Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Днес ми даде грешка P0299 Изтриха я сутринта около 10 часа, но след няколко часа и около 20-30 км градско (с две паркирания) отново светна check engine. Отидох до сервиза и пак същата грешка. Не усетих никаква промяна в работата на двигателя преди или след светването на лампата...
    JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005

Коментар

Първоначално публикуван от ARTU73 Преглед на мнение
      Днес ми даде грешка P0299O...
      Да те "нахраня" или ще си сервираш сам? Джипа по подразбиране трябва да е WK 3.0 CRD
      .........Р0299 проблем по въздушния тракт на турбото(механичен) или в отчитане на налягането (електронен) ама на чаша с кафе еспресо не ми излиза цвета на колата, та диагностика - трудно.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди кафето - смени ли си въздушния филтър (ама с хубав такъв) ?
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Въздушният филтър и всички филтри са сменени. Джипа е Liberty Limited 2.8CRD. Днес разкачихме тръбите от турбото и имаше бая масло. При тестване даваше максимум налягане 1,5 атм.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Да те "нахраня" или ще си сервираш сам? Джипа по подразбиране трябва да е WK 3.0 CRD
            Неееее, деди, изчистѝ си кристалното кълбо:
            ...новата джипка (KJ 2.8CRD), ...
            Тествах напред-назад, но ми светна чек-енджин. Докато пътувахме км сервиза минах малко по-грубо през една гърбица и светна ABS-а. ... В сервиза отчете грешка в задно дясно колело, утре ще го вдигаме. Обаче на двигателя отчете грешка P0299 - ниско налягане на нагнетяването. След като ги изчистихме, минах около 20 км градско, след което отново показа същата грешка. ...
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Сори, но нямам право на подпис (в който да пиша модела), а мненията ми се модерират. Засега турбо. Замериха го в сервиза. Казаха, че при ниски обороти нема никой, при високи се появяват 1,6 атм. Доста масло излезе от едната тръба. Засега ходенето до Дедо се отлага

Коментар

Сори, но нямам право на подпис (в който да пиша модела), а мненията ми се модерират. Засега турбо. Замериха го в сервиза. Казаха, че при ниски обороти нема никой, при високи се появяват 1,6 атм. Доста масло излезе от едната тръба. Засега ходенето до Дедо се отлага
                Дедо дизели не прави ( в общия случай ), ама турбото си работи над 2000 оборота по дифолт, та на ниски тея к`во искат?
                П.П. и омаслаяването в колекторите не е нетипично......

Коментар

След като свети грешка, явно налягането не е в ред. Аз съм лаик в това отношение (двигатели), а и където и да питам, никой не иска да се занимава с тоя джип - двигателите им били проблемни. Все някъде трябва да ги ремонтират успешно, нали? Имам и едно чукане като от клапан. Къде могат да ми го оправят?

Коментар

Здравейте,
                    От известно време ми светва АБС а след като потегля, дали може да се разбере какъв му е проблема чрез диагностика с ключа или си требе специална машинка???
                    Става въпрос за WJ 4.7 99г.
                    Благодаря предварително!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

След като свети грешка, явно налягането не е в ред. Аз съм лаик в това отношение (двигатели), а и където и да питам, никой не иска да се занимава с тоя джип - двигателите им били проблемни. Все някъде трябва да ги ремонтират успешно, нали? Имам и едно чукане като от клапан. Къде могат да ми го оправят?
                      А смени ли въздушният филтър?
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Неееее, деди, изчистѝ си....
                        Гагич, как го слагаш това ударение?

Коментар

- двигателите им били проблемни.
                          Я звънни.....

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                          От известно време ми светва АБС а след като потегля, !
                          и за теб - звънни

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Гагич, как го слагаш това ударение?
                            ѝѝѝѝ - shift+X, Bulgarian (Phonetic Traditional)
                            0+

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              А смени ли въздушният филтър?
                              Сменени са всички филтри. Сменено е маслото на двигателя. Не е сменян само ангренажния ремък (защото е на 20 хил.км) и маслото на скоростната кутия - и то е на 20 хил.км. BTW И на мен ми светна ABS-а след едно по-грубо преминаване през "гърбица" на пътя. Даде грешка в задно дясно колело.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнение
                                ѝѝѝѝ - shift+X, Bulgarian (Phonetic Traditional)
                                На БДС - shift+ь = ѝѝѝѝѝѝѝ.
                                Туй го научих тук във ФорумЪт.
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X