Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такова нещо като WK1 4.7 или Hemi, след септември 2009?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Данъкът стана безумен за тия коли. Миналата година не съм го разбрал, щото съм плащал на части и накуп с други местни данъци, ама тая година 800 + лева за старото ми "Хеми". Блядовете от КАТ, разбира се не са му вкарали евро-категория (по VIN би трябвало да е "Евро 4") в талона и ще трябва догодина да се разправям с това, като вероятно ще му сложа и газ (остават около 9000 км. да "навърши" 100 000 навъртяни от мен, а си имам такова правило от ТЗВ-време - правя на една кола 100 000, пиша я "прежалена" и ѝ слагам АГУ). "Витоша Ауто" твърдят, че не могат да издават сертификат за евро-категория ако колата не е сглобявана в Европа (за късмет моето е сглобено в "Щайер" - Грац), но имай това предвид за американските / мексикански сглобки.
    Опитите да присадиш 4х4 на 4х2 не си струват и ще приключат най-много с някаква парт-тайм система с отворени диференциали. Просто така ще работи "куадра-драйФ"-ът след всички упражнения. Предавателните числа при бензиновите са различни не само спрямо дизелите, но и между 3,7 съответно 4,7 и 5,7 л.
    Имам билд шиита и на едното и на другото . 3.73 (или 3.74, не помня) са и двете. Моторите са еданкви, скоростите са еднакви, само приставкята за към раздатката е друга. Ако преправям към 4x4 ще си работи неразличими от заводско, защото то де-факто ще е заводско - ще взема всичките тоци и всичката механика от раздатката нататък. За тия коли се купуват двигатели, скоростни кутии, ламарини/брони, огледала и прочие. Другото си стои по моргите и заминава за скрап. Даже салони и изобщо квото и да е по интериора има на корем.

На италианската 2WD има EURO4 в талона. От швабата чакам снимки.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      В билдшитовете, които аз изнамерих, директно си пишеше предавателното число. Самия номер на част така или иначе може да се види и той по VIN, така че няма проблем с това. А аз и без друго ако правя операцията ще взема и задния мост - на 2WD моста е отворен и няма блокаж.

• Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, май умираш от скука и искаш да влезеш в сериал.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Никакъв сериал няма да има. Само сметки дали си струва или не. И донора и реципиента са в България, достатъчно близо до София. Ходовата част е проста като фасул - от няколко дена разглеждам - има един мотор и клапан в раздатката и по един клапан в двата дифа, на първо четене. Ако управлението и жиците са си на мястото няма какво да му пречи да тръгне - не е ракетна технология. Като се тръгне от крайните възли, през управлението им, после управлението на управлението и те-така...

Евро 4 е моя 2005 г. 5,7

Вече съм писал, че WJ 4.7 и WK 5.7 имат еднакъв среден разход на газ. Така, че колкото повече-толкова повече.
    Аз търсих и отново бих търсил 5,7.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Като няма EURO в талона е толкова. Като има EURO4 е 390лв.

• Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      За сега, но като излезе ЕВРО 7,8,9, едва ли данъка на 150+kW ще стане 100лв, а оставам с впечатлението, че инвестицията е трайна.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Да е трайна.... 6-7 години. После ще съм селянин, а след 10 всички ще сме ватмани.

Возило с миксер в истерия / кафемелачка под капака си имам. Искам да покарам нещо дето върви, докато може.

Не на последно място - данъка тук е на база стойност. Те ще изкарат евро 18, ама колата вече няма да струва толкова.
      Последно редактирано от sparkybg; 20-07-21, 20:48.

Нещо такова имах "изнавпредвид":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:axles1.png
Прегледи:485
Размер:40.1 КБ
ID:6757229
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:axles2.png
Прегледи:472
Размер:55.5 КБ
ID:6757230
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      A-а-а-а-а, кОпих си, кОпих си оДавна: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...04#post4294304

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Е, сега пиньон+корона са 300 долара.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      А впрочем, вероятно можеше да си купиш от морга, ама комплект преден + заден. Дизеляци с Quadra-drive II мисля не е като да няма.

Доколкото разбирам въпросното ELSD е просто същата героторна помпа като при WJ, но с клапан, тотално блокиращ оттичането на маслото, когато трябва безапелационно заключване.

Впрочем, какво имаш предвид под "старото ми Хеми"? Нали в една тема една Vulva Simplica Hypnoticus уж го беше тотализирала?

sparkybg коментира
    Днес, 21:47
    Е, сега пиньон+корона са 300 долара.
    "DDP" КМБ ? Малко съмнително ми се струва, но ако е така, има напредък.
    Има теми из раздел "Jeep" - кривят корона масово "Хемитата" и дизелите, заради многото Nm (поне така се утешават собствениците ). "Крайслер" така и не признава за дефекта и не прави "recall", то и без това от WK1 не успява да продаде много бройки, но при WK2 диференциалът отзад вече е друг, а отпред слагат само отворен.
    На мен много ми харесва 4х4 на WK1, след първоначалното ми шашкане ѝ усвоих чалъмите - щото нали четях форумЪт, ама в него само за WJ имаше съвети "сичката газ, да ги развърти тия геротори!", а това е съвсем друга система, "честен" фул-тайм с три Eaton блокажа, при `сичката газ почва да прехвърля напред-назад тяга, до пълно застопоряване на задния мост напр., все едно си дръпнал ръчна спирачка в движение и завъртане на колата Ако се кара нормално, без засилки (те на практика никога не му трябват на такъв двигател) разликата е осезаема и много в полза на "quadra-drive II" пред напр. 4х4 на парт-тайм "Либито" ми с отворените диференциали.

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Няма как да си го признаят, защото трябва да сменят цели мостове. Далеч по-скромни като въртящ момент нисани са с дифове 233 и 266мм, а грандовете WK са с 216. Вярно че фул тайм, ама фактите са каквито са.

sparkybg, защо WK1 и WK2 SRT да са безсмислени возила?
    Jeep Grand Cherokee WK2 6,4 SRT

Коментар

Първоначално публикуван от toper78 Преглед на мнение
      Това си е мое мнение. Имаш нещо с аеродинамиката на джип, тежащо като джип и т.н. с почти нулеви offroroad възможности, правено да се дърпаш по асфалта с него.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от toper78 Преглед на мнение
        Това си е мое мнение. Имаш нещо с аеродинамиката на джип, тежащо като джип и т.н. с почти нулеви offroroad възможности, правено да се дърпаш по асфалта с него.

Chrisler 300c SRT8 е по-смислен, например.

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          "Dodge Charger или Challenger Hellcat" например
          Аз си точа лигите по "Wrangler 392" https://www.jeep.com/wrangler/rubicon-392.html
          Отсега е обявен за "най-безсмисления автомобил" от някакви хейтъри, ама според мен си е много смислен и дори закъснял, феновете умряха от чакане

sparkybg коментира
        Вчера, 22:22
        А впрочем, вероятно можеше да си купиш от морга, ама комплект преден + заден. Дизеляци с Quadra-drive II мисля не е като да няма.

Доколкото разбирам въпросното ELSD е просто същата героторна помпа като при WJ, но с клапан, тотално блокиращ оттичането на маслото, когато трябва безапелационно заключване.
        Щеше някаква "Глокая куздря" да се получи - на дизелите скоростната кутия им е друга, кой знае какво предав. число или каквото е там, отива към раздатката. Настройките на FDCM (final drive control module) вероятно са различни и въпросните клапани може би се задействат по друг алгоритъм.

sparkybg коментира
        Вчера, 22:22

Впрочем, какво имаш предвид под "старото ми Хеми"? Нали в една тема една Vulva Simplica Hypnoticus уж го беше тотализирала?
        Оказа се, че т.нар. "вградена рама" не е рекламен мит (туй за втори път се убеждавам, щото синът ми такава катастрофа преди три години направи че още ме е страх / срам да пусна клипчето от видеорегистратора ) и геометрията на купето не беше мръднала. Двигателят също не беше засегнат. За всички други части вече е пълно с умрели дизели в перфектно външно състояние по моргите. Та я възстанових (за втори път ) при Еди. Щото коли с такава комплектация повече няма да произведат.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Щеше някаква "Глокая куздря" да се получи - на дизелите скоростната кутия им е друга, кой знае какво предав. число или каквото е там, отива към раздатката. Настройките на FDCM (final drive control module) вероятно са различни и въпросните клапани може би се задействат по друг алгоритъм.
          Нищо такова нямаше да се случи - това не е ракетна технология. Щеше да се държи като с 1-2 номера по-големи гуми, в което няма абсолютно никакви драми. В мостовете няма никакъв мозък - просто клапан с 2 жици. МОдула, дето ги управлява, щеше да си е твоя си.

Коментар

За преправката от 2WD на 4WD, дизеловите WK/WH са с 3,55 предавателно на дифовете.

Коментар

Първоначално публикуван от huntingdog Преглед на мнение
              За преправката от 2WD на 4WD, дизеловите WK/WH са с 3,55 предавателно на дифовете.
              В коментарите по един от постовете по-нагоре го писах и аз това.

Обаче тоя вариант ми е най-назад в списъка.

Има шанс да взема гръцкото 4.7, но ще се разбере в понеделник, както и дали е сглобявано в САЩ или в Австрия, и дали има посочен ЕВРО стандарт в талона. Щото ако няма и не е австрийско, работата май е зле, доколкото разбрах - тукашните хубавци не искали да издават сертификат по VIN, ако не е австрийско.

Немското HEMI май е ръждивичко (не гнило, но има, макар и на пръв поглед повърхностна, доколкото може да се види от снимки, ръжда), иначе е сглобявано в Австрия, та поне може да се нагласи да е EURO4. - швабата изглежда доста коректен до тук, но и возилото изглежда като боядисвано около гумите. Ще се разбере в петък/събота/неделя какво е на яве.

Общо взето избора не е твърде голям. Премятам сайтовете всеки ден де.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                доколкото разбрах - тукашните хубавци не искали да издават сертификат по VIN, ако не е австрийско.
                Правилно си разбрал
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Правилно си разбрал
                  Само не разбрах това само за вносителя ли се отнася, или и за Технотест/Декра. Да имаш някаква представа?

Коментар

• Чавдар (V93)
                    Чавдар (V93) коментира
                    Редактиране на коментар
                    Вносителят мен ме отсвири.

Само не разбрах това само за вносителя ли се отнася, или и за Технотест/Декра. Да имаш някаква представа?
                  Наскоро си внесох един Форестър от Канада и в Технотест си ми записаха в документа,който ми издадоха- евро 6 и съответно същото записаха и в талона в КАТ.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

тукашните хубавци не искали да издават сертификат по VIN, ако не е австрийско.
                    Издават срещу 100 кинта и изобщо не питат за вин, модел, произход. Лично проверено по телефона във Витоша Ауто.

WG 2.7 CRD

Коментар

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      На мен същите ми казаха, че не могат да ми издадат за Jeep Liberty. Може би защото бензинови не са правени в Европа. За WK може да издават, понеже има и WH със същите "отвъдморски" двигатели.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                  X