Имам и ф100 и стругари обаждай се утре и действаме.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Wrangler-a на go go go
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Мда. Яко мнения обаче.
Бързо и лесно човек може да стане само за резил. А само с пари ... Ми кажи тогава на пачката да ти завие гайките, нали парите могат всичко.
Работата с т.нар. забавяне е проста. Заявителят не е наясно какво иска, тука верно е просто. Пример: 10% промяна в една стойка на шасито на изтребител се прави от конструкторско бюро с 10 000 инженери и от заводи с 50 000 работници за 2 години. А тука изведнъж ту смяна на трансмисията, ту на окачването, и то с противоречащи си параметри, едновременно с това панделки в кабината и кво още там беше, и всичкото - наведнъж. Без етапни изпитания. И вече два месеца работата се мота, а? Е няма що, тука някой верно не е виждал гаечен ключ.
Сравнението с гръцкия тунинг пък изобщо е достойно за отделен кикот. Това са стандартни фабрични детайли които се сменят по стандартната ремонтна технология.
Момчета, дайте да видим кой на какво казва тунинг, а?
Да, понеже знам кво ще стане сега. С Близнаците много повече се ругаем отколкото се прегръщаме, това го знае всеки който ни е виждал заедно
)
Коментар
-
Стефо, к'фо те прихвана изведнъж?
Го го го, тактиката ти е малко слаба май, щот, хората като видат някой с пари и гледат да го издоят някак си ако може, пък и ако е млад... лелии...
/сега, т'ва не е насочено към някой конкретно, щото аз нито с близнаците се познавам нито в тояга съм бил, а Митко фулдата е точен агент и т.н., просто общи наблюденя./ Та мисълта ми е, 10 пъти мери 1 режи
. Пък и да ти кажа честно, 6" са ми много интересен експеримент, но в страна като бг... как да ти кажа, освен по морените да си карасх незнам каде ще ти е от полза. А на състезанията, като ти засучат 1 хълмист триял с повечко страничен наклон ще стане ясно дали 6" или макс 3"
. Много се кефя на проекта ти де, не си мисли друго. Това си е новаторско за бг и няма как да нямаш грижи. Като да минеш от ресиор на пружини
. Дини от бая месеци се занимава, а още има. Но сам си цъка по колата /поне така ми се струва/ и затва и по никого не хока
. Като станеш готов бая хора ще искат кръгче, к'фото и да си говорим сега
Коментар
-
Кво, кво ... Фана ме яд. Обади ми се тука един, разправЯ нещо за изкъртени карданни карета и не чух кво още, хич не го и слушах. Мани ги дебелите книги, тях никой вече и не може да ги прочете, освен че не иска. Обаче секи който види някъде две реклами вече е разбирач. Даже аз, даже в тоя сайт съм писал за ограничаването на хода на окачването и защо трябва. И как та какво. И триста пъти е ставало дума че всяка техника си има граници на приложение, че конструирането на разни неща си има принципи, че теорията е измислена и написана, а без нея има само занаятчийство и неуспехи ... Шумахер кара със спойлери, значи трябва да се сложат и на жигулата. И така ми харесва! Ама нали всеки знае всичко, що да слуша ... Пък после някой се сърди на някого си. А на себе си че иска невъзможни работи - не.
Къв народ тръгна бе ...
Коментар
-
Забелязвам, че дискусията май пак заминава в грешна посока. Сигурен съм, че go go go отдавна е разбрал, че с пари не се купува всичко, а дали и колко е прав за височината на лифта и т.н. разбира се са интересни въпроси, но моля да бъдат задавани в правилен контекст и без лични квалификации.
Аз лично съм убеден, че може много да се научи от направеното до момента, крайния резултат, плюсовете и минусите и т.н. и в тази връзка се интересувам силно от всички подробности.
Моля ви, нека не задълбаваме в крайно грешната посока с личните квалификации, липсата на опит и т.н. Нека уважим както времето и средствата, които е вложил go go go така и най-вече желанието, с което го прави.
Коментар
-
Да, работата с времето е още по-лоша. Да оправиш тапетите в една стая винаги струва времето за което се прави, по две. За правене на друга кола се умножават не дните, ми се добавят години. Все едно колко са парите и лъскав сервиза. И работата се закучва главно по брутално обективни причини, субективният фактор изобщо не го броя, той е отделно.
Коментар
-
Просто темата се разводява от тръпнещите в очакване фвнове. А и надявам се никой не се засяга от мъмрещият Стефан
, особено щом се е ядосал. Аз се старая да уважавам както оф така и он топиците, научавайки се на нови неща от всяка страна и източник. Надявам се да се отвори 1 чиста тема за този вранглер, в която гогого ако има мерак да изпише какво е променил как и заще, като така да се наблегне на технически полезната информация и да се изчисти темата от ненужни забележки и коментар. На чисто 1 вид.
Колкото до инчовете, аз нямам опит и наблюдения по въпроса, само си разсъждавам и много ми е интересно как ще се сработят нещата.
Коментар
-
Колата все едно има втора чупеща се рама. В средната част под РК има усилваща плоча, зашита за щатната рама, примерно на 1/4 от дължината и. Към ъглите на тая тепсия се закачат надлъжни щанги, които държат мостовете. Обичайните реактивни щанги отзад са сменени с диагонални распорки към средата на моста, той е усилен с паралелна греда отгоре. Отвсякъде пружините и амортисьорите са много по-дълги, хода е почти метър. Реактивната щанга отпред си остава, вертикалната и кинематиката се променя заради увеличеният ход. Това е.
Естествето възникват проблеми, основно от увеличените ъгли на отклоненията. Добавя се и проблем от това че РК е няколко сантиметра по-дебела от обичайно използваната с такова окачване.
Навсякъде трябва да се сменят силовите възли. И на рамата и на мостовете.
Много губивреме, и много работа. Нищо там не е от арматурно желязо, флексовете се задъхват докато го ядат, бормашините подскачат и буксуват ...
Коментар
-
Ммм ... Така поставен въпроса се получава с никакъв отговор
Променя се донякъде силовата схема на окачването и мястото на приложението на силите. Всичко друго си е същото. Да, детайлите естествено са други. И кинематично и динамично. Лошото е, че всичко това само си застава на местата с грамадните преси и кондуктори на главния конвейер на Джип, а на ръка и после е работа само за улави. Отделно може да се кажат толкова псувни за работата на американските другари колеги тунингисти, че верно ще се дигне безсмислена гюрултия. Обаче че са мърлячи е самата истина. Май даже повече в мисленето отколкото в дупките
)
Одеве избухнах, защото това което питаш сега някой е трябвало да попита себе си преди година. А то иначе от дърветата не успява да види гората. Верно че много шарени тенекета, много лъскави гайки, ама не те са същността. Малко ли беше патърдията за некви унибали, други койловъри, не помня кво още. А те са всичко на всичко неизбежно произтичащите от геометрията и кинематиката подробности. Шарнирни лагери, регулируеми макферсъни, и толкова, подробности от главното. Което е друго.
Коментар
-
за тези, които не са разбрали, стефан има малък принос към работата по мойта кола и сега явно се е почувствал засегнат. аз нали вече се извиних на всички като тебе и ви казах че АЗ съм виновен за всичко, защо продължавате
немога да разбера, какво толкова има, абе хора, вие неможете ли да носите на критика, какво очаквате, всички независимо от нищо само да ви хвалят ли ... каквото и да сте направили по колата ми явно не е достатъчно, щом аз вече седмица се занимавам с нея и по цял ден ръцете са ми в масло.
аз не съм монтьор, неискам да съм монтьор, завършил съм счетоводство и контрол в УНСС имам 8 години практика по специалността, вие като толкова много ги можете работити защо не го направихте това всичкото
с това предлагам изказванията от тунинг специалисти с наранено достойнство да спрат, все пак темата е за колата, а не за вас
ПП евала на митко фулдата, че си остави другата работа и цял ден се занимава с вранглера въпреки, че аз през цялото време му пречех
drive alive
Коментар
-
Участвал-неучаствал - не е важно, и не това ме засегна. Гърби ме отношението към идеологията на конструкцията и неразбирането и. И пълното и пренебрегване. А това са важни неща, ако става дума за техническата ценност на форума. Като ми трябва нещо, просто отивам в библиотеката, и там за два часа научавам за две години приказки тука. Въпроса е от тия приказки да има и полза, а не да стоят кат леке на прани потури.
И за Близнаците и Руснака ми докривя.
Коментар
-
ми ако можеш си уцели волана да не го сваляш после, кво та направиха тука теа хора бре, Стефан говори говори някой път пише по полвин страница и накрая се едно нищо не е казал, да слагаш заводски щангички и пружинки треа го може секи средностатистически монтьор, друго е всичко сам да си правиш, и да мислиш в переспектива кое ще работи и кое не
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар