тоя карс.гр си го включи на английски , поне . Горе , дясно , има Гръцко знаменце ....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли такова нещо като WK1 4.7 или Hemi, след септември 2009?
Свий
X
-
Имам 5.7 HEMI, което мога да дам за няколко дни за каранеПървоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЕ ровичкам за някой под наем, ама не намирам. За кръгче ще има кой, но за каране ден-два трудно.
Jeep Grand Cherokee WK2 6,4 SRT
Коментар
-
Мерси. Като направя местно кръгче ще говорим, евентуално, че си ми малко далечко (или поне номера не хемито ти е русенски).Първоначално публикуван от toper78 Преглед на мнение
Имам 5.7 HEMI, което мога да дам за няколко дни за каране
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Номерът е русенски, но колата е във Велико Търново. Стои на паркинг пред нас, защото се продава. И нямам нищо против да я покараш няколко дни.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Мерси. Като направя местно кръгче ще говорим, евентуално, че си ми малко далечко (или поне номера не хемито ти е русенски).Jeep Grand Cherokee WK2 6,4 SRT
Коментар
-
Коментар
-
A нЕкой, дето кара коли от Германия да ми поФалите? Че май ще вземе да изскочи едно HEMI с леко хлопащ двигател, дето трябва да се тътри на платформа.
И изобщо, кво ми трябва като докИмент пред КАТ после? Договор, или само документ за банков превод? Колата е с номера и преглед до 2023-та официално.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
А то ми е близо, ако имаш нужда от някаква помощ, казвай.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеSingen. На границата с Швейцария горе-долу. Частно лице я продава.
Коментар
-
Аз мога да помогна с човек за Гърция, на когото имам пълно доверие. Владее перфектно езика, дотам, че дори гърците не разбират , че е чужденец и им знае всички чалъми и мурафети. Не е търговец на коли, но помогна на много приятели да си внесат от там. Така, че, ако има нужда ....Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Ходих да видя едно (диезлово, но само за общо впечатление) - за разлика от WJ, където интериора категорично не е моя, при WK е точно обратното.
И задника ми хареса седалката.
Отзад също се побирам безгрижно, макар и с леко стърчащи колена. И багажника е поне с 80% отгоре на тоя в късо терано.
Май, май ще се жертвам.
До тук, каквото ми е хванало окото:
- едно немско HEMI с палещ но хлопащ двигател - 3800 евра. На снимка изглежда в нормално за километрите си състояние, ръжди не се виждат, но ремонта на мотора може и да е 1500-2000лв, а може и да се наложи смяна на блок.
- едно тукашно 4.7 2WD, 2005-та година, внесено в Италия 2009-та, което поне механично се прави на 4WD срещу нещо като 1000-1500лв за части. Предимство пред немското - дата на първа регистрация и това че мога да го видя на живо за ръжди, 7600лв.
- едно гръцко 4.7, обявено за 4000EUR дето гръка изобщо не ми отговори по Viber, на снимките има номера и вероятно ще е без ръжди, но ако пак е 2WD(предвид цената), не си струва.
Има един диапазон на цени между 8-9000 и около 16000, в който няма нищо, което ми е малко странно. Както писах - ремонта не ме плаши, даже предпочитам да знам какво има в мотора. Това доколкото и 20 бона да дам за нещо, изобщо не е сигурно че след 2-3000км няма да се разхлопа като немското.
Едно време си взимах колите много бързо. Сега се кумя като.... И с тераното беше голямо кумене.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
2WD бих купил само с цел да го преправя на 4WD. Купува се раздатка (намерил съм за 150лв), преход между нея и кутията (250 долара), и после са само жици и компютри, ама проучвам колко е възможно, защото ако трабва и обучение и препрограмиране, все още съм босичък, и съответно някой ще ми съдере кожата, и с право.
На WJ е напълно възможно, например, но там няма толкоз мозъци из колата. Купува се същата стойка, крепежа за радатката към шасито, преден мост, селектор, и готово. Ама при WK са жици и мозъци.
То общо взето всичко се намира, ама въпроса е да е достатъчно евтино та да си струва.
-
Спаки, подкрепям СИЛНО адаша да изчакаш! Освен много малкото предлагане на този тип вОзило у нашенско и като цяло в Европа, в момента пазара за автомобили е МЕГА свит. Продават се или пълни дараци, дето не си струва да се ремонтират в надеждна държава или читави, но на цени да не кажа двойни от реалните .
Ти си достатъчно сръчен и якЪлия, че да се справиш с прехвърляне на предно, с ремонт на мотора, с превъзпитаване на всичките "мозъци", с претапициране или иначе казано с цялостния рециклаж на МПС-то или това което е останало от него. Но добре си помисли в какво влагаш осилията и времето си! Тоя американски туч дори и изтам океана не си го харесват съвсем..
Ти си знаеш де, очевидно си се навил вече. Но дано поне не се нахендриш на големия дървен, че гранда ще си е вечно твой на цена почти колкото нов ....
-
Ми, дизели има на корем (примерно 5 пъти повече от бензин въобще и 10 пъти повече от 4.7 и 5.7). Има излишък на SRТ-та, и WK1 и WK2, ама това за мен е безсмислено возило.
Бензините никога не са били много така или иначе.
Чакане - хубаво, аз не съм се разбързал чак толкова. Семо дето не виждам какво би отпушило пазара. По-скоро виждам обратното - малолитражките се изкупуват на кило, а за големи бензинки май няма много мераклии изначално.
ПП: И впрочем, въпросния туч е почти сигурно че ще е вечно мой, или ще трябва да го продам на смешна цена след 5-6 години. Затова и не ми се дават 20 бона, примерно. А за 20-22 бона избора е ДОСТА голям.Последно редактирано от sparkybg; 20-07-21, 12:54.
-
-
Данъкът стана безумен за тия коли.
Миналата година не съм го разбрал, щото съм плащал на части и накуп с други местни данъци, ама тая година
800 + лева за старото ми "Хеми". Блядовете от КАТ, разбира се не са му вкарали евро-категория (по VIN би трябвало да е "Евро 4") в талона и ще трябва догодина да се разправям с това, като вероятно ще му сложа и газ (остават около 9000 км. да "навърши" 100 000 навъртяни от мен, а си имам такова правило от ТЗВ-време
- правя на една кола 100 000, пиша я "прежалена" и ѝ слагам АГУ). "Витоша Ауто" твърдят, че не могат да издават сертификат за евро-категория ако колата не е сглобявана в Европа (за късмет моето е сглобено в "Щайер" - Грац), но имай това предвид за американските / мексикански сглобки.
Опитите да присадиш 4х4 на 4х2 не си струват и ще приключат най-много с някаква парт-тайм система с отворени диференциали. Просто така ще работи "куадра-драйФ"-ът след всички упражнения. Предавателните числа при бензиновите са различни не само спрямо дизелите, но и между 3,7 съответно 4,7 и 5,7 л.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар