Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност на 2,7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на мощност на 2,7 CRD

Здравейте!
    Преди малко се връщах от работа и много странно при натискане на педала на газта колата загуби мощност. После изброих, че смени от 1-ва до 3-та, обаче не ускорява, дори не вдига обороти.

Имах подобен проблем с Пасата ми 1,9 TDI. Губеше по подобен начин мощност и не вдигаше нито обороти, нито скорост. Оказа се, че проблемът беше в дебитомера. След като го смених, всичко си дойде на мястото и колата продължи да работи перфектно.

В случая много ми прилича на това. Дали може да е това и някой имал ли е подобен случай? Може ли да е проблем в скоростната кутия или пък нещо друго?

В последните дни няколко пъти ми светна лампата "Check engine", но съм нямал проблем с мощността.
    www.drivingoffence.co.nz

До: Загуба на мощност на 2,7 CRD

Може и нещо откъм турбото да е. Не ми се вярва да е от скоростите.

Коментар

Ще отида днес до Балканстар да я погледнат и без това трябва да сменям ремък и ролки та и това да видят.

И аз мисля, че не е от скоростната кутия.
      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Сега се връщам от Балканстар. Както предполагах се оказа, че е от дебитомера или както се казва Mass Air Flow Sensor. Изчистиха ми грешката в компютъра и казаха да я покарам така, за да видим, дали ще се прояви пак.

Още със завъртането на стартера, светна "Check engine" лампата отново. Така че ме чака смяна на дебитомер, което ако е с оригинална част струва 701 лв. Май ще търся втора употреба ама там няма никаква гаранция, че няма да се скапе веднага или скоро.

Някой ако има някаква идея, моля да я сподели.
        Последно редактирано от PHOENICIAN; 07-04-09, 11:46.
        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
          Сега се връщам от Балканстар. Както предполагах се оказа, че е от дебитомера или както се казва Mass Air Flow. Изчистиха ми грешката в компютъра и казаха да я покарам така, за да видим, дали ще се прояви пак.

Още със завъртането на стартера, светна "Check engine" лампата отново. Така че ме чака смяна на дебитомер, което ако е с оригинална част струва 701 лв. Май ще търся втора употреба ама там няма никаква гаранция, че няма да се скапе веднага или скоро.

Някой ако има някаква идея, моля да я сподели.
          Току-що звъннах в Киров-Бош на Оборище №48. Струва 332 лева с ДДТ и 1 година гаранция. В магазина в момента го нямат, но го имат на склад.
          Аз ползвам отстъпка 10%, ако искаш мога да ти го купя. Но не знам кога ще имам време.

Звънни на 944 11 77, това е телефона на магазина на Киров на Оборище и се разберете кога да го изтеглят от склада. Пича е много разбран.

http://www.kirov.net/?cid=6&town_id=1&address_id=9

Успех.
          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
          Volvo XC90 D5 Executive '12
          Volvo XC60 D5 Summum '11
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
            Току-що звъннах в Киров-Бош на Оборище №48. Струва 332 лева с ДДТ и 1 година гаранция. В магазина в момента го нямат, но го имат на склад.
            Аз ползвам отстъпка 10%, ако искаш мога да ти го купя. Но не знам кога ще имам време.

Звънни на 944 11 77, това е телефона на магазина на Киров на Оборище и се разберете кога да го изтеглят от склада. Пича е много разбран.

http://www.kirov.net/?cid=6&town_id=1&address_id=9

Успех.
            +1. Взимай BOSCH-овски, стига колата да не ти е гаранционна. Той си е същия, просто не минава през БалканСтар.

Правих същото на Тераното си. Купих си вместо за 800, за 270, и си работи безпроблемно и до днес. Ако нямаш нужния инструмент за отвиване и завиване - петолъчка с краче по средата - и това съм си набавил. BOSCH ползват такива напоследък. Ама, предполагам дебитомера си върви заедно с тялото, към което е завит - тогава май нищо повече не ти трябва - сменяй цялото.

Има вариант и да е замърсен. Понякога след като се изчисти, продължава да си работи безпроблемно. Чисти се със спрей за карбуратори, до колкото помня. Тогава обаче ще ти трябва петолъчката.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси много за инфото. Сега говорих с Бош. Ще я поръчам от там най-вероятно. Те ме убедиха, че дебитомерът е същият, просто на него не пише Мерцедес, а Бош.

Carburettor мерси много за помощта. Трябва ли да присъстваш лично, за да използваш отстъпката си? Кажи кога и как и ще дойда да те взема или ще се срещнем някъде, за да те ангажирам минимално.

0889 700160 ми е номерът

Мерси още веднъж!
              Последно редактирано от PHOENICIAN; 07-04-09, 12:21.
              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Пак да ти подскажа - опитай да го изчистиш. Нищо не губиш, а има вероятност да си спестиш тия 300 лева. Ако пък не стане - взимай нов. Понеже аз бързах като тебе, сега стария си ми седи и отлежава. А се оказа че просто е замърсен леко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси много за инфото. Сега говорих с Бош. Ще я поръчам от там най-вероятно. Те ме убедиха, че дебитомерът е същият, просто на него не пише Мерцедес, а Бош.

Carburettor мерси много за помощта. Трябва ли да присъстваш лично, за да използваш отстъпката си? Кажи кога и как и ще дойда да те взема или ще се срещнем някъде, за да те ангажирам минимално.

0889 700160 ми е номерът

Мерси още веднъж!
                  Моля, you welcome, както казват у наше село.

По принцип членовете на Клуб Алфа Ромео България ползваме тая отстъпка срещу членска карта. Желателно е да присъствам лично, за да не правим прецеденти и да няма хър-мър.

Теоретично утре следобед след 14-15 часа бих могъл да отделя малко време, но най-удобно ще ми е в петък следобед. Ако не ти е късно...

Ти се уговори с магазинера, питай кога дебитомера ще е наличен, пък все ще измислим нещо. Аз работя там наблизо, в Полиграфическия комбинат на Цариградско шосе.

Телефона ми е 0887 631329
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

За съжаление се оказа, че след сравняване с Бош номера на моя дебитомер, нямат такъв наличен, а лошото е, че няма и на склад в Германия. Цената му е 616 лв. и явно няма да могат да го доставят въобще.

Все пак мерси за усилията. Ще се пробвам да го почистя.

Ако някой има друга идея...
                    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Драсни номера, ако можеш. Имат разни партиди, с различни номера, но взаимозаменяеми.

А ако го снимаш, та да видя от кой вид е, още по-добре.

Както и коя година е возилото. (ПП: Сега виждам че е 2002)

Коментар

Ето снимките. Ако не се вижда добре номерът, ето го и него:
                        Bosch номер - 0281002501
                        Прикачени файлове
                        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

За съжаление не намирам нищо.

Значи, ако решиш да чистиш - развиват се двата "странни" болта, които държат самия датчик към тръбата. Като го свалиш огледай го за механични дефекти, макар че са малко вероятни. Чисти се с пръскане - един флакон спрей за карбуратори ще ти стигне. Пръскай обилно и под всякакви ъгли.

Ако тръгне - добре. Ако не - ще трябва да се набутваш за нов.

Коментар

Ще се боря май тази вечер. Трябва да си купя и инструменти.

Мерси за съветите.
                            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Ще се боря май тази вечер. Трябва да си купя и инструменти.

Мерси за съветите.
                              Докладвай после какво е станало. Дано не се наложи да плащаш тая крупна сума, щото си е неприятно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X