Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на 4.0 мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Голям разход на 4.0 мотор

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    и тази грешка махнаха ли я?по принцип си я карай и на бензин от време на време,не само на газ.

Поздрави
    Паля я задължително на бензин, изчаквам обикновено около минута преди да вдигна 2000 оборота и да прехвърли на газ.
    И на бензин и на газ си дърпа добре.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
      При мен има друг парадокс.Карам Нисан 3.3 бензин,газов инжекц.Софийски трафик ми дава по-малък разход отколкото е на бензин16/100,но извънградцки ми дава същия,като на градцки.Газта ми е "BRC".Откакто съм я сложил вече 2 месеца,съм ходил 6 пъти на диагностика и немогат да свалят изванградцкия разход,който трябва да е не повече от 12/100.
      Този разход ще го постигнеш само в мечтите си с тая кубатура и тегло. Пък и 16/100 на градско (ако е вярно де...) си е направо супер според мен .....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз по-горе го написах при напално изправен автомобил и всичко сменено включително и филтри и свещи.Колата също е и на 90000 км с 60-70 литра бензин в града минавам 180-200 км което е приблизително 30л/100км.
        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Този разход ще го постигнеш само в мечтите си с тая кубатура и тегло. Пък и 16/100 на градско (ако е вярно де...) си е направо супер според мен .....
          Тоя трафик го е мерил по околовръстното към 12 вечерта в неделя обаче.

Колега в София през делничен трафик Фронтерата която по-принцип харчи 12 градско ми дава 17 а ти с 3.3 бензин казваш че искаш 12. Не тормози газаджиите такъв филм няма.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Извън градцко на бензин ми дава около 10,5/100 при скорост 120км/ч като сложим 10% отгоре при газ би трябвало да е 11-12/100/защо да са мечти ?/.Градцко бензин ми е 17/100 +10% трябва да е 18-19,а то ми дава 16-17/100,което е нереално малко и не ме топли изобщо,защото моите километри са предимно на дълго.Друг ще е разхода,ако го юркам на светофарите.

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
              Аз по-горе го написах при напално изправен автомобил и всичко сменено включително и филтри и свещи.Колата също е и на 90000 км с 60-70 литра бензин в града минавам 180-200 км което е приблизително 30л/100км.
              Явно му късаш ританките,но въпреки всичко ми се струва страшно много.

Коментар

Това бензините са странно нещо. Сега имам за 1-ви път бензинова кола, не е 4 литра, но ми харчи много странно. От 7-7.5 някаде до 15. Принципно около 8 на извън градско пада като си я карам равномерно /не се влиае много от скоростта до 130-140, предимно от рязкост/. Градскоро също може да е 8-9, НО и виняги, сръгам ли я малко и виждам как пада стрелката за горивото. Наистина! Незнам как е при вас, но карам ли с яко газ и след километър-два гледам, а опаа губим гориво! Представям си какво е с 4-5 литра двигател и нещо около 2 тона, че и височко. Искам да пробвам HEMI, направо много съм навит. Сигурен съм, че при спокойно каране е доста икономичен, а сръгаш ли го, наистина с цената на водовъртежа в резервуара, но ще е неистово пъргав. Няма ли някой с HEMI сред нас да каже. Скоро гледах 1 новичък 5.7l в квартала, ммм...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Това бензините са странно нещо. Сега имам за 1-ви път бензинова кола, не е 4 литра, но ми харчи много странно. От 7-7.5 някаде до 15. Принципно около 8 на извън градско пада като си я карам равномерно /не се влиае много от скоростта до 130-140, предимно от рязкост/. Градскоро също може да е 8-9, НО и виняги, сръгам ли я малко и виждам как пада стрелката за горивото. Наистина! Незнам как е при вас, но карам ли с яко газ и след километър-два гледам, а опаа губим гориво! Представям си какво е с 4-5 литра двигател и нещо около 2 тона, че и височко. Искам да пробвам HEMI, направо много съм навит. Сигурен съм, че при спокойно каране е доста икономичен, а сръгаш ли го, наистина с цената на водовъртежа в резервуара, но ще е неистово пъргав. Няма ли някой с HEMI сред нас да каже. Скоро гледах 1 новичък 5.7l в квартала, ммм...
                  Тоя дето си го гледал със сигурност е по-икономичен и от твоя. Има система да си гаси 4 от цилиндрите. И като го караш леко без да го настъпваш му дават 12 разход за 320+ коня които има.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Тоя дето си го гледал със сигурност е по-икономичен и от твоя. Има система да си гаси 4 от цилиндрите. И като го караш леко без да го настъпваш му дават 12 разход за 320+ коня които има.
                    Всъщност когато работи системата и има 12/100 разход конете са не повече от 120 предполагам. Но другите ги впряга в момента в който подадеш газ. Мисля, че на корвет бяха направили такава система за първи път.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Е то моето е Тойота мр2, няма каде да сравняваме, аз съм на 10 см от земята и главата ми е на нивото на хмм, няма да казвам сравненеие с диското. Но на 1/2 мощ като е все пак не е 320 коне . Просто има 1/2 в запас и готови за мобилизация

Коментар

Е то моето е Тойота мр2, няма каде да сравняваме, аз съм на 10 см от земята и главата ми е на нивото на хмм, няма да казвам сравненеие с диското. Но на 1/2 мощ като е все пак не е 320 коне . Просто има 1/2 в запас и готови за мобилизация
                        Малко офтопик - доволен ли си от мърррдвойката? мислех преди врем да взимам таква на жената.
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Хмм, Приятна и вървежна е, здрава ми се струва, но отскоро я карам. Спортна е и вози твърдо, определено неподходяща за Бг. Някак ме радва обаче. Ще я покарам до другата есен сигурно и ще я продам.

Коментар

Хмм, Приятна и вървежна е, здрава ми се струва, но отскоро я карам. Спортна е и вози твърдо, определено неподходяща за Бг. Някак ме радва обаче. Ще я покарам до другата есен сигурно и ще я продам.
                            Обади се тогава
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

освен въздушния филтър не прочетох няякой да те е насочил към ламбда сондата ... В повечето случаи тя е виновника за високия разход , дори и да не дава грешки може да е зациклила в положение , в което сместта е супер богата... Още повече с карането на газ температурата в гърнетата е доста по-голяма и сондичката се изпича малко по-бързо
                              rides:
                              :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                              :arrow:2005 Yamaha YZ250
                              :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                              The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Прочети пак значи
                                А въздушен аз вчера смених и о ужас, беше със мноого мръсен к&n с липсваща страна от уплътнението.
                                Сега се чудя ще пада ли разхода.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X