Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност на 2,7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Загуба на мощност на 2,7 CRD

За съжаление след 4 часа борба с дебитомера, няма никакво подобрение. Напръсках го много добре, почистих, подсуших и още какво ли не, но уви.

Както и да е. Гледам в ebay.com, че има дебитомери, но няма със същия Bosch номер. Ще продължавам да търся до края на деня и ако не намеря, утре и без това ще сменям ремък и ролки, направо ще ми сложат и нов дебитомер в Балканстар.
    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Я провери тук:
      http://www.autotekelectronics.com/pu...h=Find+my+Part
      GRAND CHEROKEE 4.7
      Добромир Добрев
      O898633718

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
        Като цъкнеш на подробности, пише "Out оf stock"
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
          За съжаление се оказа, че след сравняване с Бош номера на моя дебитомер, нямат такъв наличен, а лошото е, че няма и на склад в Германия. Цената му е 616 лв. и явно няма да могат да го доставят въобще.

Все пак мерси за усилията. Ще се пробвам да го почистя.

Ако някой има друга идея...
          100% съм сигурен, че ако купиш оня от Киров-Бош и смениш само сензора (ще ползваш твоя корпус), няма да имаш никакви проблеми.

Бошовия дебитомер, който се продава за 332 лева в Киров, е за Мерцедес Е 270 CDI и съм абсолютно убеден, че е със същия сензор. Вероятно разликата е само с корпуса - все пак мотора е монтиран не в лимузина, а в Жипка.

Абсолютно същата история е и при Алфите - има десетина дебитомера с различни номера, които ползват един и същ сензор - но разликите в цените са огромни - от 131 до над 500 лева.

Чети в тая тема:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25278
          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
          Volvo XC90 D5 Executive '12
          Volvo XC60 D5 Summum '11
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

+1

Те сензорите от тоя тип са сигурно не повече от 10-ина варианта. Различно е само включването отгоре, и това, дали има и термо датчик, или не.

Един начин е да се гледа намера на самия датчик. Самоче не знам дали се вижда без да се свали. Вече не помня, но помня че и самия датчик си има собствен номер.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              +1

Те сензорите от тоя тип са сигурно не повече от 10-ина варианта. Различно е само включването отгоре, и това, дали има и термо датчик, или не.

Един начин е да се гледа намера на самия датчик. Самоче не знам дали се вижда без да се свали. Вече не помня, но помня че и самия датчик си има собствен номер.
              При Bosch-овата серия дебитомери, 0 280 218 ХХХ, 0 280 217 ХХХ и 0 281 002 ХХХ термодатчика е вграден в сензора. Всъщност при всички, при които втората и третата цифра са 28.
              Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Двигателят е същия като 270cdi на мерцедес, но компа е коренно различен. Ето защо вероятно е най-добре да се закупи нов, оригинален дебитомер, а да не се разчита на преработка или влагане на датчик, който вероятно е почти същия. Преглъщаш ги парите веднъж и забравяш.
                Евтиното в моя случай се оказва по-скъпо почти винаги.

Коментар

[QUOTE=Сашо Пунчев (Stuntman_Mike);705875]Двигателят е същия като 270cdi на мерцедес, но компа е коренно различен. QUOTE]

Компютърът на автомобила може и да е различен, но блокът за управление на Common Rail впръскването е абсолютно еднакъв - Bosch EDC 15C - и точно той си "комуникира" с дебитомера.

Ето няколко автомобила с този двигател и този Common-Rail електронен блок:

Mercedes G-Klasse (W463) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD, OM612 Bosch EDC15C
                  Mercedes C-Klasse (W203) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C
                  Mercedes CLK-Klasse (W209) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C

Mercedes M-Klasse (W163) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C
                  Mercedes Sprinter (W903) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C
                  Mercedes Sprinter (W904) 2.2 CDI, OM611 Bosch EDC15C
                  Mercedes Sprinter (W904) 2.7 CDI, OM612 Bosch EDC15C

А ето и автомобили с други двигатели и същия електронен блок

Mercedes E-Klasse (W210) 2.0 CDI, OM611 Bosch EDC15C
                  Mercedes E-Klasse (W210) 2.2 CDI, OM611 Bosch EDC15C
                  Mercedes S-Klasse (W220) 3.2 CDI, OM613 Bosch EDC15C

Alfa Romeo 156 1.9 JTD Bosch EDC15C
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Bosch EDC15C
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD Bosch EDC15C
                  Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI Bosch EDC15C
                  Kia Sportage 2.0 CRDi Bosch EDC15C
                  Peugeot 407 2.0 HDI Bosch EDC15C

И още мнооооого, мнооого други.
                  Последно редактирано от Carburettor; 08-04-09, 15:48.
                  Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Тоест всички компоненти по горивната система следва да са взаимозаменяеми ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                      Тоест всички компоненти по горивната система следва да са взаимозаменяеми ли?
                      Доста от тях. Дебитомера е едно от тях.

Пример - NISSAN Patrol и NISSAN Terrano 2 - дизелаци. Абсолютно еднакъв датчик, но продаващ се на много различна цена - близо двойна. Двигателите са съвсем различни.

Коментар

Май ще заложа на оригиналната част, за да съм сигурен, че няма да имам никакви грижи. А и май защото съм само от две седмици Jeep-кар, не ми се рискува като начало.

Благодаря на всички колеги за полезните съвети!
                        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Нямат го наличен в Балканстар Mass Air Flow Sensor и ще ги чакам да го доставят.

Смениха ми и термостата, че не отчиташе коректно. Надявам се вече да работи както трябва.
                          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                            Нямат го наличен в Балканстар Mass Air Flow Sensor и ще ги чакам да го доставят.

Смениха ми и термостата, че не отчиташе коректно. Надявам се вече да работи както трябва.
                            Термостата не отчита нищо. Само отваря и затваря. Може би са сменили термо датчик?

Коментар

Вероятно си прав. Не съм силен в техническата част.
                              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Сменили са му термостата, просто не се изрази много точно колегата. При него не затваряше термостата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X