Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горивен филтър на Cherokee KJ 2.8. CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

https://www.emag.bg/goriven-filtyr-f.../pd/DXLV4JBBM/

Горивен филтър, височина H: 155 мм, мярка на резбата G: M 16x1,5, външен диаметър A: 84 мм, вътрешен диаметър B: 71 мм, вътрешен диаметър C: 62 мм, резба на пропка ф12 мм

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:филтър.jpeg
Прегледи:365
Размер:51.3 КБ
ID:6814548
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• murfito
      murfito коментира
      Редактиране на коментар
      Това имам предвид. Този тип горивни и металните маслени са с подобни размери уплътненията. Просто маслените са повече и има по-голям избор.

Първоначално публикуван от murfito

Този тип горивни и металните маслени са с подобни размери уплътненията. Просто маслените са повече и има по-голям избор.
    За маслените не знам, но горивни от типа, който може да се монтира на тази филтърна глава, определено би трябвало да имат подходящи уплътнения.
    За съжаление не се усетих, че уплътнението на омазания и пълен със стара нафта филтърен елемент, който беше на главата, може и да ми потрябва.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Трябва да благодаря на колегата murfito , който днес ми осигури няколко уплътнения от филтри. 2 от тях се оказаха с доста подходящи размери.

Същият вътрешен диаметър и същата дебелина като оригиналното уплътнение и около 1 мм по-голяма височина

Име:IMG_20220209_233700.jpg
Прегледи:297
Размер:165.1 КБ
ID:6815930

Намести се в улея все едно за там си е правено

Име:IMG_20220209_204252.jpg
Прегледи:280
Размер:240.1 КБ
ID:6815931

Би трябвало да свърши работа, като се има предвид, че от долната страна на тази пластмаса филтърният елемент се уплътнява със същия пръстен.

Докато се отворят подходящи условия за монтаж на филтърната глава ще се опитам да намеря куплунг за подгрева.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Тъй. Вчера използвах посещение при Деди и хубавото време и монтирах филтърната глава.
        От суеверие се въздържах от по-прегледно прекарване на маркучите, да не би да се наложи пак да се свалят и да се стягат връзки

Име:IMG_20220226_153233.jpg
Прегледи:275
Размер:382.0 КБ
ID:6822752

Име:IMG_20220226_153239.jpg
Прегледи:259
Размер:374.5 КБ
ID:6822753

За щуцер на входа на филтъра използвах оригиналния, въпреки че той е за бърза връзка. За съжаление, не съм забелязал, че от специализирания магазин са ми пробутали щуцер на ф8 вместо на ф10.

Наложи се да наставя и малко парче на изхода на филтъра, защото оригиналният маркуч на колата не стигаше за малко.

Куплунг за подгрева засега не съм намерил, така че това остава за бъдеще неопределено време. Така или иначе, не е голяма драма. Много силните студове не са толкова чести, а има и добавки.

Обезвъздуших, запали веднага, мина 30-40 км без ядове, тази сутрин също запали безпроблемно.

Надявам се, че за момента ще мога да забравя горивния филтър.

Ние не сме неутрални!

Коментар

• Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Не ми остана време, че тяхното работно време доста съвпада с моето.

• murfito
          murfito коментира
          Редактиране на коментар
          Питах един приятел от Пежо и почти сигурно буксата се продава с цял сноп инсталация.

• Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря за информацията. Доколкото не виждам смисъл да купувам инсталация, която не ми е нужна, ще наблегна на търсенето на куплунг от морга.

Тези скоби не са много подходящи за маркучи за гориво. Понякога работят отлично, понякога не, заради събирането на маркуча под винта на скобата. Правилно е да се използват с нарочни подложки или с маркучи с подходяща конструкция.
        ПВЦ прозрачен маркуч е най-добрата демонстрация и изучаване на горното. Без подложка не може да уплътни.

Коментар

Аз на винтови и пружинни скоби пръскам грес под тях.
          Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
          Око за око, паста за зъби!
          Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X