Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такова нещо като WK1 4.7 или Hemi, след септември 2009?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли такова нещо като WK1 4.7 или Hemi, след септември 2009?

Въпроса е в заглавието. Покрай тършуването за приятелче взе и на мен да ми бръмчи муха.

Дизел повече не ща, заради все по-голямото разпространение на екопередастията, бензин без бавни не ща (тоест 3.7 отпада, доколкото разбирам), SRT8 нито ми трябва, нито ми е по джоба. Тоест остават 4.7 и HEMI.

WK2 доклкото разбрах вече си е SUV като всички по-нови метросексуалности, затова и заглеждам WK1.

@Деди - ще дойда днес по някое време така или иначе.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

не си го причинявай, освен ако не искаш да ходиш често, често при деди

иначе, модела се произвежда до 2010 включително

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Знам че е до 2010, ама незнам с кои мотори е до края. То мен и 3.7 ме устройва, ама без бавни и "блокажи" със спирачките не ща. Минават ми и разни перверзни мисли за само със задно, и после прехвърляне на останалото от някой commander на части.

Мисля, че гледаш в правилна посока, а и май вече има повечко предлагане.

Относно трошенето, щом е техника се чупи, но при положение, че се взима работеща, преглежда се по-обстойно, обслужва се, и газ ! ... дори в буквалният смисъл.

Не знам кое е по-добре, дали 5.7, 4.7НО или 4.7, но с независимото отпред е перфектен унисекс - кеф ти магистрала, кеф ти лек кър, а с изключването на половината цилиндри на градско при 5.7 също става поносимо, което мисля може да се направи и на другите осмаци поне на газ.

P.S. Последната петилетка пробегът ми е относително малък и почти само градско-горски, та и голяма печка ме устройва, но ако беше поне 50/50 - R/L6 или V8.
    Редовите шестаци са или дърти, или за отличници, че отскоро пак ги почнаха, та поносими остават V8.

P.P.S. ... разбира се, ако човек е с ниско кръвно, не бърза за никъде и не се притеснява като го изпреварват ТИРовете, може и 1.6 атмосферка на газ.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ....

Дизел повече не ща, заради все по-голямото разпространение на екопередастията, бензин без бавни не ща ......
      WK2 доклкото разбрах вече си е SUV като всички по-нови метросексуалности,.....
      Има отогвор на въпроса, но е извън този под-раздел на форума... И без условието да струва по-малкo от SRT 8... Но пък ти може и да го оцениш. Жокер?

Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        Е значи аз съм се объркал. Може да ми игнорнеш предложението.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Предложението си е ОК, просто не ми е по силите.

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки...95 ца с в6 3.4 ще ти лепне таман ! В гръцко се срещат все още на цени за пре-пре хубава около 9 евро. Сравнение с гр-чер не може да има, особено в дългосрочен план, а и във всякакъв! Гоблина беше попаднал на екземпляр / в Ранър с този мотор/ на 450 к.км. със заводския ангренаж. в състояние абсолютна безпроблемност. Успех !

Спарки, САаа.. съжалявам, че ще го кажа, много биха ме наухлили, но като бивш собственик на едно ръбато чероки XJ, верно дизелово и един WJ 4,7 (за около 3 месеца) и настоящ на един 4рънър и едно терано мога да кажа САМО - НЕДЕЙ!!!
      Мъката е пълна, филма многосериен без ясен край. Тия коли са правени за там си, където има изобилие от части, достъпни като цени и наличности! Правени са за техните стандарти и най-вече повечето от тях изкрават г/д гаранцията си безпроблемно. Не случайно повечето хАмериканци им текат лигите по японските пикапи. Има защо. Не, че там няма недомислици, но поне частите са достъпни и има всякакви и колиците си струват. Както вече те е насочил sonda - огледай се ако искаш за рънър или 95-ца. Единственото за което бих се замислил там са изпадащите долни шарнири. Което според мен с нови оригинални шарнири, които се гресират на всеки 6 месеца и се прави една рутинна проверка, просто се елиминира като проблем. Другия проблем на американците са крайно недоклатените елктроинсталации .

Всеки си има виждане и разбирания, но просто казвам своя опит. За мен лично Тойота е фирмата. Това е единствената кола която имам и съм имал, на която цената в момента е двойна и отгоре спрямо покупната. А парите и частите които ми е потърсила за ремонт са нищожни за почти 4-те години при които е при мен.

Дерзай и да споделиш дали мухите са излетели от бръмбарника или те мъчат по нощите

Коментар

Много съм мислил през годините за 95-ца, но така и не се стигна до него. Вече са дъртички - последните са 2001-ва. Търся нещо, което с хоризонт от 5-6-7-8 години няма да го хванат еко простотиите, 4 врато, и с достатъчно магарета под капака.

Предвид че в момента карам нещо 2005-та, дизел, с около 170-180 коня и над 400Nm момент, тежащо 1800 кила с мен вътре и пълен резервоар (разбирай - до към 130 върви УЖАСНО, и си държи 140 независимо от терена):

- Pajero 4 дълга база е 5 метров рейс (и като тегло) с немощен мотор, което освен че е с 80 сантиметра по-дълго от тераното, ще е драстично по-мудно. И ръждясват като за свертовно.
        - 95-цата е дърта, за шарнирите вече казаха. Знам че с оригинални ще забравя, но все пак са фактор.
        - 120-ката е непоравдано скъпа (според мен), освен че ненамираема - дебнах над половин година преди време да намеря нещо читаво не-дизелово. Освен драстично надценени ръждилници друго нямаше (то и при дизелите така).
        - Дълго терано, освен че не ми харесва, с бензиновия мотор е малолитражка.

Търся кола след 2007-ма, дето да не е гнила, да е бензинова (газ няма да слагам - отказах цигарите и с удоволствие ще наливам тия кинти в резервоара ), да е 4 врата, и да има достатъчно магарета под предния капак за да си мъкне задника с прилична пъргавина. Толкоз. Отдавна не съм на 20-30 и е твърде вероятно да е последното возило, което ще купувам с цел и удоволствие.

Тераното, след последната техническа профилактика, придружена със смяна на една дюза (която още фабрично явно си е била с отклонения), работи както никога не е работило и върви на ужастЪ. Нещото, което ще взема, трябва да върви сравнимо, иначе няма да ме кефи.

Отделно, за мотори и скорости си имам майстор - Деди, а за тоци съм си аз. Отделно дето ако взема WK, така или иначе всичко ще стане на кванти преди да го подкарам сериозно.

И не на последно място - темата е информативна. Още дори не съм влизал в WK, камо ли да покарам за проба. Може да се окаже че изобщо не е моето возило. Просто ми харесва като външен вид и параметри. Кажи-речи нищо друго на тая фирма не ми харесва.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, 400НМ от турбиниран и засилен дизел, ще трябва да ги сравняваш с атмосферен американец 300коня + че да има смисъл изобщо да се качваш в него.
          За евро нормите - добре си се ориентирал. Не знам колко цигари си пушил, но за 5.7 ще да е към стек на ден, че да му насмогнеш на бензин градско.

Аз също много се колебах при покупката на семейно комби миналата година и все пак взех дизел, макар и петак с турбина и 250к.с. на 4-те колела бензин да ме блазни все още много, то разход от 25-30 градско просто ме рестартира обратно на земята. За сметка на това дизеловия петак при 200коня на предно гори 9 в града .
          А аз лично газ ползвам само на котлоните - и си работи много добре

Хайде да видим кой какво ще поспами в темата по-нататъка

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Ми, среден разход на сегашното е 10 - 10.5. Аз изобщо не въртя твърде много градско - вероятно нещо като 150-ина километра месечно, от които 100 са ми до работата и обратно. Общия ми пробег месечно е нещо като 700-800 километра. По груби сметки 200-те цигарени кинта месечно ще покрият поне половината разлика в харча. Купувам го повече за кеф. Разход ще гледам като се пенсионирам.

Впрочем точно за американците части не съм забелязал да няма. За Nissan-а започва да няма оригинални генерално - например водни съединение и тампони за двигателя оригинални няма никъде в световен мащаб. Не знам как е при 95-цата, но честно казано не вярвам да е твърде по-различно.

Да, американските може да не са на склад тук, обаче от RockAuto до вратата ми стигат за седмица например. Поръчвал съм. То и с нисанските нещата не са твърде различни - пак са с поръчка и пак от майната си. Това за всичко освен базовите консумативи.
            Последно редактирано от sparkybg; 12-07-21, 10:47.

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          Спарки, 400НМ от турбиниран и засилен дизел, ще трябва да ги сравняваш с атмосферен американец 300коня + че да има смисъл изобщо да се качваш в него.
          За евро нормите - добре си се ориентирал. Не знам колко цигари си пушил, но за 5.7 ще да е към стек на ден, че да му насмогнеш на бензин градско.

Аз също много се колебах при покупката на семейно комби миналата година и все пак взех дизел, макар и петак с турбина и 250к.с. на 4-те колела бензин да ме блазни все още много, то разход от 25-30 градско просто ме рестартира обратно на земята. За сметка на това дизеловия петак при 200коня на предно гори 9 в града .
          А аз лично газ ползвам само на котлоните - и си работи много добре

Хайде да видим кой какво ще поспами в темата по-нататъка
          За мойта дърта тойота има абсолютно всичко, къде на доставка от Япония, къде от европейски склад, друг е въпроса с цените, на някой неща като калници и прочее, но за сметка на това го има. Аз от рокауто съм поръчвал също и не е баш седмица до вратата ти, особено когато се омотае ситуацията на БГ митници, щот, някоА лУелИчка е станалА с дупИто нагоре....

За американците тривиални неща като копчета, щипки, гарнитурки, 0-пръстени по стотинки, че дори понякога и лАмби е все на поръчка, било то от родината, било то от някъде си и все се чака... А понякога и надписите Hecho en México, не са просто надписи, а смислово необособени действия изср@ни в твоя автомобил

Коментар

Disco 4 бензин?
            Defender 110
            Wrangler YJ на трупчета

Коментар

Първоначално публикуван от diduan Преглед на мнение
              Disco 4 бензин?
              2600 кила, почти 5 метра, двойно независимо. Не е мойто, а и като дизайн почти нищо английско не ме грабва. То и с американците така, ама WJ и WK/WH са някакво изключение. Едното е и с 800 кила по-леко, другото с 500.

Впрочем точно габаритите и теглото са от нещата, заради които WK ми попадна в полезрението (същите са нещото, което най-много ме отказа от Pajero 4, освен теглото и немощния за него мотор, според скромното ми мнение, макар 4-ка икога да не съм карал).
              Последно редактирано от sparkybg; 12-07-21, 12:43.

Коментар

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Карам Пахеро 4 бензинка с 250 коня заводски . Никога не ми стигат , ама чак пък немощни ... Звънни ми , да покараш ,ако те влече . Разхода му е бая-под 15 бензин ще е трудно . Което ще ти се види много , при положение , че Тераното ти е на 8-9/100
                Могат ли запознатите да споменат тия Американци в заглавието , колко абят ?

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Това с 250-те коня накак съм го пропуснал. Въртяха ми се някакви 200 (може би за друг мотор), и под 300 нютона, които спрямо теглото не са връхта на сладоледа. Пак - казвам това без да съм карал бензинова 4-ка. Някога много отдавна съм карал бензинова 3-ка.

15 среден разход ще преглътна. На американците градския е повечеко, извънградския и той толкова уж. Тераното както споменах е 10.5 среден. Трябва да съм карал повечко извънградско с 90-100 та да отиде на 8-9. Магистрално със 140 е 11.5. Нормално годишно навъртам 12-15000км, та не е чак драма с горивото.

Ще имам предвид, благодаря за предложението. То и да не си взема паджеро, поне ще знам реално какво може.
                Последно редактирано от sparkybg; 12-07-21, 15:22.

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                WJ 4.7 1999 г на газ 17-20/100 извън града със 90-110 км ч. спокойно каране.
                WK 5,7 HEMI 17-20/100 извън града със 90-110 км ч. спокойно каране и доста км с платформа с мотоциклети.
                Със всяка машина сме заедно повече от 5 години.

Лексус GX470 от Канада?
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Ако държиш на американец, по-добре се насочи към DODGE

Коментар

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кой модел?

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                Лексус GX470 от Канада?
                Е вариант. Ще се оглеждам и за това.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  Ако държиш на американец, по-добре се насочи към DODGE
                  Кой по-точно (предварително да кажа че Durango ми е твърде дълго (+50см спрямо WK) и грозно - знам че минава за пичеловка, ама малко ми е минало времето. ) ?
                  Последно редактирано от sparkybg; 12-07-21, 14:26.

Коментар

• IvanIvanovi
                    IvanIvanovi коментира
                    Редактиране на коментар
                    само казвам, че от това което съм чел, Додж са най - качествените американски тръкове, а кой красив и кой грозен, вече е друга бира.

Чел съм мнения на Спарки, в които изказва афинитета си към бензинови 120ки, но спуканите табла го отказвали.
                  Знам че е въпрос на късмет, но в Гърция доста са им вдигнали данъците и гледат да се отървават от тях.
                  Ако се прескочи посредника, може да се попадне на добра сделка.
                  Чел съм доста теми за вкарване на кола от Гърция и филма е голям, особено ако не е с платени данъци или в движение, но това са си допълнителни основания за сваляне на цената и склоняване от страна на продавача.

Относно динамиката на 1GR-FE, нямам никаква база за сравнение със аналогична машина, но къса шортите на двулитровия ми ЕА Галант (4G63), който може да е със 100кс по-слаб, но е и 700кг по-лек (по каталожни данни).
                  Вярно че усещанията са силно субективни, но автоматика определено усеща кога да свали 1-2 предавки, като го настъпиш.
                  Аз лично трябваше да свиквам да карам (при това автоматик) градско със съвсем леко натискане на педала, колкото да отвори дросела, иначе в багажника ставаше тертис- всичко неокрепено си намираше дупката.
                  На някой с повече опит, може да му се струва смешно, но за мен, при моя начин на експлоатация (в законовите ограничения за скорост), бензиновата 120ка има доста динамика. Отделно, аз я и карам на газ.
                  Последно редактирано от large; 12-07-21, 15:43. Причина: Изобретил съм нов тойотски двигател...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X