Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масла за Гранд ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Масла за Гранд ZJ

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
    Колега, ако си спомняш, моят Гранд е WJ 4.0 99г. Налага ми се да долея малко масло в автомата, но не съм сигурен какво точно. На цвят е червено, на щеката пише Декстрон 2, в каталога - АТФ+3, а ти препоръчваш АТФ+4. В крайна сметка какво да бъде?
    Така става защото в последно време темите са пълен миш-маш.
    За да няма объркване, трябва да трия всяко трето мнение, ама тогава много сърдити има.
    В случая в тема за Гранд-1, обсъждаме Гранд-2. А по времето когато е произвеждан Гранд-1, маслата за Гранд-2 просто не са съществували.
    ATF+4 е съвместим и може да се долива ако в кутията има Dexron-I Dexron-II ATF+2 ATF+3.
    В кой каталог пише ATF+3

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm#TRANS

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      За да няма объркване, трябва да трия всяко трето мнение, ама тогава много сърдити има.
      В случая в тема за Гранд-1, обсъждаме Гранд-2. А по времето когато е произвеждан Гранд-1, маслата за Гранд-2 просто не са съществували.
      ATF+4 е съвместим и може да се долива ако в кутията има Dexron-I Dexron-II ATF+2 ATF+3.
      В кой каталог пише ATF+3

Е баш тук е мястото да се извиня за офтопика.
      Целта ми е :да не сипе някой неправилна чорбица в джипа и после да бере ядове.
      Още веднъж сори за спама.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

В кой каталог пише ATF+3

Ей тук го прочетох...
        Для обеспечения нормальной работы автоматической коробки передач на автомобилях, оснащенных 3,1-литровым дизельным и 4,0-литровым бензиновым двигателями, следует применять только рабочую жидкость "Mopar Automatic Transmission Fluid ATF +3 Type 7176®".
        А както казах, на щеката пише Декстрон 2, но ще послушам съвета ти и ще добавя АТФ+4. Благодаря

Коментар

Това е на руски.
          Ще трябва да научиш езика на производителя.
          На щеката пише че може да се долива Дексрон при изключителен случай. След това трябва да се смени цялото масло, което е малко трудно упражнение.

Коментар

Май ще трябва да го уча английския, но мерси за инфото. Доливам АТФ+4 и това е.

Коментар

Ако не си сигурен какво има в кутията не доливай - направо го смени.

Коментар

Май ще трябва да го уча английския, но мерси за инфото. Доливам АТФ+4 и това е.
                В конкретния случай пак за Гранд Чероки-2 става въпрос, но аз ще пиша по принцип за всички за да не стане пак объркване.
                Преди да тръгнеш да доливаш, трябва да си 100% сигурен че нивото на автоматика е ниско. Чувал съм че един литър в повече е по-опасен от един литър по-малко.
                За да премериш нивото точно, трябва двигателя да е загрял. Най-добре е да мериш след 30-40км каране, спираш на равно, двигателя работи, скоростния лост на Р. Вадиш щеката маслото трябва да е на дупката или линията на HOT. После Скоростния лост на N и пак мериш. Ако има разлика ще търсим как се мери на конкретната кутия. На повечето автоматици няма разлика между P и N, но има и изключения.

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                Ако не си сигурен какво има в кутията не доливай - направо го смени.
                Дори и да го смени, пак ще е не повече от половината. Така че пак доливане става.
                ATF+4 е по-доброто масло за всички автоматици на Джип, изключвам Мерцедесовия защото е по-устойчиво на високи температури. Това е единствената разлика между ATF+4 и другите там по-стари Dexron и ATF.

Коментар

В конкретния случай пак за Гранд Чероки-2 става въпрос, но аз ще пиша по принцип за всички за да не стане пак объркване.
                  Преди да тръгнеш да доливаш, трябва да си 100% сигурен че нивото на автоматика е ниско. Чувал съм че един литър в повече е по-опасен от един литър по-малко.
                  За да премериш нивото точно, трябва двигателя да е загрял. Най-добре е да мериш след 30-40км каране, спираш на равно, двигателя работи, скоростния лост на Р. Вадиш щеката маслото трябва да е на дупката или линията на HOT. После Скоростния лост на N и пак мериш. Ако има разлика ще търсим как се мери на конкретната кутия. На повечето автоматици няма разлика между P и N, но има и изключения.

Дори и да го смени, пак ще е не повече от половината. Така че пак доливане става.
                  ATF+4 е по-доброто масло за всички автоматици на Джип, изключвам Мерцедесовия защото е по-устойчиво на високи температури. Това е единствената разлика между ATF+4 и другите там по-стари Dexron и ATF.
                  Няма ли начин да се източи всичко - кутията няма ли картер или със някакъв шприц нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                    Няма ли начин да се източи всичко - кутията няма ли картер или със някакъв шприц нещо?

точно през картера се източва половината

имаше тема по въпроса, но решение не се намери.....

Коментар

Кофти

Коментар

Малко отклонение от темата за маслата на Гранд Чероки.Мой приятел който живее в Щатите ми разказва как сменят изцяло маслото на автоматика в дилър на Мазда.Разкачвали маслопроводите на кутията и я закачали на някаква машина и по този начин изсмуквали цялото масло /мисли си че е нещо с вакуум/.Много интересно му е било ,че сравнявали цвета на маслото с нещо като цветови шаблони и преценявали състоянието му.
                        Гранд Чероки 5.2 ZJ
                        Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Благодаря за подробните допълнения.
                          Значи, след изминати около 15-20 км. и загрял двигател 100 градуса, на положение N, маслото беше на минимума и бледо червено на цвят. Според техника, същото е сменяно сравнително скоро и по-добре да е на мин., отколкото на мах. Не знам дали това е вярно, но предвид това, че би могъл да пробута 1л. на цена 40 лв. за АТФ+4, а не го направи, ме навежда на мисълта, че е съвестен и казва истината...

Коментар

Благодаря за подробните допълнения.
                            Значи, след изминати около 15-20 км. и загрял двигател 100 градуса, на положение N, маслото беше на минимума и бледо червено на цвят. Според техника, същото е сменяно сравнително скоро и по-добре да е на мин., отколкото на мах. Не знам дали това е вярно, но предвид това, че би могъл да пробута 1л. на цена 40 лв. за АТФ+4, а не го направи, ме навежда на мисълта, че е съвестен и казва истината...
                            що си мисля, че се мери на Р

какво му е доброто да е на минимума? най-добре е да си е колкото трябва? а и 1 литър не е 40 лв.

миналата година 2 туби по 4л. бяха към 80-90 лв. сега и двойно да е поскъпнало не е 40лева/л......
                            я вземи си смени маслото, като не си сигурен кога е сменяно, че после знаеш ли колко боли счупената кутия?

Коментар

Мери се на "N" не на "P".При моя ГЧ 4.0L 99г. при "P" е в OK а при "N"лизва щеката съвсем накрая.
                              Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
                              Тодор Събчев

Коментар

уфффф верно е на N и на ZJ-я заплеснал съм се нещо.....
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X