но вкъщи на бюрото изобщо не тръгва без хард. Поръчал съм 32GB Compact Flash и преходник към 44 пинов IDE. Ако и с това не тръгне май няма какво повече да направя.
                        Последно редактирано от sparkybg; 24-06-22, 19:44.

Коментар

...Поръчал съм 32GB Compact Flash и преходник към 44 пинов IDE. Ако и с това не тръгне май няма какво повече да направя.
                          Това става само за проба. CF е различна като организация от SSD и при интензивно писане в някоя област бързо ще отиде в кофата...

Прегледах схемите по диагонал. Много шаренки.
                          Гледам че от и към радиото има сигнали към куп периферия. Пробвал ли си да разкачиш всичко без което евентуално би тръгнало? Например сателитен тунер, хендсфри и каквото друго има.

И коментаторите...

Коментар

• Сега пак съм го разхвърлял. Ще сменя още някой и друг кондензатор, има малко танталови...

...но не мисля че е думнало по захранване, или поне не виждам как - на входа има TVS, после бахатест дросел, след него кондензатори и прочие. Доста трудно би думнало от там.

На откачане подлежи само единия радио модул и CD-то. Това от вътрешните.

Тия дни ще си поиграя да го подкарам ма бюрото - таман ще си понапиша и софтуера за оня USB-CAN проект от едно време. За да тръгне иска регулярно подаване на команди за включване. Тогава и ще елиминирам всичко външно.

...но съм по-скоро песимист след това, което видях днес (блокиране по средата на песньовка и довършването и с блокирани менюта). Дисплея и предния панел отиват баш в 2 BGA-та.

Изобщо аз толкова процесори на една платка сефте виждам. Сигурно са 10, че и отгоре. От всякакъв калибър. Безумно е направо.

За CF-а, да не го бъркаш с SD? Щото викито за модерните CF-та ето какво приказва:
                            Първоначално публикуван от Викито
                            Most CompactFlash flash-memory devices limit wear on blocks by varying the physical location to which a block is written. This process is called wear leveling. When using CompactFlash in ATA mode to take the place of the hard disk drive, wear leveling becomes critical because low-numbered blocks contain tables whose contents change frequently. Current CompactFlash cards spread the wear-leveling across the entire drive. The more advanced CompactFlash cards will move data that rarely changes to ensure all blocks wear evenly.
                            CF-a, който купих, си е съвсем модерен. Дали ще тръгне ще видим. Дали има Wear leveling - и да има и да няма, не вярвам да изкара по-малко от 5 години. То да тръгне, пък...
                            Последно редактирано от sparkybg; 25-06-22, 01:04.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X