Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Потресаваща новина за нашата скъпа марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Потресаваща новина за нашата скъпа марка

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
    Колега въобще не си противорича.Радвам се,че до сега не съм имал нищо общо с Рено.
    Не искам да се повтарям повече просто слагам под една обща шапка всички френски коли и те са "френски дарачета".
    А защо не сложиш и Форд под тая шапка? Отричаш легендите за Форд, а точно по същия начин разнасяш легендите за Рено ..? Мерси, всички сме ги чували по кварталните сервизи, където освен Голф 2 друго не правят, щото не могат.

Всъщност, хайде да не ти спамя по темата. Кажи какво точно те притеснява в закупуването на Jeep от Рено?

Преди 20 години когато Jeep е била собственост на Рено единственото влияние, което виждам е монтирането на 2,1 ТД двигателя на Чероки. Като изключим че е доста слаб като конски сили, аз чувам много по-малко оплаквания от колкото от по-мощния 2,5 ТД на VM. Черокитата от тези години продължават да бъдат търсени и желани, защото те си остават яки, американски машини.

Рено купиха Нисан преди няколко години. И какво стана с джиповете им? Ами Патрул-ът продължава да си е същия звяр, като запази концепцията си.
    Започна производството на т.нар SUV като Кашкай, Мурано, Х-трейл - какво лошо виждаш в тях след като и Патрул продължава да се произвежда? Просто се появи един нов клас, но той се появи при всички останали производители. Е да, SUV-овете на Нисан ползват дизелите на Рено. Ама те пък по нищо не отстъпват на дизелите на другите марки.

Та какво лошо ще се случи на Jeep според теб? Дай някакъв пример при който Рено са онищожили нещо добро.
    Последно редактирано от bullet_pk; 28-10-08, 13:42.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Дай някакъв пример при който Рено са онищожили нещо добро.
      На Наварата доста им се пукат главите!!!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Не си много прав за марката... имах "Рено Алпин V6 турбо" (може да си го виждал, червеничко, стоеше на "Републикнска 74)... нищо общо с останалите им автомобили... После ликвидираха Алпин, не носела достатъчно приходи...
        Да виждал съм го.Добра колица беше.Какво му се беше случило,че стоя толкова години без да мръдне.
        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          А защо не сложиш и Форд под тая шапка? Отричаш легендите за Форд, а точно по същия начин разнасяш легендите за Рено ..? Мерси, всички сме ги чували по кварталните сервизи, където освен Голф 2 друго не правят, щото не могат.

Всъщност, хайде да не ти спамя по темата. Кажи какво точно те притеснява в закупуването на Jeep от Рено?

Преди 20 години когато Jeep е била собственост на Рено единственото влияние, което виждам е монтирането на 2,1 ТД двигателя на Чероки. Като изключим че е доста слаб като конски сили, аз чувам много по-малко оплаквания от колкото от по-мощния 2,5 ТД на VM. Черокитата от тези години продължават да бъдат търсени и желани, защото те си остават яки, американски машини.

Рено купиха Нисан преди няколко години. И какво стана с джиповете им? Ами Патрул-ът продължава да си е същия звяр, като запази концепцията си.
          Започна производството на т.нар SUV като Кашкай, Мурано, Х-трейл - какво лошо виждаш в тях след като и Патрул продължава да се произвежда? Просто се появи един нов клас, но той се появи при всички останали производители. Е да, SUV-овете на Нисан ползват дизелите на Рено. Ама те пък по нищо не отстъпват на дизелите на другите марки.

Та какво лошо ще се случи на Jeep според теб? Дай някакъв пример при който Рено са онищожили нещо добро.
          Незнам какво може да навреди засега не мога да прогнозирам,но мисалта че една от любимите ми марки ще баде собственост на марка с емблема на женски полов орган ме втрещява.Нагледал съм се на фремски извръщения на Рено,Пежо и Ситроен.А като говориш за сервизи да не говорим колко некомпетентни хора има по техните сервизи.Специално аз лично се сблъсках с марката Пежо специално с няколко Партнера и Боксер.Решението е едно едва успях да се утърва от тях.Като имаш предвит,че само боксера беше дизел.По сервизите ми бяха побелели косите да се разправям с некадърни глупаци.Затова и доста познати имам с рена и те не са доволни.Затова съм доста травмиран.А за Jeep незнам,какво биха направили ако стане сделката дано и никога не стане де.

Коментар

Специално аз лично се сблъсках с марката Пежо специално с няколко Партнера и Боксер.
            А защо слагаш знак за равенство между Рено и Пежо/Ситроен?! Ако ще обобщаваме така... какво мнение да си извадя за американските автомобили, когато гледам един представител гордо носещ емблемата Шевролет - например Спарка ?
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              А защо слагаш знак за равенство между Рено и Пежо/Ситроен?! Ако ще обобщаваме така... какво мнение да си извадя за американските автомобили, когато гледам един представител гордо носещ емблемата Шевролет - например Спарка ?
              Аз написах защо.Ще се повторя имам приятели,които имат рена нови и то,същите проблеми затова ги слягам под една шапка.

Коментар

Може мноооого да си спорим кои коли са най-добрите! В каря на краищата, немски, френски, японски, американски и секви други коли, вече се правят, за да носят приходи на фирмите, не от продажбата на цели бройки автомобили, а от консумативи за тях!Колегата е прав за "имиджовите коли" - ВСИЧКО Е ИНДУСТРИЯ! Минало е времето на здравите VW бръмбъри, на които единственото нещо, което може да им се случи да бъде сменено, за 100 години експоатация, е маслото, филтри и ремъка за динамото. Аз вече се примирих с тази мислъл и си купих мултицет, пълен набор инструменти и се радвам на форуми като този, от където научавам как мога да си оправя колицата ако се счупи, как да ми въши работа безавариййно по-дълго време и какво да очаквам като ремонт за в бъдеще, защото това е нещо неизбежно.
                Jeep Cherokee XJ `91
                "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
                След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

Незнам какво може да навреди засега не мога да прогнозирам,но мисалта че една от любимите ми марки ще баде собственост на марка с емблема на женски полов орган ме втрещява.Нагледал съм се на фремски извръщения на Рено,Пежо и Ситроен.А като говориш за сервизи да не говорим колко некомпетентни хора има по техните сервизи.Специално аз лично се сблъсках с марката Пежо специално с няколко Партнера и Боксер.Решението е едно едва успях да се утърва от тях.Като имаш предвит,че само боксера беше дизел.По сервизите ми бяха побелели косите да се разправям с некадърни глупаци.Затова и доста познати имам с рена и те не са доволни.Затова съм доста травмиран.А за Jeep незнам,какво биха направили ако стане сделката дано и никога не стане де.
                  Добре де и аз се возя на джип, ама преди това съм изминал стотици хиляди километри с рено. А баща ми смени 1 Сутиен, грешка Ситроен де и 2 броя ПИ..жо 405 и пак се върна на Рено все още кара Лагуна 2 1.9 ДСИ, колкото и проблеми да му създава, ама макар, че е на близо 300 000 км. върви много здраво и смесения му разход е около 6.5 л дизел за 100 км. Така че според мен Рено е добър компромис.
                  Аз примерно съм много недоволен от Ауди а4 1996 г. и а6 1999 г. Постоянно създават проблеми, все нещо лопа,трака, а частите им са ужасно скъпи и ти трябват постоянно. Ама други са много доволни от марката. Новите джети и пасати сдават курса като ходова част за 50-60 000 км и то не софииска експлоатация, ама всеки влак си има пътници.
                  А Нисан Хтраял със същия този двг 1.9 ДСИ на Рено дава смесен разход под 7/100 нафта и е учудващо проходим за класа си. Тествахме ги на 1 склон миналата зима с трева и леко разкаляно, но не бе дълбока калта с Мерц МЛ 270 и се оказа, че МЛ уж имал блокажи и какво ли не ама не може да стигне и до половината на склона, а Нисана спира и тръгва от раз във всяко едно положение. МЛ беше с почти нови 18" зимни гуми, а Нисана със зимни-трети сезон гуми. Но в конкретната ситуация се оказа по-добър. Въпроса е защо: защото двг е на Рено или защото емблемата му е на Нисан?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Преди да сме оревали окончателно любимата марка нека изчакаме транзакцията да стане факт. Още повече, че днес се натъкнах на една по-интересна новина за сливане на ГМ и Крайслер. Това ще е интересно.

Още повече, че практиката показва, че от подобни трансконтинентални "бракове" се появяват предимно дизелови рожби за международните пазари докато "американските модели" си остават американски, а оставам с впечатление, че повечето от Вас са непоколебими привърженици на бензиновите модели - ето защо аз не бих се тревожил и губил време в анализ на качествата на многоуважаваната марка Рено, произвеждана и в братска Турция (част от моделите за нашата част от света).

Коментар

Рено дори и да купят jeep няма да прецакат големите бензинови двигатели, в щатите горивото падна наполовина вече.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon
                        Незнам какво може да навреди засега не мога да прогнозирам,но мисалта че една от любимите ми марки ще баде собственост на марка с емблема на женски полов орган ме втрещява...
                        Чувал ли си я тая приказка: "Всеки може да извади дребни пари, общи приказки и мек х**"

Емблемата на Рено представлява стилизиран ДИАМАНТ. Това че има хора, които виждайки нещо с дупка се сещат за женски полов орган е съвсем различен въпрос

Първоначално публикуван от cyklon
                        ...А като говориш за сервизи да не говорим колко некомпетентни хора има по техните сервизи.Специално аз лично се сблъсках с марката Пежо специално с няколко Партнера и Боксер.Решението е едно едва успях да се утърва от тях.Като имаш предвит,че само боксера беше дизел.По сервизите ми бяха побелели косите да се разправям с некадърни глупаци.Затова и доста познати имам с рена и те не са доволни.Затова съм доста травмиран.А за Jeep незнам,какво биха направили ако стане сделката дано и никога не стане де.
                        Сервизите са друга тема. А ако знаеш какво е във сервизите на Мерцедес и Фолксваген ... Тогава направо косата ти ще окапе. Ама в сервизите вече нещата са на местно (българско) ниво. Това, че шефовете на сервизите не си осигуряват подходящ персонал и не инвестират в обучението му, не е проблем на производителите на автомобили и не прави даден автомобил лош.

Всъщност прочети добре мнения №37 и №39 от тази тема на колегите dbantschew и Stuntman_Mike. В тях е казана самата истина. И аз исках да ти кажа това от самото начало, но ти поведе темата много правокативно и тенденциозно. А аз не се стърпях

cyklon, без никакви лоши чевства към теб, пожелавам ти лек ден .
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Американски автомобили икономични няма,така че който не му допада разхода има и други марки коли .Аз от разхода съм се апстрахирал,гледам си кефа иначе щях да карам някоя малолитрашка тертеплийската.А по въпроса с французите те освен с...и за друго не стават.
                          ........................................

Коментар

Стига с това Рено,че вече не ми се и вечеря и ракийката ще артиса.Аз ще си карам изстенския американец,а колегите които карат новите модели.Дано не плюят много марката.Емблема с образ на женски полов орган ай сектир.Да не се месят в мъжката марка.
                            ...............................................

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                              Рено дори и да купят jeep няма да прецакат големите бензинови двигатели, в щатите горивото падна наполовина вече.
                              +1

Единствената промяна която очаквам е най-сетне да се появи и Град с читав дизел. Т.е. само към положително.

Специално за България евентуално би имало още една положителна. Еспейсауто са едни от малкото официални представители, които не слагат убийствени надценки на резервните части.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Темата тотално вече отиде в спама.

По изказването на колегата Zaarin (приемам, че Град = Гранд) - и да приемем, че 2.7 моторът не читав, какво не ви харесва в 3.0CRD или продължаваме темата колкото да се намираме в приказка.

Не виждам нещо чак толкова страшно в това Jeep отново да е собственост на рено и при така стеклите се обстоятелства може това да се окаже единственото спасение за марката. Тоест потресаващата новина може да е и добрата новина. Не намирам много логика в сливане на ГМ и Крайслер защото и двете марки имат сравнително еднаква номенклатура от пикапи и СУВта, а те в момента се оказват най-трудни за продаване. Така че дали Рено или някоя друга марка, която пък няма никакви такива модели разликата не е голяма.

Темата не е техническа и ако не в спама (според мен) поне трябва да замине в политико-икономичеката дискусионна секция.
                                Последно редактирано от Сашо Пунчев; 29-10-08, 11:16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X