Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WH 3.0 CRD off-road upgrades

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Попадна ми табличка с твърдостта на различни афтърмаркет пружини спрямо оригиналните:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_908441.jpg Прегледи:4 Размер:31.5 КБ ID:6666040

Dobinsons- а ми пасват точно като на свинче звънче. По средата между MD/HD на OME.
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение

Примен отпред е 46 см и 51 от задната страна. Взел съм едни пружини втора ръка да видим дали ще има ефект. Ако не се събуди ще поручвам нови, че удря здраво и шимно. Оказа се, че текущите пружини са една витка по-малко от тея дето съм взел. Джипа е в бокса и чака ред.
      Тъмнината на централната конзола най-вероятно е от изгорели лампи. Маха се лено, Аз вече два пути я свалях. Инструкции тук: http://www.wkjeeps.com/interior_trim.htm
      Имам и аз една изгоряла лампа, но сега пружините са ми по-важни.
      ​​​​​VIN е на предното стъкло от шофьорската стеана. И в талона теябва да го имаш.
      Махането на панела наистина е лесно, ама тия крушки май са запоени директно за платката и аз даже успях да изкъртя 2:
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_image_2020-11-06_10-56-25.jpg Прегледи:0 Размер:210.8 КБ ID:6666608
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_image_2020-11-06_11-04-36.jpg Прегледи:0 Размер:210.5 КБ ID:6666609
      Та сега търся някой да оправи моето "оправяне"...

Коментар

• mradulov
        mradulov коментира
        Редактиране на коментар
        Виж с със самите крушки не съм се заигравал.
        Като гледам на снимките май са някакви специални, дори не се срщам да съм виждал подобни по магазините.
        Някой с опит с крушките да удари едно рамо моля.

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Писано е за крушките, ама като изгонѝхте всички стари джипари от форумЪт, хак да ви е.
        Диоди се слагат на тяхно място. Дядо Владо знае какви.

• bushiDO
        bushiDO коментира
        Редактиране на коментар
        Кво да ми е хак бе Гагич?!? Аз лично не само джипари, но и уазкаджии тойотаджии и т.нт не съм гонил!

Така... тия дни понапреднах малко ето малко фотоси преди и след:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:11.jpg Прегледи:0 Размер:237.2 КБ ID:6669546

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:12.jpg Прегледи:0 Размер:215.6 КБ ID:6669541
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:21.jpg Прегледи:0 Размер:203.4 КБ ID:6669544
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:24.jpg Прегледи:0 Размер:201.0 КБ ID:6669548
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:31.jpg Прегледи:0 Размер:204.9 КБ ID:6669542
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:32.jpg Прегледи:0 Размер:236.4 КБ ID:6669543

Това е резултатът от:
      - окачване Dobinsons + 2", 1650 лв
      - гуми Pirelli Scorpion AT+ р-р 265/70 R17, 1200 лв.
      - усилени носачи, 320 лв;
      - фланци 35мм, 220 лв.

Иначе освен лифтовото окачване смених и всички чорби, тампони и заден лагер на задната главина.

Интересното е, че лифтът отиде доста над обявеното от производителя! Също така, за разлика от повечето писания по чуждестранните форуми, моите гуми, в някои крайни положения опират в подкалниците!

Бай жабар отдолу го е тунинговал и не е оставил нито една кора, така че това ще е следващото с което се захващам. Също освен тъпотията с крушките на таблото, още една дреболия ме нерви - ония ден си откъртих пръсклалките. поръчах си от алито, но ще пристигнат след месец, най-рано. Някакви идеЙ за по-бърза доставка?
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от bushiDO; 12-11-20, 14:42.

Коментар

• mradulov
        mradulov коментира
        Редактиране на коментар
        https://www.dbkdimitrov.com/dbk-dimi...-205fv?search=
        https://www.dbkdimitrov.com/dbk-dimi...-205df?search=

Аз взех от тия по-скъпите с отвертката. Не обръщай внимание на това че не са Чероки. Абсолютно същите са и пасват перфектно. Тези, които взех пръскат на мъгла, другите с по-ниската цена не можаха да ми потвърдят че са на мъгла, но поне на снимката дюзата изглежда като за мъгла.

Да те предупредя, че страдах с пластмасовите маркучи, по които идва водата за пръскалките. Явно с времето пластмасата става много крехка и се чупят като солети. Наставях с едни гумени, но е мъка, внимавай. Ще търся начин да ги сменя целите като се стопли времето.

Може ли да споделиш от къде купи окачването и кой модел е точно?

• bushiDO
        bushiDO коментира
        Редактиране на коментар
        Ей, мерси колега! Този па сайт грам не се индексира в търсачките... м/у другото тези с отвертката, които си взел са по евтините! 26 лв за 2 бр. + отвертка, а другите са по 15 кинта бройката!
        Последно редактирано от bushiDO; 13-11-20, 10:51.

Съвсем друг вид вади така. С по- големите гуми по- комфортно трябва и да вози по нашите танкодруми/ пътища. Впрочем, колко е след лифта клиренса от предния диф до земята? и ъгъла на задния кардан и предните полуоски поносим ли е?

Същите мерки на окачването като колегата ( стоково е със 17ки джанти) на моя GC са ПЛ 70,5см ; ЗЛ 73,5см ; ПД 71см ; ЗД 74,5см . От ляво около 1см надолу, това е с 3/4 пълен резервоар. Може би пружините са за смяна вече? Ако може още колеги да замерят на техните и да драснат тук, предполагам ще е полезна на всички подобна информация за самодиагностика на окачването.

Коментар

Първоначално публикуван от huntingdog Преглед на мнение
        Съвсем друг вид вади така. С по- големите гуми по- комфортно трябва и да вози по нашите танкодруми/ пътища. Впрочем, колко е след лифта клиренса от предния диф до земята? и ъгъла на задния кардан и предните полуоски поносим ли е?

Същите мерки на окачването като колегата ( стоково е със 17ки джанти) на моя GC са ПЛ 70,5см ; ЗЛ 73,5см ; ПД 71см ; ЗД 74,5см . От ляво около 1см надолу, това е с 3/4 пълен резервоар. Може би пружините са за смяна вече? Ако може още колеги да замерят на техните и да драснат тук, предполагам ще е полезна на всички подобна информация за самодиагностика на окачването.
        Относно возенето ми харесва повече , но го отдавам по-скоро на окачването.
        Предният диф, предвид че е вързан неподжижно за шасито се е вдигнал, колкото и калника тоест около 88 мм. Виж, задният се е вдигнал само от разликата в радиусите на колелата. За ъгъла на карданите и полуоските мога само да се надявам да са ок, но по джипаджийските форуми не съм срещал за споделени проблеми при 2"вите лифтове (какъвто и този се води). От 3" нагоре става кофти и там вече се правят промени на цялостно окачване...

Коментар

"Spare pressure low" не е БЪГ, а означава да си напомпаш резервната гума.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Да, бе, ти шА каЍш
            Толкова има изписано именно за този БЪГ. И да помпаш и да не помпаш и да я махнеш на 5 км резервната гума, се си стоЙ.

Първоначално публикуван от Alamo Преглед на мнение
          "Spare pressure low" не е БЪГ, а означава да си напомпаш резервната гума.
          При мен що не стоЙ? Резервната има ли датчик, или е спестен? Щото ако е спестен и на луната да я пратиш все тая.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Щото имаш кОсмат (туй "късмет" на арабиски).

Кой космат, кой плешив, при мен ситуацията е следната: резервната, независимо какво правя с налягането й, си излиза Spare pressure low. Освен това, датчика на задна лява въобще няма показания. Също така, когто смених гумите продължи същият датчик да липсва, вероятността за това е само 1/4?!?!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            Кой космат, кой плешив, при мен ситуацията е следната: резервната, независимо какво правя с налягането й, си излиза Spare pressure low. Освен това, датчика на задна лява въобще няма показания. Също така, когто смених гумите продължи същият датчик да липсва, вероятността за това е само 1/4?!?!
            Обмислял ли си да смениш датчиците на задна лява и на резервната и да ги програмираш? Помага да знаеш. Батериите на тези дачици не са вечни.

Коментар

• bushiDO
              bushiDO коментира
              Редактиране на коментар
              Обмислял съм го, но пропуснах момента когато сменях гумите. Отделно има вероятност да е бъг в системата, както казва Гагич и, ако се окаже така, смяната на сензорите става силно безсмислена. Както и да е, за сега приоритетите са ми защитни кори и светлините на таблото.

На темата с пръскалките,купих си оригинални от Витоша Ауто. Цената беше 50+ лв. за две. Пръскат гарантирано както трябва, но се чакат около седмица. Може и да подържат вече в склад.
            За крушките. Най-трудно ми беше да намеря информация какви са, за да мога да разглобя, подменя и събера обратно всичко. Не успях. След много време им дойде реда. Вчера разглобих за да видя какви са. Поръчах 20 бр. и ги чакам утре.
            Крушките са Т1 3.2 х6.35мм.
            Сега се замислям че не проверих работното напрежение и поръчах 14V.
            Последно редактирано от Pavkata_svt; 16-11-20, 08:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Pavkata_svt Преглед на мнение
              На темата с пръскалките,купих си оригинални от Витоша Ауто. Цената беше 50+ лв. за две. Пръскат гарантирано както трябва, но се чакат около седмица. Може и да подържат вече в склад.
              За крушките. Най-трудно ми беше да намеря информация какви са, за да мога да разглобя, подменя и събера обратно всичко. Не успях. След много време им дойде реда. Вчера разглобих за да видя какви са. Поръчах 20 бр. и ги чакам утре.
              Крушките са Т1 3.2 х6.35мм.
              Сега се замислям че не проверих работното напрежение и поръчах 14V.
              Пръскалките, времнно, ги оправих с някакви зловещи ментета за 6 лв. от продавалник, но учудващо си бачкат напълно приемливо. Поръчал съм и "оригинални" от алито за 2,80 $ на вид от снимката, като ОЕМските. Ако не стават, тогава ще се зима оргиналдъ...
              За крушките на таблото са 12 V. Ето и клипче:
              ,
              аз обаче мисля да мина на лед.

Коментар

Кои са тези лед, които стават и светят правилно?
                Още не съм сглобил и мога да изчакам.

Коментар

• huntingdog
                  huntingdog коментира
                  Редактиране на коментар
                  12v диоди със зелен цвят, трябва да са с възможно най- широк ъгъл на светене. За бутоните стават идеално, за контролите на климатика се образуват " горещи точки" на светене, но е приемливо. И няма да ги мислиш кога пак ще изгорят..

• bushiDO
                  bushiDO коментира
                  Редактиране на коментар
                  лед крушкита са Т3 (има различни на вид, избери си тези с по-разпъсната светлина). на 12V са и няма нужда от резистори, както пише по някои други форуми. Поръчал съм едни от някакъв БГ сайт - да видим дали ще дойдат...

• mradulov
                  mradulov коментира
                  Редактиране на коментар
                  Дай линк какви крушки си поръчал моля.

За диодите имах идея някой да посочи точните, които е пробвал и стават. Разглобяване, подмяна и сглобяване отнемат 2 часа, но не ми се пробва няколко пъти.
                https://www.google.com/url?sa=t&sour...BLaDZmG_b6ffrx
                Това поръчах аз. Когато ги подменя ще разберем дали стават.

Коментар

Аз поръчах такива, но ще не са казали кога ще ги доставят:
                  Натиснете снимката за да я уголемите  Име:T3-blue-front-1000x800.jpg Прегледи:0 Размер:92.2 КБ ID:6671267
                  от тук: http://led4auto.com/led-avto-lampi/l...5-diffuse-blue

Коментар

• bushiDO
                    bushiDO коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз хубаво ги поръчах, но сини нямат, а не ми се чака 40 дни от Китай... Белите дали няма да стане да ги мацна с нещо? Примерно лак за нокти...

Първоначално публикуван от Pavkata_svt Преглед на мнение
                  За диодите имах идея някой да посочи точните, които е пробвал и стават. Разглобяване, подмяна и сглобяване отнемат 2 часа, но не ми се пробва няколко пъти.
                  https://www.google.com/url?sa=t&sour...BLaDZmG_b6ffrx
                  Това поръчах аз. Когато ги подменя ще разберем дали стават.
                  Стават.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X