Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
    А, да си дойдем на думата Но все пак е добре през това време да нямаме много проблеми с джипа
    именно ! да не прави проблеми и да се кара с мръсна газ ))
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

Здравейте на всички отново. Извинявам се за това, че изкопавам старата тема, но дълго време си писахме, доста от този форум изчетох и просто се чувствам някак задължен да споделя какво стана в крайна сметка.

Както знаете доста се бях запалил по джиповете, ходих обикалях, гледах, карах какво ли не правих, как ли не го въртях, но в крайна сметка си взех лек автомобил.

Аз не съм се отказал от Джипките и особено от Jeep Cherokee, но при положение, че изминавам особени разстояния от по 500 километра за да си отида, на която и да е от провинциите (отиване - връщане) и то само по асфалт някак ми допадна да си взема лека кола.
      Жената пак забременя, първото дете порасна още малко, не върви да ги дрънкам в малко по суровото окачване на джипа...
      Носталгично ми е, че не успях да си осъществя мечтата, но живот и здраве и при нормално развитие на нещата искрено се надявам някой ден да стана "Истински" член на вашето общество, а не само да си остана с желанието и писанията по форума.

Радвам се, че и единствената тема, която публикувах разви доста голям диапазон от размишления и коментари. Надявам се, че ще е от ползва на хората, които като мен решат някой ден да си купят джипка и използват форума като справочник.

Ще продължавам да чета този форум и за напред защото в него наистина прекарах чудесни часове. Доста интересни теми има и доста ценни неща, които могат да се научат.

Май не споменах каква кола си взех, а е редно да го направя.

Mercedes E 200 W210 Eleganse Automat.... - хубава кола за семейството, допадна ми доста и на мен, но носталгията си остава...

Поздрави на всички и благодаря за ценните отговори в темата!

Иван - fogost

Коментар

Мерцедеса не изключва JEEP-а...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Mерцедес си е мерцедес а джип е JEEP (пред три месеца продадох BMW 318 TI 99 година със всички екстри но JEEP-a.....)

Коментар

Здравеите колеги и ас да кажа че вече минах кьм 80000км с моя гранд 2.5 дизел и нямам никакви ядове с него!!!
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Бихте ли могли да споделете за частите на тази кола и по-точно за дизеловата?
              От къде ги купувате и колко са скъпи?
              Има ли Jeep Cherokee къса и дълга база или не?

Коментар

Кола - не. Джип.
                В една друга тема на десет модела сложи етикет джип, сега тука кола.

Няма къса и дълга база, има три и пет врати.

Аз части копувам от Балкан Стар. Скъпи са, но рядко ми се налага и не ми се занимава с доставки от щатите или с родни ментета.
                На дизеловия двигател проблема не му е в цената на частите.

Коментар

Първоначално публикуван от bonevd Преглед на мнение
                  Здравеите колеги и ас да кажа че вече минах кьм 80000км с моя гранд 2.5 дизел и нямам никакви ядове с него!!!
                  Браво и още много безаварийни !

Единственото което трябва да гледаш е да не го прегрееш, но мисля че щом си до тук, знаеш това.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Дизеловия VM не прегрява, той просто се разглобява в движение.

Коментар

Темата е озаглавена: "Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не"...
                      Ако трябва да бъда кратък: НЕ!
                      Ако трябва да се обоснова, то пак ще бъда кратък: Мечо Пух сякаш е имал предвид двигателите на джипките, изричайки култовата фраза "Колкото повече, толкова повече..."
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

То в този ред на мисли по-скоро трябва да е под формата на анкета тази тема, за да има систематизирана информация за мнението на участниците

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Дизеловия VM не прегрява, той просто се разглобява в движение.
                          Знам, че JEEP ти е страст но много крайните мнения бе човек. Аз лично от съвсем скоро карам Гранд 2.5 и този проблем с прегряването не ми дава мира. Не мога да отида на лека разходка и да треперя дали няма да го прегрея. Направих си тест на виското и от там та в гората. Рекох си ако ще става нещо т.з. ако ще прегрява да прегрява сега. Кал, баири, бавни, високи обороти, боксуване и як терор около 4 часа и нищо, мотора не прегря. Моето скромно заключение е че хората които са си прегрявали VM моторите просто са имали някакъв проблем с охлаждането (виско, запушен радиатор, термостат и т.н.)
                          Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
                            Знам, че JEEP ти е страст но много крайните мнения бе човек. Аз лично от съвсем скоро карам Гранд 2.5 и този проблем с прегряването не ми дава мира. Не мога да отида на лека разходка и да треперя дали няма да го прегрея. Направих си тест на виското и от там та в гората. Рекох си ако ще става нещо т.з. ако ще прегрява да прегрява сега. Кал, баири, бавни, високи обороти, боксуване и як терор около 4 часа и нищо, мотора не прегря. Моето скромно заключение е че хората които са си прегрявали VM моторите просто са имали някакъв проблем с охлаждането (виско, запушен радиатор, термостат и т.н.)
                            Поздрави
                            Страст е силно казано. За мен джипа за офроуд трябва да предлага и удобствата на луксозен автомобил, затова и погледа ми много често е насочен към Jeep.

Ако се върнеш година-две назад в темите от форума ще се убедиш че аз бях може би единствения който твърди че VM 2.5 и 3.1 не са толкова зле колкото всички говорят, и при правилна експлоатация не създават проблеми. Даже съм го препоръчвал на много хора. Обаче за това време и с правилна експлоатация, всичките ми приятели с VM отваряха двигателите по една или друга причина. Даже в повечето случаи без да го прегряват. Без видима причина блокират клапани, развиват се шпилки и се пукат глави и блокове. Педала на газта редовно спира да подава информация на компа. Отделно тук във форума положението е същото.
                            При това положение, сърце не ми дава да препоръчам дизелов джип.
                            Знаеш ли колко е кофти джипа да те остави в гората.
                            Никаква икономия на горивото не може да компенсира проблемите с двигателя.
                            Един джип е здрав толкова колкото е здраво най-слабото му звено.
                            Поради същата причина никога няма да препоръчам и РР-п-38 да излиза извън пътя. Въздушното му окачване е непредсказуемо.
                            Последно редактирано от kinex; 02-10-08, 08:48.

Коментар

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
                              Поздрави
                              Въпреки, че принципно не съм съгласен с мнението на Пламен за дизелите, не мога да не се съглася, че при равни други условия един дизелов Джип на 150К+ км ще създаде повече главоболия на собственика си отколкото бензиновия такъв и то не заради поддръжката му от настоящия собственик, а именно заради поддръжката в тези първи 150,000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                                Въпреки, че принципно не съм съгласен с мнението на Пламен за дизелите, не мога да не се съглася, че при равни други условия един дизелов Джип на 150К+ км ще създаде повече главоболия на собственика си отколкото бензиновия такъв и то не заради поддръжката му от настоящия собственик, а именно заради поддръжката в тези първи 150,000 км.
                                150 000км май изобщо не е случайна цифра. Много пъти съм давал за пример едно ГрандЧероки на приятел който има голям сервиз и общо взето е доста наясно с автомобилите. Купи го нов от България и десет години нямаше никакви големи проблеми с двигателя. Разбира се джипа беше супер професионално поддържан. Може и късмет да е ама на 150 000км двигателя се разглоби в движение. После почнаха мъките. Няма оправяне.
                                Вчера гледах един 2.8CRD пак на Витирио Марторели. Ми на 5000км надува масло от турбото. Това на какво прилича. По принцип всичко може да се обясни с лош късмет. Ама ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X