Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да излекувам треперлива джипка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да излекувам треперлива джипка

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Виско муфата е консуматив точно както маслото и ремъците... То все едно да се купи масло на старо...
    ето това цялото нали?
    Прикачени файлове
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

ето ти снимка на едно свалено - но можеш и сам да го видиш като свалиш капака....... държи се на 4 болтчета към перката.

наистина е консуматив и се сменя задължително с нова..... желателно да не е от скорпион 13.

онзи ден пристигна моята. цените са от 80 -110 $ и около 40$ за доставка от САЩ, препоръчвам ти да си вземеш усилена

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

ето ти снимка на едно свалено - но можеш и сам да го видиш като свалиш капака....... държи се на 4 болтчета към перката.

наистина е консуматив и се сменя задължително с нова..... желателно да не е от скорпион 13.

онзи ден пристигна моята. цените са от 80 -110 $ и около 40$ за доставка от САЩ, препоръчвам ти да си вземеш усилена
        Имам си човек който евентуално може да ми донесе нещата или да ми ги прати. Прибих се да ги търся намерих обаче само това:
        http://www.carjunky.com/partstore/?N...6970+1557+7129

ето и това намерих дали е същото - последното най-долу http://www.carjunky.com/partstore/?N...970+10853+7115
        и делко но разбито на детайли
        ще съм благодарен за малко помощ с линкове или поне линк към фирма която ги предлага тези неща.
        Във вест ауто направо ме разбиха ценово - в сравнение с цените в САЩ поне които намирам.
        Последно редактирано от musovir; 25-04-08, 20:09. Причина: добавка на линк
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

в ибей има доста - търсиш на fan clutch. за другите неща не знам

ако имаш човек САЩ - Деян с ник "redair" има линк откъдето обикновено пазарува, драсни му едно лично да си признае кой е магазина

аз ще ти дам два линка, но в единия цените са дебелички......
          http://www.makeitmoparparts.com/parts.htm

и тук също
          Последно редактирано от IvanIvanovi; 25-04-08, 22:07.

Коментар

това дето е на снимката си има производствен номер , както и каталожен. подобен модел е и на BMW и на Ford , по скоро второ го провери мисля че ставаха 1към1 а разлика в сумата е голяма.
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Значи частите ми тръгват към Варна в неделя, в куфарчето на един приятел. Делко, виско муфа и машинката за стоповете - 190$ цена в САЩ. Транспорта в случая ми е шише уиски. За в бъдеще ако някой му трябват части срещу скромна комисионна моя човек там ще може да купува и праща.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Джипката е излекувана. Няма вибрация, на мотора му олекна, много по-динамичен, скоростите се сменят перфектно, не тракат като преди. С две думи много и се кефя цял ден днес, дано не ми висне книжката до вечерта .
                Сега остава да си оправя изпускателния колектор че е спукан на едно място. Очаква се да стане по-тиха и да ми намали разхода, защото имало някакви датчици дето в случая подавали грешна информация. И на майстор уцелих.
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Под "датчици" сигурно майстора е имал в предвид ламбда сонда. От това че на колектора има пукнатина, ламбда сондата може да се лъже че сместта е по-бедна, от колкото в действителност е. От там компа обогатява сместта, и ти се вдига леко разхода. Но се вдига и мощността леко.

Не очаквай чудеса, но е много вероятно да има някакво подобрение. Пък и в крайна сметка и аз не бих карал с пукнатина в колектора, дори и някой да ми наже че не пречи.

По-интересно е как ще я оправят. Или ще сменяш колектора?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    По-интересно е как ще я оправят. Или ще сменяш колектора?
                    Попитах, втора ръка или нова да търся а майстора каза: "Сваляме и заваряваме. После се набивала пак (или поне нещо таквоа разбрах аз)." Не му е било сефте.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

След като отстраних гадната вибрация установих друго нещо - незнам дали е нормално: Като подам газчица те включва 2-3 предавки и после като пусна газта се чува едно чук, когато изключва от скорост предполагам. Нормално ли е да го има това чукане.
                      Също така когато включа на скорост с натисната спирачка усещам леко увличане на кутията. Нормално ли е да го има и него.

Тези работи не се усещаха от вибрацията преди.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Нормално е.
                        Оста на сателитите в задния диф има луфт.
                        На повечето мостове(не само Дана) след 200 000 го има.
                        Дори на Патрулските които се спрягат като безсмъртни.
                        Поне още 100 000 няма да има нужда от ремонт.

Коментар

Може от някакъв тампон да е почукването. Имах подобен проблем на БМВ-то. А какво имаш впредвид с това, че изключва от скорост?

Коментар

Изключва от скорост само от лоста (на N), иначе няма как да стане.
                            Отзад няма тампон които може да се разбие до чукане. Преди да почне да чука се появяват такива луфтове че е трудно да я вкараш в пътя. Запаса е много голям. Отпред е същото само дето тампоните на стабилизиращата щанга към купето са едни тънички и като се износят почва да претропва по дупките.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Изключва от скорост само от лоста (на N), иначе няма как да стане.
                              Отзад няма тампон които може да се разбие до чукане. Преди да почне да чука се появяват такива луфтове че е трудно да я вкараш в пътя. Запаса е много голям. Отпред е същото само дето тампоните на стабилизиращата щанга към купето са едни тънички и като се износят почва да претропва по дупките.
                              Мен това за увличането на кутията ме накара да мисля за тампон (и по конкретно - тампон кутия, двигател, пр.), а и не разбрах, че тропането е отзад.

Коментар

Аз знам че на N изключва от скорост, но си мислех че има нещо, като свободна за да върви по инерция като не даваш газ. Всъщност има ли? Защото все пак държи двигателя в по-високи обороти от празния ход.
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X