Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голям разход на 4.0 мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голям разход на 4.0 мотор

Колеги, вече половин година търкалям гранда, дооправях му разни кусури и знаех, че харчи повече от нормалното, но все имаше какво друго да оправям. Сега след като отстраних и изпарителя и сложих ловато майор и разхода се подобри.
    Преди ми харчеше междуградско 18-20 газ, а в града така и не успявах да засека. Сега разхода ми падна междуградско 14,5-15/100, но в града си остана бая голям. Реших да пробвам на бензин колко ще ми похарчи в града и останах изумен - 100 км 28,6/100. Това при спокойно шофиране, без резки ускорения, без високи скорости, съвсем плавно и спокойно каране. Логично е при този разход на бензин на градско да се движа с около 32-40/100 газ. Вярно, че има задръствания ама не чак като в София и не смятам, че те могат да ми вдигнат толкова разхода.

Какъв ми е проблема ?
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Голям разход на 4.0 мотор

Проблема вероятно е кубатурата и възраста на автомобила. Ако я караш на къси разстояние е нормален разход. На студено и на къси разстояния класика ми 3.9 е стигал подобен разход. А в дни когато цял ден карам из града и мотора не може да изстине е падал и до 18 газ, без никакви промени по мотора.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Наъвн все още не е студено и мотора загрява бързо, не м исе мисли зимата като станат студовете колко ще ми харчи градско. А дистанциите във Варна наистина не са големи.
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Колега на моето Терано подмених всички свещи и кабели,въздушния филтър и реших проблема,от28-30 газ,слязох на 20-22 градско,също направих и реглаж на газанализатор и за момента съм доволен,дано съм ти бил полезен.

Коментар

направи ли преизчисление заради новите гуми?

причините може да са много за повишен разход.
          въздушен филтър сменял ли си скоро?
          откачал ли си акумулатора? щото следва "обучение" на компа и по-висок харч.
          кабели, свещи.... теч на бензин..... на диагностика ходи ли да замерят кое как?

Коментар

Колега не се притеснявай просто мотора е прекалено стара разработка.Аз с 60-70 литра бензин в града минавам 180км ама е настъпвам не е жаля,а със същите литри гориво извън града примерно като тръгна за София минавам 500 км.Като е карам със 140-150 км/ч.Колата е карам само на бензин газ нямам,а и американец икономичен не съм чувал.
            [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
            [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              направи ли преизчисление заради новите гуми?

причините може да са много за повишен разход.
              въздушен филтър сменял ли си скоро?
              откачал ли си акумулатора? щото следва "обучение" на компа и по-висок харч.
              кабели, свещи.... теч на бензин..... на диагностика ходи ли да замерят кое как?

Не съм ходил никъде още, оня ден го засякох.

Теч на бензин не съм усетил.

Аз не знам елкон върши ли ми работа?
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                Не съм ходил никъде още, оня ден го засякох.

Теч на бензин не съм усетил.

Аз не знам елкон върши ли ми работа?
                сменяй въздушния филтър (ако не си) и отивай на диагностика....

поразпитай колегите от Варна къде да отидеш обаче, аз и за София незнам читаво място за Гранд.... ходил съм само газовата да ми настроят, а на бензин никога не съм го засичал колко гори - само го паля на него.

Коментар

При мен има друг парадокс.Карам Нисан 3.3 бензин,газов инжекц.Софийски трафик ми дава по-малък разход отколкото е на бензин16/100,но извънградцки ми дава същия,като на градцки.Газта ми е "BRC".Откакто съм я сложил вече 2 месеца,съм ходил 6 пъти на диагностика и немогат да свалят изванградцкия разход,който трябва да е не повече от 12/100.

Коментар

Днес се разхождах близо 2 часа из града с 2-3 кратки спирания за по 5 мин. УСтанових че при външна температура 15 градуса, така и не успях да вдигна повече от 70 градуса. Това предполагам може да е един от фактите за големия разход - нов термостат.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Днес се разхождах близо 2 часа из града с 2-3 кратки спирания за по 5 мин. УСтанових че при външна температура 15 градуса, така и не успях да вдигна повече от 70 градуса. Това предполагам може да е един от фактите за големия разход - нов термостат.
                      ако не е термостата виж и ламбда сондата дали работи
                      гранд чероки лимитед 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
                        ....трябва да е не повече от 12/100.....
                        при равномерно каране с 90-100 по магистрала.....над 120, по завои, на тясно с изпредварвания и т.н. става весело
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от t_andonov Преглед на мнение
                          ако не е термостата виж и ламбда сондата дали работи
                          Предполагам че работи,защото последният път преди около месец като я закачихме за тест лабдата даде грешка, която специалиста каза, че е защото карам на газ.
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Предполагам че работи,защото последният път преди около месец като я закачихме за тест лабдата даде грешка, която специалиста каза, че е защото карам на газ.
                            газовата ти уредба няма ли имолатор(мисля че така се казваше)ако има лъже компа че работи на бензин или нещо от сорта и не би трябвало да трупа грешки и в случая ако имаш имолатор и ти дава грешка значи сондата не работи най-вероятно
                            гранд чероки лимитед 5.2 V8

Коментар

и тази грешка махнаха ли я?по принцип си я карай и на бензин от време на време,не само на газ.

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X