Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масла за Гранд ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масла за Гранд ZJ

Ако количеството масло в скоростната кутия е над белега МАX има ли вероятност нещо да се сговняса ? Става въпрос за Гранд ZJ - 4.0l .....ако има някакво значение.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Ако количеството масло в скоростната кутия е над белега МАX има ли вероятност нещо да се сговняса ? Става въпрос за Гранд ZJ - 4.0l .....ако има някакво значение.
      Навсякъде пише, че "ДА" повечето масло ставало на "пяна", мехурчетата увеличавали триенето, загряването и т.н. Но ти как мериш нивото - на каран поне 20 км. джип при работещ двигател, лоста на P или N и т.н. Щото ако го гледаш сутринта преди да запалиш, както напр. двигателното масло - винаги е много над "МАХ"...
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Доколкото помня,по-добре да е близо до мин.,отколкото над макс.Тука някъде съм го чел.
        В задния диф,не се ли сипва докато прелее,даже наклонен напред.
        Та да питам:мисля в задния диф да сипя "ЛекВек",че ми тече семеринга.Някакви мнения?С ЛСД съм,работещо.
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Навсякъде пише, че "ДА" повечето масло ставало на "пяна", мехурчетата увеличавали триенето, загряването и т.н. Но ти как мериш нивото - на каран поне 20 км. джип при работещ двигател, лоста на P или N и т.н. Щото ако го гледаш сутринта преди да запалиш, както напр. двигателното масло - винаги е много над "МАХ"...
          Меря го както си му е реда. Загрят двигател, редувам всички скорости и го оставам на N. Да източа ли малко и ако да, от къде ?
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Не знам дали да източиш, но ако трябва ще ти се наложи да отвиеш картера отдолу.
            Няма пробка за съжаление!
            Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

През дупката за щеката с някаква ръчна помпа ?

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                През дупката за щеката с някаква ръчна помпа ?
                Може през щеката!
                Вкарава се сонда и се източва малко.
                Такава сонда има в почти всички сервизи за смяна на масло.
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Става и с маркуч, като тези за системи и най-голямата възможна спринцовка за еднократна употреба от аптеката. Аз така си коригирах нивото до необходимото. При смяната му се оказа, че съм налял малко повече и се наложи да изтегля излишното през тръбичката за щеката. Намерих малко по-дълъг маркуч, който да стигне до картера на кутията защото при мен тръбата с щеката излиза в моторния отсек и май че е повече от метър дълга. Няма начин да се отвива каквото и да било по картера на кутията, защото долу се нанася уплътнителен силикон и при развиването ще се наруши този уплъняващ слой. От там после ще тече постоянно.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                    Става и с маркуч, като тези за системи и най-голямата възможна спринцовка за еднократна употреба от аптеката. Аз така си коригирах нивото до необходимото. При смяната му се оказа, че съм налял малко повече и се наложи да изтегля излишното през тръбичката за щеката. Намерих малко по-дълъг маркуч, който да стигне до картера на кутията защото при мен тръбата с щеката излиза в моторния отсек и май че е повече от метър дълга. Няма начин да се отвива каквото и да било по картера на кутията, защото долу се нанася уплътнителен силикон и при развиването ще се наруши този уплъняващ слой. От там после ще тече постоянно.
                    Най-добре е по този начин както го е описал колегата,така можеш да контролираш колко да извадиш.

Коментар

Благодаря за съветите !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X