Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност на 2,7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Загуба на мощност на 2,7 CRD

Прав си Сашо, точно термостата смениха. Преди малко я взех от сервиза. Сега вече стрелката е на първото отделение пред 100-те градуса.
    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Е, значи си е отчитало точно. Само че не е могла да загрее.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
        Прав си Сашо, точно термостата смениха. Преди малко я взех от сервиза. Сега вече стрелката е на първото отделение пред 100-те градуса.
        От това ти е бил по-висок и разходът. Тия мотори правят голяма разлика в разхода зима/лято точно заради бавното и по-трудно загряване, респективно в твоя случай си е бил почти винаги "студен", а от там и по-високия разход. В повечето сервизи недоглеждат термостата.

Коментар

Дано да си прави и разходът да падне. Има доста логика в това, което казваш.

Утре отивам да ми слагат и чипа, така че би трябвало да слезе с още 1л/100км надолу.
          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Дано да си прави и разходът да падне. Има доста логика в това, което казваш.

Утре отивам да ми слагат и чипа, така че би трябвало да слезе с още 1л/100км надолу.
            Моля те дай после малко инфо за чипа като го вземеш от сервиза ... опиши къде, как, колко, какво. Много интересно как ще те настроят, че бях чувал, някъде в Плевен имало един пич дето ти хаква компютъра и ти качва конета с 5-10 нагоре, а смъква разхода с 0.5-1 л. Интересно ми е дали е било само поредното изхвърляне...

Коментар

Тъкмо се прибирам от Велико Търново, където ми сложиха чипа. Макар, че в момента съм без дебитомер и мощността ми е сигурно 50% надолу, веднага се усети промяната.

Дебитомерът го поръчах в БС и се надявам, че другата седмица ще дойде и ще я усетя на 100% промяната.

Даде ми среден разход на борд компютъра - 8,3л/100км (само отсечката В.Т. - София с чип). Преди това никога не съм я карал на извънградско, за да направя сравнение.

Като сложат дебитомера, ще пиша как се държи.

Що се отнася за чипа, няма никакво хакване на БК, а се работи с оригинални файлове и настройки. Подходящ в и за чисто нови коли като не се разбира по нищо, че са тунинговани и не пада гаранцията.

Пичовете, които ги поставят пътуват из цялата страна и не е проблем да го сложат навсякъде. Отнема 30 мин.
              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Що се отнася за чипа, няма никакво хакване на БК, а се работи с оригинални файлове и настройки. Подходящ в и за чисто нови коли като не се разбира по нищо, че са тунинговани и не пада гаранцията.

Пичовете, които ги поставят пътуват из цялата страна и не е проблем да го сложат навсякъде. Отнема 30 мин.
                Това последното неможах да го разбера ... да не би да имат "мобилен гараж" и да работят на повикване или? Интересно ми е колко парички струва удоволствието, ако не е тайна, и като казваш, че е подходящо и за нови коли, означава ли, че работят със цялата гама автомобили или имат софтуер само за определени модели?
                Сори ако те занимавам прекалено, но обезателно това ще е едно от нещата които ще правя, та да знам за какво иде реч.

Коментар

На тях не им трябва мобилен гараж, а само интернет връзка. Те слагат например чипове на комбайни и трактори направо на полето в нивите.

Имат софтуер за повечето автомобили, но повече информация ще получиш от тях. Ако имаш интерес, пиши лично съобщение и ще ти дам контакти.

Напр.
                  JEEP Grand Cherokee - 4.7L V8 225HP, Бензин
                  Преди: 225 Ps След: 248 Ps
                  Преди: 400 Nm След: 440 Nm

Цена: 850 лв с ДДС

www.drivingoffence.co.nz

Коментар

... а се работи с оригинални файлове и настройки. Подходящ в и за чисто нови коли като не се разбира по нищо, че са тунинговани и не пада гаранцията...
                    Щом работят с оригиналните фаилове, значи работят на софтуерно ниво, променят матрицата на компа. Предполагам разбираш, че след ъпдеит на софтуера ще загубиш този "чип-тунинг" и парите които си вложил.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Защо трябва да правя ъпдейт на софтуера? Кой ще го прави кога и защо? Дори и да се случи, няма проблем да го инсталират пак безплатно.
                      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

безплатно???
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Разбира се. Те ще използват същия файл, така че и на тях няма да им се налага да плащат.

А защо мислиш, че ще ми се наложи ъпдате на софтуера?
                          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            безплатно???
                            Естествено. При моите чипаджии в цената е включена даже и пълна компютърна диагностика. Освен това оригиналния .bin-файл ми се пази, а също получавам и копие на модифицирания .bin-файл, който ми е качен на ЕКУ-то.

А по отношение на ъпдейта - при моите две Алфи (и Волвото ХС90 на баща ми) пичовете даже ми ъпдейтнаха софтуера до най-последните версии - сериозните тунинг-фирми имат достъп и до тези файлове.

Става дума за www.jtdpower.com и www.remap.me, които са представители на www.celtictuning.co.uk за България.
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Разбира се. Те ще използват същия файл, така че и на тях няма да им се налага да плащат.

А защо мислиш, че ще ми се наложи ъпдате на софтуера?
                              С колко се е повишила мощността, че не намирам инфо в постовете до момента?
                              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 14-04-09, 12:53.

Коментар

Преди: 163 Ps
                                След: 190 Ps

Преди:
                                400 Nm
                                След: 440 Nm

Така мощността е увеличена с 20% без да се нарушава нормалната работа на двигателя и турбото. След като ми дойде дебитомера и го сложат, ще я изтествам и ако искам, може да се увеличи още.

Всички допълнителни настройки след инсталирането на чипа са напълно безплатни.

Казаха ми, че може да се въздейства върху 9 параметъра. Възможно е да се контролира всеки един параметър, който е важен за по-ефективно и нискоемисионно изгаряне. Чрез по-прецизно контролиране на времето и количеството на впръскване, рециркулация на отработените газове и регулирането на различни видове налягане има възможности за повишаване на мощността, въртящия момент, постигане на нови процеси на горене и понижаване разхода на гориво.

www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X