Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

На мен малко ми просветна. Ето накратко как стоят нещата: Крайслер си правят джипките и си поръчват маслата на някаква фирма. Мопар само пакетират. Изрично на скоростна кутия, раздатка и на хидравликата трябва маслото да е пакетирано САМО от Мопар. На хидравликата ако сложиш друго масло казват, че теква, просто са си направили семерингите така, че да издържа само на Мопар. Със скоростната кутия и раздатка е същата работа, сипеш ли друго, дисковете се износват значително по-бързо и следва скъп ремонт. Като легнеш под джипката на раздатката има кръгла табелка с цифри. При мен ясно се вижда, че пише 247. Виж твоята каква е. Ако някой има актуално инфо за цени на масла да сподели.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

От: Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

N247 сега раздавам че дойде с контейнера. На хората им излезе по 40лв литъра. В БГ го няма никъде. От Германия излиза 80лв литъра някъде.
      Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

моята раздатка е 247 но колко ли масло ще ми трябва, а за дифовете,скоростите???

Коментар

Здравейте.
          От година и нещо,от както съм собственик на джипката и доста четене във форума се чувствам дескриминиран.Всичко се върти около бензиновите двигатели и свързаните с тях трансмисии и обслужване.Но молко информация има, или по точно объркваща,за така да го нарека "хибрида",дизел 2,7,базиран на шаси и трансмисия на амер.джип и двигател и ск.кутия на мерцедес.Някой да даде конкретна и точна инф.за обслужването на този модел Jeep, като масла за двигател,трансмисия,хидравлика,дифиренциали,срок на смяна и т.н.Знам че колкото повече мнения по добре,но и но объркваща. Стара поговорка "Много баби,хилаво бебе"-транслейт "много майстори,скапана кола".Дано не бъда разбран погрешно.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

От: Re: Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
            На мен малко ми просветна. Ето накратко как стоят нещата: Крайслер си правят джипките и си поръчват маслата на някаква фирма. Мопар само пакетират. Изрично на скоростна кутия, раздатка и на хидравликата трябва маслото да е пакетирано САМО от Мопар. ...
            Точно така. Някой произвежда, а Мопар, като предпочитан доставчик на Крайслер, лепят етикети, на които няма спецификация на това, което е в тубата, та да няма шанс да намериш аналог. Поради което си купуваш само мопарски чорби. Ама в един хубав ден Jeep е лапнат от FIAT и Мопар вече не е предпочитан доставчик. Ами сега?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
              Здравейте.
              От година и нещо,от както съм собственик на джипката и доста четене във форума се чувствам дескриминиран.Всичко се върти около бензиновите двигатели и свързаните с тях трансмисии и обслужване.Но молко информация има, или по точно объркваща,за така да го нарека "хибрида",дизел 2,7,базиран на шаси и трансмисия на амер.джип и двигател и ск.кутия на мерцедес.Някой да даде конкретна и точна инф.за обслужването на този модел Jeep, като масла за двигател,трансмисия,хидравлика,дифиренциали,срок на смяна и т.н.Знам че колкото повече мнения по добре,но и но объркваща. Стара поговорка "Много баби,хилаво бебе"-транслейт "много майстори,скапана кола".Дано не бъда разбран погрешно.
              В двигателя смяняш 6.5L масло със спесификация MB 229.5(5W40 или 0W40) или 229.3(10W40 или 5W40) + хартиен филтър+елемент на 10к км макс, но аз лично мисля, че една смяна късна есен и една през пролетта е най-добре независими от пробега. Особенно ако се кара на къси разстояния.

В скоростите освешаваш с ~5L масло със спесификация MB 236.14 на 50к км максимум + филтър. Първоначалното обслужване може да го направиш и със цялостна смяна, чрез машина. По мнение на 3ма от придворните майстори тук ATF+4 също върши работа.

В раздатката(предполагам си с QuadraDrive) и диференциали сипваш това.

Антифриза......аз съм с оранжев. Имаше и MB спесификация за него, но не я помня.

Хидравлика....Mopar Power Steering Fluid. Не се подлъгвай да сменяш накрайниците на маркуча ако текат, защото са консуматив, а си поръчай да ти направят маркуча с такива накрайници. Аз като сменях моя маркуч есента при Еди доляхме с АТФ+4. За сега няма грижа.

Спирачки - DOT4

В казанчетно с чистачките - Mopar Windshield Wiper Fluid.....това е шега
              WG 2.7 CRD

Коментар

Благодаря много.
                В скоростната кутия и двигателя сложихме масла на МВ като за СК беше +4. Преди няколко месеца като сменях на двигателя сложих някакво японско,не му помня името, 5W40 и мисля, че германеца се чувства доста добре с гейшата. За диф. съм подготвил Кастрол 75W140 LSD, но за раздатката ще търся Мопар, тя си е хамериканче с тенденции да стане италианче. Е тогава какво ли масло ще търсим. Това имах предвид, което написах по горе, че за различните двигатели и СК си има специфични масла за поддръжка. При мен е ДВ и СК на Мерцедес и съответно маслата са съобразени с това. Но тук всичко се е вкопчило в Мопар като манна небесна и няма друг бог. А всеки втори пише че Мопар само пакетира а не произвежда. Да не би това което се прави за тях да е като рецептата на Кока Кола. Защо никъде не е записана спецификацията на маслата на Мапар? Отговора е само един, и това го казват и др. колеги, монопол и невъзможност на потребителя да избира др. марки. Според мен това е гадно. Няма ли някой колега от Бургас с познати в Нефтохим да му направят един анализ на този Мопар и да видим какво е толкова специалното в него и какви са му евентуалните заместителите. Но от друга страна, хем е специално за Jeep, но пък трябва да се слага добавка за диф. като му сипеш Мопар. Е как така, хем специално за него е направено, а пък пропуснали да сложат добавката? Нещо не ми се вързва.
                Спокойна вечер от мен.
                Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Здравейте, колеги. Аз от много четене съвсем се обърках. Проблемът е в мен сигурно, щото нищо не разбирам от диференциали и раздатки. За моята кола във файла които си генерирах от сайта на JEEP, пише следните неща: Lock-Up Torque Converter, Dana 30/186MM Front Axle, Dana 44/226MM Rear Axle, Quadra-Trac II-On Demand 4WD System, 3.55 Rear Axle Ratio. Съвсем съм объркан...някъде из форума четох, че при Quadra-Trac II раздатката е 247..така ли е, не е ли? Гледах по нея и не намерих табелка, може и да не съм я видял, че не знам къде да гледам. Имам ли LCD или не? Имам ли vari lok или не?
                  Много ще съм благодарен, ако някой ми разшифрова тези неща и ми каже, какви точно масла да търся съответно за раздатка и дифове.
                  Джипа е Grand Cherokee 2,7 CRD 2002г.
                  Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
                    За моята кола във файла които си генерирах от сайта на JEEP, пише следните неща:....
                    А какво пише (виж по-горе) за код на двигателя ?

WG vehicles equipped with a diesel engine (sales code ENF) and a
                    W5J400 or NAG1 transmission (sales code DGJ)

Ако е от тези два кода:

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                    В скоростите освешаваш с ~5L масло със спесификация MB 236.14 на 50к км максимум + филтър.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• От: Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

Въпросът ми беше за раздатката и дифовете, какво да сложа. Скоростите имат още 10-15 хиляди до смяната на маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
                        Въпросът ми беше за раздатката и дифовете, какво да сложа. Скоростите имат още 10-15 хиляди до смяната на маслото.
                        Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                        В раздатката(предполагам си с QuadraDrive) и диференциали сипваш това.
                        Т.е. Mopar NV 245 / 247 за раздатка - намира се при "Скорпион 13" или в интернет-магазина на масла "Грид", а в диференциалите - 75w140 за LSD или обикновено такова със същия вискозитет + "мопарската добавка" за LSD. Спори се дали трябва или не във всички случаи такава добавка, независимо какво пише на опаковката на маслото.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не знам дали имам LSD. Ако сложа фобавка, а нямам LSD проблем ли ще е? Иначе съм с Quadra Trac 2.

Коментар

Не, няма проблем да сложиш масло с добавка за LSD в него на диференциал без LSD. Проблем ще е обратното - ако на диференциал с LSD сложиш масло без добавка в него. Така със сигурност ще повредиш LSD.
                            А табелката на раздатката е тази:

Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря колеги! Вече съм по-информиран и ориентиран

Коментар

Здравейте, за да не отварям нова тема искам да попитам: за Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 маслото за раздатката отново ли е същото(Mopar), както за Grand Cherokee WJ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X