Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Гарнитурите за тези мотори са три размера,като за всеки размер отстрани на гарнитурата има точки изрязани на ръба-една точка е първи размер, две точки следващия ,ама не им помня милиметрите.Освен това не можеш да сложиш по голям размер отколкото стърчи ризата ,защото гарантирано издухва гарнитурата,ако не веднага ,то след малко каране.Личен опит.
    Последно редактирано от petkof; 02-04-11, 17:19. Причина: допълнение

Коментар

СТИГА с тези лични и майсторски опити които нямат нищо общо с истината и заблуждават !
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
        ...Освен това не можеш да сложиш по голям размер отколкото стърчи ризата ,защото гарантирано издухва гарнитурата,ако не веднага ,то след малко каране.Личен опит.
        Това пък от какъв зор? Гарнитурата е метална. Освен, ако няма някаква презумпция надстърчащата фтулка да пази гарнитурата от компресията.
        Ама тогава идва логичния въпрос, защо при конструкцията блок-картер, където цилиндъра си е отлят с водната риза и няма набити, и надстърчащи фтулки, гарнитурата не се "издухва" от компресията и топлината? Че даже и най дебелата след примерно шлайф на челото на блока.

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
          СТИГА с тези лични и майсторски опити които нямат нищо общо с истината и заблуждават !
          Като казах личен опит ,имах в предвид,че се водехме по сервизното ръководство на Крайслер и един колега от София,казащ се GMC във форума на Крайслер.Човека е направил десетки мотори от тия.И вървят на всичкото от горе.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Това пък от какъв зор? Гарнитурата е метална. Освен, ако няма някаква презумпция надстърчащата фтулка да пази гарнитурата от компресията.
            Ама тогава идва логичния въпрос, защо при конструкцията блок-картер, където цилиндъра си е отлят с водната риза и няма набити, и надстърчащи фтулки, гарнитурата не се "издухва" от компресията и топлината? Че даже и най дебелата след примерно шлайф на челото на блока.
            Не знам от какъв зор ,ама след като и аз исках да се презастраховам с по дебелатагарнитура и на десетия километър щеше да пукне маркучите,се наложи сваляне на главите ,слагане на правилния размер-колата е вече над 40 000км. и си пърпори.Нямам обяснение защо.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
              Не знам от какъв зор ,ама след като и аз исках да се презастраховам с по дебелатагарнитура и на десетия километър щеше да пукне маркучите,се наложи сваляне на главите ,слагане на правилния размер-колата е вече над 40 000км. и си пърпори.Нямам обяснение защо.
              Проблема при тебе , доколкото разбирам, не е бил в гарнитурата, а в притягането на главите.

По - дебелата гарнитура води до по - голяма камера и по - малка компресия и от там до бял пушак. Различните дебелини гарнитури при дизеловите мотори са за да се контролира камерата. Когато се шлайфа челото на блока , буталата излизат над челото на блока и с дебелината на гарнитурата и потъването на клапаните формират горивната камера. А колкото до главите - при дизеловиря мотор те са плоски и единствено потъването на клапаните трябва да бъде контролирано - от 0.8 - до 1.3мм.

Коментар

След като написах колко съм доволен от ремонт-а сега и да напиша опасенията си пък вие ще кажете дали е така или не След 1 месец горе-долу след ремонта и смяна на 5-те глави с чисто нови имаме следния проблем.. лампичката на нивото на водата пак светна. При отваряне на капачката излиза изключително много пяна..??? имаме спукан радиатор който като са ни го продавали са го набъкали с няква шибана добавка за запушване на течове, която даже не бяха махнали от джип-а та видяхме с какво е бил запушван.. Възможно ли е тази всичката пяна да идва от пенене в следствие тази добавка или нещо по ремонт-а не е в ред и сега имаме отново спукана глава и тази пяна е в следствие от надуване? Благодаря предварително за мненията

Коментар

Аз съм имал проблем с пяна на тракторите ми. След пълна проверка на всичко излезе, че пяната е идвала от тъпия антифриз. Понеже машините ми са само Джон Диър винаги сме наливали оригинален, но не сме имали в наличност и тракториста налял някакъв син от Метро. Сменихме го и край на пяната
                  Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
                  Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
                  Audi Q7 3.0 TDi 08
                  Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Имал съм и аз такъв случай. Водеше се антифриз, а по скоро беше течност за чистачките.

Коментар

Да разбирам ли, че е добре да направим пак промивка с оцет на пример? Защото преди ремонта бяхме направили подобно нещо сумати пъти и резултат никакъв... пени си като за световно... притесняваме се от това, че тази пяна лъже датчика за ниво а оттам и не се знае до каква степен се охлаждат и самите глави..

Коментар

Преди да сложиш каквито и да е овкусители като оцет,олио,сол и т.н. направи тест за наличие на изгорели газове в системата.
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Ок ще кажа на майстора утре да направи един газ анализ

Коментар

И го покарай някой километър за проба само с вода без антифриз.
                            Jeep Grand Cherokee 3.1 Td 2000
                            Jeep Cherokee 2.5 Td L 1996
                            Audi Q7 3.0 TDi 08
                            Peugeot 306 1.8 16V 99 139dB

Коментар

Ами ние го караме вече 1 месец на вода. Днес сумати време на баща ми не е изгаснала лампата.. преди поне гаснеше.. без да долива след като го спряхме за 1 час всичко се нормализира... явно глупавата пяна идва от спукания радиатор, който дори не знаем дали е оригиналния или е някакъв незнаен колкото за продажба пък уж не се вижда да тече а таи леко.. и е позапушен от тази гадост... Може би ще се наложи да минем на нов радиатор в крайна сметка.. Някакви препоръки? Из темите чета все за Nissen... Но преди това все пак ще направим газ анализ за да видим дали пък не е от главите...

Коментар

От изключителна важност е за този мотор охладителната система да е в перфектно състояние ,така че или нов или отпушване на стария.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X