Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Потресаваща новина за нашата скъпа марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Потресаваща новина за нашата скъпа марка

е па то преди 20 години Jeep си беше пак на Рено....

Коментар

Стига с това Рено,че вече не ми се и вечеря и ракийката ще артиса.Аз ще си карам изстенския американец,а колегите които карат новите модели.Дано не плюят много марката.Емблема с образ на женски полов орган ай сектир.Да не се месят в мъжката марка.
      [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
      [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
      [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
      [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Що бе може емблемата да я оставят, като при шкодата
        Jeep Grand Cherokee Limited 4.0L 1999г.
        Тодор Събчев

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
          Американски автомобили икономични няма,така че който не му допада разхода има и други марки коли .Аз от разхода съм се апстрахирал,гледам си кефа иначе щях да карам някоя малолитрашка тертеплийската.А по въпроса с французите те освен с...и за друго не стават.
          Това са доста общи заключения.
          Това че разхода е голям не значи че е голям в сравнение с моделите на други марки. Просто при Джип изобилстват мощните двигатели и от там разхода е по-голям по принцип. Не знам от какво се оплакваш. Конкретно Чероки 4.0i харчи по малко от късо Паджеро 3.5i. Ако задълбаем в разхода на двигатели от един клас, като нищо може да се окаже че американските са по-икономични като цяло. Поне такива впечатления са останал в мен от толкова много ТТ данни. Има разбира се и всепризнати лидери, с нисък разход, в класът си като 5.7 HEMI. Да не говорим че най-ниския реален разход за SUV записан в Книгата на Гинес е пак на Джип - Патриот 2.0тд 4.3л/100км.

По темата, нищо потресаващо не виждам. Рено е фирма от всякъде. Странната емблема колко пъти е била шампион в F1.
          Със сигурност следващото Гранд Чероки няма да е четириочка.

Коментар

Пламене не си ме разбрал въобще.Мене разхода не ми пука колко е.Аз се радвам на удоволствието да карам jeep-ката.Затова и не харесвам дизела за леки автомобили и джипки,както и не харесвам газта и метана.

Коментар

Много интересна тема ! Имаме JEEP Patriot 2.0 CRD(двигателят е на VW 2.0TDI) 140hp 30 000 км. и просто незнам как е достигнат този разход от 4.3/100 ,Патриотът е една чудесна машина с която може да пътуваш бързо (160 -180) и да гори 8,2л. ,и да се държи страхотно на сняг и лед ,системите му сработват добре и е изключително стабилен .
              Смятам че Patriot e доста по-мъжествен от колегите в неговият клас ,па макар и не с Огромен мотор.
              JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
              JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
              JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
              JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                Много интересна тема ! Имаме JEEP Patriot 2.0 CRD(двигателят е на VW 2.0TDI) 140hp 30 000 км. и просто незнам как е достигнат този разход от 4.3/100 ,Патриотът е една чудесна машина с която може да пътуваш бързо (160 -180) и да гори 8,2л. ,и да се държи страхотно на сняг и лед ,системите му сработват добре и е изключително стабилен .
                Смятам че Patriot e доста по-мъжествен от колегите в неговият клас ,па макар и не с Огромен мотор.
                Предполагам,VW са добри автомобили,все пак е немец,ама френски собственик мерси.А и дизела нещо не ми е присърце иначе за икономия става.

Коментар

До миналата година и аз мразех дизелите. Един приятел ми подари един сандък - Фиат Крома 1990г, 2.5 турбо дизел. Бях мн скептичен по отношение на палене през зимата, че дори и през лятото, ускорение, разход и прочие. И така докато не се качих да покарам. Ами да ви кажа, зимата при -20 си пали чакмак, харчеше 8л смесено, а и малко бяха колите по светофарите в града и по магистралата, които можеха да ми опонират на скоростта от 190-200 км/ч и то при разход 9-10л нафта на сто. Нямах вече проблем със зацапани свещи, с огромен разход и т.н. От тогава си купих още един Фолксваген 1.6 чист дизел, сегашното Чероки XJ, 2.1 ТД (което се прозизвежда с двигател на Рено) и едно чисто ново Рено Канго, модел 2008 с 1.5 dCi мотор. Преди това съм карал служебни Пежо Партнер 1.9 D, Ситроен Берлинго 1.6 HDI и Рено Клио 1.2 Energy. Мога да кажа, че от всички френски возила, които съм карал, Рената бяха най-стабилни на пътя. Най-добър разход, най-добра работа на мотора при висока скорост, най-малко проблеми със сервизи, даже никакви, за разлика от тези със Ситроена и Пежото. И само за сравнение. Когато взех служебното Берлинго, много погрешно, но реших да задоволя любопитството си и да видя каква скорост ще развие. Интересно ми беше дали има ограничител за скорост, нали е ново и повече от 130 не можело да развие. Така ми казаха от магазина. Tака и беше. До 100км/ч добре и после мъкааа! Едвам 130! Партнера после да не говорим какъв куц кон беше. Е, все пак е без турбо, но си беше спънат де След половин годишно чудене и маене, каква баница да си купя. Над 60% от любителите на френски автомобили ме посъветваха да си купя Канго. Имах приятни отзиви за марката от по-новите и модели. Старите като ги гледах как "умират" по светофари и по баири, я прегрял мотор, я нещо друго ( в повечето случаи, това беше Рено 19 ) и все си мислех, че Рено са кекави колици... Обаче Рено Клио 1.2 Energy ми спечли доверието в марката. Мн добре си движеше за двигателчето. Имаше такава 2-ра предавка, че миг преди да му изкочат буталцата, километрите вече са 100, а времето за което ги развиваше , не беше повече от 7-8 секунди. И така. Отидох на тест драйв на Рено Канго. Карах и бензин и дизел. Обаче като дизела... Такъв изтребител не бях карал!!! На лайсната отсрани пишеше dCi70. Не разбрах какво значи тогава, но не можах да повярвам, че двигателя е 1.5 ТД!!! С 4 човека по Витиня си движи със 150 км/ч без да се замисля, а беше току що слязал от конвейра тоз автомобил. Само на 2 км! Да не говорим, че по нанадолно си пълни километража, но то и на равно почти стига лимита си. Друго, с което френските дизели, според мен превъзхождат всичките си европейски събратя е видът на дюзите и начина по който те впръскват горивото в двигателя. Не разбирам много, но ми е достатъчно когато видя как потегля, някой чисто нов Пасат или Туарег, БМВ или дори Мерцедес. След старта, особенно след повечето Туарези, излиза такъв облак от сажди, че незнам за ускорението, но на тест за димност е способен да конкурира повечето Икаруси в София и има много голяма вериятност и да спечели! При френските машинки това, до такава степен е сведено до минимум, че дори в критичните 4-5000 оборота отзад едва излиза няква почти незабележима ивица от дим и това е! Аз лично като си купувам нов дизел, последното нещо, което бих искал е да цапам стъклата на тия зад мен със сажди от иначе "новото" ми возило. Така, че... RELAX!!! Рено не е толкова лош автомобил. Можеше и по-зле да е! Например ФИАТ!!! Не е толкова отчайващо положението!
                  Jeep Cherokee XJ `91
                  "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
                  След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

Я .... ода за Рено ....

Колега.... вземи прочети малко!
                    Колко производители на дизелови впръскващи системи има в Европа ..... и в света.
                    (Тоест кой прави помпи, дюзи, електроники там разни .... за да може железарията да се раздвижва)

Ооопс .... Рено ги няма ....
                    Лошо ...

Има едно нещо дето му се вика PDF ..... дето Икарусите го нямат ....
                    Сега остава да разбереш колко струва и КОГА се сменя на посочения автомобил ......
                    По-гадното е, че е консуматив .... и не е гаранционен случай ...
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

За Рено знам, че не произвежда дюзи, за това обобщавам с "френски дизели", а не Рено. За рендето казвам само, че съм доволен за сега от него. А за PDF-а знам. Знам, че с Икарусите не разполагат с такъв Но какъв е въпроса за немските дизелчета? До колкото знам, нямат право да правят команриали, ако те нямат PDF. Причината е, че дизеловите частици се пулверизират до толкова малки размери, че се усвояват необратимо от макрофагите на белите дробове при хората, след екзотермичните процеси в двигателя, което в по-големи количества би довело до летален край за обитателите на градовете. Самите VW са изобретателите му ако не се лъжа. Но защо така при французите има ефект, а при "инициаторите" на идеята не... Въпроса е "химера" за мен...
                      Jeep Cherokee XJ `91
                      "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
                      След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                        ... А по въпроса с французите те освен с...и за друго не стават...

Предполагам,VW са добри автомобили,все пак е немец,ама френски собственик мерси...

Емблема с образ на женски полов орган ай сектир.Да не се месят в мъжката марка...

Колега чувал си и ти за форд.Моляти се стига с тия легенди...

Нещо си противоречиш колега с тия легенди. Сигурен съм че никога не си се качвал на Рено.

И какво толкова. В последните 20 години все някоя автомобилна компания изкупува някоя друга. Кажи речи - станало е нормално явление.

На JEEP това не и е първото купуване от Рено и едва ли ще е последното. И какво? Преди 20 години пак са се правили толкова уважаваните Чероки и Вранглер. То времето си е показало че Рено с нищо не е развалило имиджа на JEEP докато са били негов собственик
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И друг път съм го писал, но... лошото не е, че една компания изкупува друга, лошото е, че управлението, включително и дизайна, най-вече в технически аспект, се определя от скъпо платени мениджъри, които разбират от пазари, търговия и все в тоя дух, но не и от техника... Т.е. на пазара се пускат "имиджови" автомобили, такива, които биха се купували масово... На практика се получава така, че хората, които хал-хабер си нямат от чисто техническата страна на автомобила, определят какво да се произвежда... те това е чалгата!
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Споко колеги, вярно има тенденция рено да купи джип и какво от това. И без това горивото в щатите поскъпна и хората гледат към по-икономични двигатели. Рендетата не са чак толкова лоши коли, е вярно по-старите. Но и нови има гледам читави - по американски големи и с екстри. Няма значение кой ще е притежателят на марката. Важното е да я има и да се запази духа. Рено вече веднъж са я притежавали и не са я съсипали не виждам защо да го правят сега.

Просто за европата ще има разни нови марки: Renaugler, GRAND RENAULT и т.н. - това в рамките на шегата.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Нещо си противоречиш колега с тия легенди. Сигурен съм че никога не си се качвал на Рено.

И какво толкова. В последните 20 години все някоя автомобилна компания изкупува някоя друга. Кажи речи - станало е нормално явление.

На JEEP това не и е първото купуване от Рено и едва ли ще е последното. И какво? Преди 20 години пак са се правили толкова уважаваните Чероки и Вранглер. То времето си е показало че Рено с нищо не е развалило имиджа на JEEP докато са били негов собственик
                              Колега въобще не си противорича.Радвам се,че до сега не съм имал нищо общо с Рено.
                              Не искам да се повтарям повече просто слагам под една обща шапка всички френски коли и те са "френски дарачета".

Коментар

Не си много прав за марката... имах "Рено Алпин V6 турбо" (може да си го виждал, червеничко, стоеше на "Републикнска 74)... нищо общо с останалите им автомобили... После ликвидираха Алпин, не носела достатъчно приходи...
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X