Някой знае ли, когато кожения салон е с перфорирана кожа, седалките с обдухване ли са, или много искам?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли такова нещо като WK1 4.7 или Hemi, след септември 2009?
Свий
X
-
- Харесвани 1
-
Утре ще имам подробности за 3 в Гърция. Днес гледах и разни търгове в САЩ - едно направо си го харесах, ама после видях че е от Ню Джърси, който е един от щатите, където ръсят най-много гадости по улиците.
Няма пълно щастие.
-
Европейските бензинки на дръпнатите са екзотика. Отделно дето са и скъпи. С частите проблема е болезнен.
За тоя модел на Jeep има даже нови дунапрени за седалките, налични и на неперверзна цена. Хич не споменавам че има ВСИЧКО за мотор и скорости, даже ремонтен размер. И други подобни, дето за японка често са апокрифни, на съответните апокрифни цени.
-
Току що изпуснах едно Hemi за час и половина. МАМКА МУ И ПРАСЕ!

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Декември 2006-та, щатско, 5.7 HEMI. Нов внос. На 240 000 уж.
Към 13:00 ще ходя да го гледам.
Единственото ми съмнение е дали ще мога да му изкарам EURO4 сертификат, но това ще мога да разбера чак като му взема VIN-а. Щото без EURO4 данъка е перверзен.
12700лв с технотеста. Вероятно ще трябва да дам малко повече за да се преборя де.Последно редактирано от sparkybg; 04-08-21, 10:59.
-
Гледай по-философски на тия неща - значи не е било твоето хеми...
Коментар
-
Не е сигурно че съм го изпуснал. Ще се разбере към 13:00
А философски.... като реша да купувам нещо съм по-скоро като в детската градина.
Последно редактирано от sparkybg; 04-08-21, 10:25.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Харесвани 1
Коментар
-
Цвета е готин, да.Първоначално публикуван от Dilyan Zagorchev Преглед на мнениеХубав зелен цвят, дано да е читаво.
Двигателя работи добре, вътре е прилично, но по дъното има повече ръжди, отколкото ми е по вкуса. Гнилочи няма, но е ползван и по предназначение - отдолу е опирало тук-там, и от това са му ръждите. Вероятно ако го подготвя като тераното проблем с ръжди няма да има поне 3-4 години, но ми се ще да е с по-малко.
От технотест могат да издадат евро 4, уж. От вносителя не могат (пратих им VIN). Хайманата от Витоша Ауто беше много точен.
Но, както каза Ицо, не е моето HEMI, заради ръждите. Продължаваме издирването. Към края на месеца се очаква да пристигне HEMI от 2010-та - може пък то да е моето.
@Гагич: ТЪрчи към технотест/декра, да видиш дали не можеш да си свалиш данъка.Последно редактирано от sparkybg; 04-08-21, 13:34.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
И моето Хеми е леко ръждясало отдолу/отвън. Така беше и като го купих. Платих доста пари /по спомени 4-500 лв/ на бояджийски екип за да го почисти и нанесе антикорозионен грунд. Ефекта беше 2-3 години и после пак си ръждяса по същия начин.
Стария джиип WJ също го продадох леко ръждясал и бях притеснен, че ще изгние. Видях го и си го познах след още 6 години /по бара и допълнителните ксенонови фарове/ Все още си беше ръждясал, но нямаше перфорации. Изглеждаше както като го продадох.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
400-500лв са по-скоро малко за качествена обрабока отдолу. Те само качествени материали са 300, че и повече.
Това го твърдя понеже от собствен опит знам какво трябва да се направи, за да е наистина качествено.
А и конкретно по темата - имах усещането за овехтяла кола. Преди седмица гледах едно дизелово, просто за да видя дали ще ми пасне - умах усещането за доста по-стегната кола, дори само като се отвори и затвори шофьорската врата.
Иначе продавача ми се видя точен - не тарикатееше. Колата беше просто измита външно и с почистен салон. Без мацаници, лъснат мотор и т.н. Нямаше следи от никакви скорошни интервенции. Само шофьорската седалка ми се видя възстановявана, да речем не с топ качество.
По подкалниците нямаше никаква ръжда. Само по пода, и тук-там накой ръждясал болт.
Общо взето в прилично състояние за цената си, но просто не е моето. Не го усетих като моето.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ще яде Асан баница... след къмто 2 месеца. Спечелих едно в САЩ, 5.7 2009та, Limited, с Quadra Drive 2, на 110к мили. Дано излезе читаво.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Харесвани 1
Коментар
-
360к.с ли е? По разни сайтове пишат, че бройките от 2009-2010 са с увеличена мощност от 326 на 360.И ако не е тайна кой е сайта? Ще стискаме палци да е ОК
-
От 2008а 4.7 става 303 коня, а 5.7 става на 360 и е редуциран проблема с падащите легла на клапани, уж.
copart(точка)com е сайта. Има поражения по долната част на предната броня о много малко по левия калник. Пише и за механичен проблем, но не е в мотора. Пише и run and drive, тоест движи се на собствен ход. На снимките е със запален двигател и нищо не свети по таблото.Последно редактирано от sparkybg; 10-09-21, 17:16.
-
Ами честито тогава...!
Транспорта и документите до тук фирма ли ги урежда , някаква друга или от самият сайт предлагат такава опция ?
Просто до сега грам не съм се интересувал за внос от щатите , а гледам напоследък доста хора предпочитат този начин на покупка .Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Фирма урежда всичко. Минава през Холандия, заради по-трудното и по-скъпо освобождаване тук. Особено в момента злите езици разправят че освобождаването тук е хипер проблемно.
За който питаше, двигателя е "5.7L V8 HEMI MDS VVT Engine", тоест предвид VVT-то би-трябвало да е последния, тоест 360 магарета. Също и най-икономичния. Следващия модел харчел 20ина градско, а мотора е същия, май.
Те го:
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Харесвани 4
Коментар
-
....имал съм или имам доста от тези коли и то със сериозен пробег зад гърба си......сегашната ми е WK2 2018 год. 3.6L V6 Pentastar мотор 300 коня почти....казват че бил " паркетник"........бих казал че е доста добър джип и там където ме е водил предишния ми уж " по джип" сегашния ми също ме води и то доста успешно.....имам с него вече 100к км пробег и освен консумативите като масла , наккладки съм сменил веднъж един шарнир и задни дискове......колата се кара на газ,но доста често и на бензин......разходаа на газ смесен е около 15 литра, а на чисто бензин е около 11л......зимата се ходи доста често на планини в и извън БГ ,а лятото - доста често на море/морета , планини и т.н....Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМного съм мислил през годините за 95-ца, но така и не се стигна до него. Вече са дъртички - последните са 2001-ва. Търся нещо, което с хоризонт от 5-6-7-8 години няма да го хванат еко простотиите, 4 врато, и с достатъчно магарета под капака.
Предвид че в момента карам нещо 2005-та, дизел, с около 170-180 коня и над 400Nm момент, тежащо 1800 кила с мен вътре и пълен резервоар (разбирай - до към 130 върви УЖАСНО, и си държи 140 независимо от терена):
- Pajero 4 дълга база е 5 метров рейс (и като тегло) с немощен мотор, което освен че е с 80 сантиметра по-дълго от тераното, ще е драстично по-мудно. И ръждясват като за свертовно.
- 95-цата е дърта, за шарнирите вече казаха. Знам че с оригинални ще забравя, но все пак са фактор.
- 120-ката е непоравдано скъпа (според мен), освен че ненамираема - дебнах над половин година преди време да намеря нещо читаво не-дизелово. Освен драстично надценени ръждилници друго нямаше (то и при дизелите така).
- Дълго терано, освен че не ми харесва, с бензиновия мотор е малолитражка.
Търся кола след 2007-ма, дето да не е гнила, да е бензинова (газ няма да слагам - отказах цигарите и с удоволствие ще наливам тия кинти в резервоара
), да е 4 врата, и да има достатъчно магарета под предния капак за да си мъкне задника с прилична пъргавина. Толкоз. Отдавна не съм на 20-30 и е твърде вероятно да е последното возило, което ще купувам с цел и удоволствие.
Тераното, след последната техническа профилактика, придружена със смяна на една дюза (която още фабрично явно си е била с отклонения), работи както никога не е работило и върви на ужастЪ. Нещото, което ще взема, трябва да върви сравнимо, иначе няма да ме кефи.
Отделно, за мотори и скорости си имам майстор - Деди, а за тоци съм си аз. Отделно дето ако взема WK, така или иначе всичко ще стане на кванти преди да го подкарам сериозно.
И не на последно място - темата е информативна. Още дори не съм влизал в WK, камо ли да покарам за проба. Може да се окаже че изобщо не е моето возило. Просто ми харесва като външен вид и параметри. Кажи-речи нищо друго на тая фирма не ми харесва.
Предишната ми кола беше П4 V6 3.8L 6G75 250 коня мотор.........карал съм го 6 години и имам над 400к км. пробег.....за този период е трудно да се сетя какво съм сменявал но все пак някои неща се сещам.....почти цялото окачване, сигурно около 10 чифта спир. дискове ,няколко пъти ремонт на спир, апарати ,като последния път поцинковане на апаратите и супортите,4-5 пъти ангренаж,ам - ри предни и задни и много други,,,,разликите са огромни ,като обем П4 е много по голям, обемен, висок и т.н.......съответно е и по тромав.....завоите ги взима малко с клатене,но пък се свиква.....не на последно място харчи около 20 газ градско и 17-18 извънгадско.....това са два различни автомобила ,най малкото е че единия е 4 + 1 ,а другия е 6 + 1.......
Коментар
-
Ди Джея ми е Гуруто за П4 . До сега всичко , дето е казал се сбъдва (и тва за 10 чифта предни дискове не ме радва
, гоня ги ).
Двете возила си имат предимства , Джипа по асфалта и разхода , Пахерото в обема и маалко извън пътя .
Очаквам Спарки да доложи разхода на новото возило .
ИИИИ желая милиони безаварийни километри , много и слънце и кал !
-
-
За мигачите - писах в другата тема, ама и тук че да си самоотговоря - купих от Германия нови американски стопове TYC с 3 светлини (мигача, макар и червен, е на отделна крушка), включващи в себе си и окабеляването между буксата и крушките, за може да се каже смешна цена (200 кинта двата). Купих и мощни и надеждни (тествам ги от 3 години без никакъв проблем на спирачките на сегашното ми) оранжеви диодни крушки OSRAM. Като дойде возилото трябва да му изключа опцията за комбинирани задни светлини и евентуално да реша проблема с липсващите 2 жици, ако такъв проблем изобщо има (надявам се да няма). Толкоз. Като пусна всичко да показва в километри и Целзий, би-трябвало да няма нищо повече за технотест.
Евентуално с полузатъмнените предно и на предни врати стъкла може да има грижи, но от снимки не мога да преценя. И сегашното ми е с полузатъмнени и нямаше проблем.
И строго по темата - 5.7 има до края на 2010, 4.7 приключва на 303 коня през 2009-та година и 2010-та изобщо няма.
Още - по някаква причина 4.7 е много рядък вариант в щатите - по търговете има примерно 3-4 пъти по-малко 4.7 от 5.7.Последно редактирано от sparkybg; 16-09-21, 10:00.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Харесвани 1
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар