Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Не ти излизат датчиците на линка, качи ги като снимки направо тука, че ме интересува за кои става въпрос...
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Опит втори .........с уточнение, че на 3.1 и 4.7 скорстните кутии, респ. датчиците са различни - убедих се от собствен опит и сега имам два излишни...

WJ 99 4.7 V8

Коментар

Колеги грешка П 0100 , П 0210 и П 0340 , някакво мнение помош,, съответно проблемно палене иначе с тие грешки от както запали машината карам 140,150,160 км/ч, само че ми харчи кам 11 литри на 100 километра въпреки на компютора показва 8-9 , става дума за 2.7 црд мерцедесовия дизелов двигател от 2003 година моля за помош

Коментар

От: До: Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнение
          Както каза колегата, кодовете са същите, но все пак:

Grand Cherokee Limited 2.7 CRD 2003г.
          http://jeep.avtograd.ru/engines/all_codes_obdii_en.htm всички кодове са тук

Коментар

Първоначално публикуван от pharm.zoran Преглед на мнение
            Колеги грешка П 0100 , П 0210 и П 0340 , някакво мнение помош,, съответно проблемно палене иначе с тие грешки от както запали машината карам 140,150,160 км/ч, само че ми харчи кам 11 литри на 100 километра въпреки на компютора показва 8-9 , става дума за 2.7 црд мерцедесовия дизелов двигател от 2003 година моля за помош
            Р0100 - дебитомер
            р0210 - няма такава
            р0340- датчик разпределителен вал

Тук станахме бюро справки, а друг взима парите!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              р0210 - няма такава
              Абе, в списъка има
              P0210 Injector #10 Ctrl Circ, но какво значи, обяснение - "нъц" Туй за някви 10-цилиндрови дизеляци ли е предвидено ?
              Да не е грешка Р0201 пък да му се е привидяло 210 ?
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Абе, в списъка има
                P0210 Injector #10 Ctrl Circ, но какво значи, обяснение - "нъц" Туй за някви 10-цилиндрови дизеляци ли е предвидено ?
                В МБ мотора я няма. Поне в мойто сервизно ръководство.

Коментар

P0100 - Mass or Volume Air Flow Circuit - MAF сензор /дебитомер/
                  P0210 - Injector Circuit/Open - Cylinder 10 /Хъмм.. ти не беше ли с петцилиндров двигател?/Тук нещо не пасва, или пък неправилно е отчетена грешката. Може да е само до P0205 при тебе. Да не се окаже и при тебе, примерно че:
                  code P0210 се оказа Р0201
                  P0201 - Injector Circuit/Open - Cylinder 1
                  P0340 - Camshaft Position Sensor "A" Circuit - Проблем във веригата на датчика на коляновия вал.
                  Повече подробности в руския сайт или пък тук. Ето и тема тук във форума. Виж колегата как е решил проблема - акумулатор.
                  Успех!
                  P.S. Писал съм заедно с другите.
                  Последно редактирано от Алекс Маринов; 15-11-12, 20:06.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Р 0100 MAF sensor -circuit malfunction, P0210 injector 10 malfunction,P0340 camshaft position sensor.Особенно втората е ненормална грешка.

Коментар

• От: Грешки на OBD (on-board diagnostic) системата

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                      ....Особенно втората е ненормална грешка.
                      Хич не съм на ясно в момента.... но съседа отглежда един 10 (десет) цилиндров двигател на пикапа си, и компа му е с външен вид и куплунг като на редовия 6 цилиндров 4л. мотор.... софтуерен бъг
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не зная как да ви благодаря за съветите ще ви кажа едно вие не сте хора вие сте Злато ,, не ми харесва обаче действително е така както казва Андро 160 вие давате златни съвети а друг некадърник събира парите,какво и да кажа е излишно благодаря за саветите и дано сме живи и здрави па да се видим на някое офф роад рали и там да се почерпим когато оправя тие повреди пак ще пиша и дано мога и аз да дам някои ден полезни съвети на некои нови колеги

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          ...
                          P0340 - Camshaft Position Sensor "A" Circuit - Проблем във веригата на датчика на коляновия вал...

По инерция си допуснал грешка:
                          camshaft - разпределителен вал.
                          Поздрави!

Коментар

Да, от недоглеждане е. Съжалявам! Тази грешка P0210 - Injector Circuit/Open - Cylinder 10 ме озадачи и се отплеснах с нея, та затова не съм догледал грешката си. Дано да не съм го подвел с това.
                            Поздрави!
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

ох съжалявам то вие сте прави днеска опитах пак и то се оказа че е п 0201 съответно и на диагностика ми показа на първа дюза отклонение 5.0 и ми писна от лудите сервизи в Македония и отидох в Македонския Балкан Стар закачих нова дюза 500 евро и много учудващо докато сменя дюзата до сервиза до Скопйе карах със 160 смених дюзата и тргнах обратно от 120 км/ч не вдига повече айде обратно сложих и нов мат/мав сензор и колата тргна кара като луда обаче паленете пак не е както аз искам пак върти3-4 секунди по часовник което ми се струва много и сега в понеделник ще пристигне и датчика на разпределителния вал и надявам се да реша проблема с паленето ,,,

Коментар

Zdraveite, parvo da se izvinia za latinicata V Anglia sam i laptopa mi vse oshte nyama kirilica. Nadyavam se v naj-skoro vreme
                                Taka, nabarzo da spodelya makata si: stanah shtastliv sobstvenik na Jeep Grand Cherokee 4,7 HO 2003. Pokarah go nyakolko hilyadi kilometra i izvednaj po magistralata mi izpisa che masloto na skorostite e pregryalo. Vleze v avarien rejim. Smenih masloto i stana po-zle - sega ne vklyuchva poveche ot 2-ra i poteglya s leko prisvirvane na neshto tam vatre i pretrisane. Greshkata e P0700. Smenih Input & Output speed sensors, no nyama efekt... Sega se chudya dali da smenya skorostnata kutiya ili da probvam s solenoida. Za smyanata na skorostnata se chudya dali osven, che tryabva da e 545RFE ili ima i nyakakvi drugi nomera, koito se gledat? Daite savet ili pone tema za razmisal...
                                Blagodarya predvaritelno za otdelenoto vreme
                                P.P. Az sam v United Kingdom i nyamam variant da go pribera v BG!
                                Последно редактирано от hosetooo; 15-08-17, 23:39. Причина: Dopalvane na posta

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X