Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Със 150 харчи повече но със 100 разхода на моя Гранд Чероки 2.5тд е между 8.5 и 9л/100км
    на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от gravidis Преглед на мнение
      Харчи 8 на 100 само ако някой го дърпа на буксир.От година и полвина карам Чероки с 2.5 дизел реален разход 10 и нагоре.Имал съм проблеми с колата,но не и с двигателя,което не е гаранция че за в бъдеще няма да имам,но това важи за абсолютно всички двигатели.
      Ако се загледаш в написаното ще видиш че разхода е с хубава нафта каквато има в Австрия и Германия.Там харчи под 8/100л.В България под 10 не може да падне.

Коментар

Заглеждаме се в написаното и се дивим..

Миналата година си купих Гранд чероки2.5тд и с него пътувам на дълги разстояния без да ми създава ядове а със хубава нафта харчи под 8/100л със средна скорост150км.ч.
        8/100 при средна скорост 150км./ч. Колегата има ли представа какво значи средна скорост от 150км./ч.??? Или ей така на око... абе толкова... Ако е мерено по GPS (т.е. както си трябва, или хайде с борд компютър) това значи, че през повечето време е карал с над 200. Бъдете сериозни, моля ви

Всички дизели, кубатури от 2.5 до 4.2 които съм карал (а смених не малко), ако ги държиш в порядъка 90-100 на дълъг път ще дадат разход под 10/100 определено, независимо от типа трансмисия (парт/фул тайм).

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Заглеждаме се в написаното и се дивим..

8/100 при средна скорост 150км./ч. Колегата има ли представа какво значи средна скорост от 150км./ч.??? Или ей така на око... абе толкова... Ако е мерено по GPS (т.е. както си трябва, или хайде с борд компютър) това значи, че през повечето време е карал с над 200. Бъдете сериозни, моля ви

Всички дизели, кубатури от 2.5 до 4.2 които съм карал (а смених не малко), ако ги държиш в порядъка 90-100 на дълъг път ще дадат разход под 10/100 определено, независимо от типа трансмисия (парт/фул тайм).
          И ти колега не четеш какво е написано и така като гледам се започва някакво заяждане така че отстъпвам правото на знаещите да доказват каквото и да е.

Коментар

Не мисля, че се заяждам с нещо, както и определено не мисля, че аз съм най-знаещия в случая и въобще. Цитирам, това, което е видимо за всички.
            Не мисля, че някой, в това число и аз се опитва да доказва каквото и да било.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Не мисля, че се заяждам с нещо, както и определено не мисля, че аз съм най-знаещия в случая и въобще. Цитирам, това, което е видимо за всички.
              Колегата има ли представа какво значи средна скорост от 150км./ч.??? Или ей така на око... абе толкова...
              Спирам да пиша.Мисля да си остана прост.

Коментар

Първоначално публикуван от Мравка Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от Yaro
                Колегата има ли представа какво значи средна скорост от 150км./ч.??? Или ей така на око... абе толкова...
                Ако съм обидил някой конкретно с думите : "Или ей така на око... абе толкова...", моля за извинение. Не съм имал предвид да звучат обидно, цинично или още повече да ме категоризират мен като smart guy, а някой друг като "прост". А сега, като оставим емоциите на страна, все пак смятам, че моят въпрос/ бележка по-горе е напълно основателен относно понятието средна скорост. Разхода въобще не го коментирам. Аз следя разход като засичам разстояния с GPS и отчитам литри за поне 2.000км. Така добивам представа за среден разход на колата, който всъщност единствено ме интересува за ориентир.

За да не голословя относно скоростта - ще дам следния пример с тест с моя джипка - Тойота Ленд Крузер 80, 4.0л бензин. Карам с колкото мога газ от София до Пловдив, по GPS повече от 140 -145 не съм вдигал (по километраж бяха 150-160). На края GPS-а показа средна скорост - малко над 90км./ч. (94 и нещо ако трябва да съм съвсем точен)..

За да не се счете И този мой пост като заяждане няма да питам с колко трябва да е карал колега от цитирания пост по-горе. Коментарите и размислите оставам на вас.

Коментар

Разхода на гориво който производителя дава, се изчислява при лабораторни условия. Така е прието и така правят всички. За това и всички коли реално харчат повече. В случая за Чероки 2.5тд по ТТ данни разхода на гориво при извънградско е 8л/100км.
                  На всички ни е пределно ясно че разхода на гориво се влияе от качеството на горивото, температурата на околната среда както и от особеностите на пътя като изкачвания,спускания, завои, вятър и т.н.
                  За това винаги когато говоря за разход, имам в предвид реален такъв.
                  Конкретно за 2.5тд VM монтиран в Чероки имам наблюдения върху четири джипа, и среден разход под 10л/100км според мен е невъзможен.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Конкретно за 2.5тд VM монтиран в Чероки имам наблюдения върху четири джипа, и среден разход под 10л/100км според мен е невъзможен.
                    +10

Коментар

• До: Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Първоначално публикуван от Мравка Преглед на мнение
                      Разход 8 при 150 няма и никой не може да ме накара да го повярвам! осем може и да постигнеш при каране с много кротка газ до 120 км/ч.

И не се заяждам - изказвам мнение!

Коментар

Ходих на море със спукана глава (Гранд - 2.5 TD). По разбираеми причини карах с не повече от 80км/час и това беше единственият случай да харчи 8-9л. В града харчи 12. На дълъг път, до 140, пак толкова.
                        В написаното има и друго - със спукана глава минах 1 500км. Е, в багажника имаше няколко десет литрови бутилки с вода...
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Прощавайте за обаждането , имал съм този мотор на Crysler voyager 2.5тд бях си доста доволен / което съм споделял и друг път / засичал съм извънградско през върбишки проход Варна - Сливен - Варна пълен резервоар много леко каране до около 100 км/ч. даде разход 8/100..........Друг е въпроса че участниците в форума си имат изградено мнение за мотора на база познания и повечко компетентност която да си призная ми липсва , споделям сухи факти ! С мойта си логика не виждам причина същия мотор при каране без офф-роуд да не дава сходни резултати .На края казвам че за съотношение цена-качество и за целите които се споменават ако аз трябваше да избирам бих се метнал на един такъв .Моля , мнението ми да не се счита за някакъв фактор или извод следствие на дълги умозаключения.
                          Благодаря и успех!
                          подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Първоначално публикуван от enev Преглед на мнение
                            Прощавайте за обаждането , имал съм този мотор на Crysler voyager 2.5тд бях си доста доволен / което съм споделял и друг път / засичал съм извънградско през върбишки проход Варна - Сливен - Варна пълен резервоар много леко каране до около 100 км/ч. даде разход 8/100..........Друг е въпроса че участниците в форума си имат изградено мнение за мотора на база познания и повечко компетентност която да си призная ми липсва , споделям сухи факти ! С мойта си логика не виждам причина същия мотор при каране без офф-роуд да не дава сходни резултати .На края казвам че за съотношение цена-качество и за целите които се споменават ако аз трябваше да избирам бих се метнал на един такъв .Моля , мнението ми да не се счита за някакъв фактор или извод следствие на дълги умозаключения.
                            Благодаря и успех!
                            Да де да, за умерено и спокойно каране се разбрахме, че разходът е граници. То аз съм правил 9/100 от София до Пловдив с около 130км/ч (най- много и рядко) и клима от време на време. С 150км/ч обаче ми се струва невъзможно..поне за моя джип. В града по малко от 10-11/100 не съм успявал.
                            Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Много ми харесва как kinex си "барва" джипките. Въпроса ми към него, а и към другите е, намират ли се прозрачни фарова, какво може да се подмени по осветителната система и изобщо като цяло, на джипа, който искам да си купя. Моля, ако знаете сайт със снимки или снимки на "наточено" Cherokee да ги споделите. Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
                                Много ми харесва как kinex си "барва" джипките. Въпроса ми към него, а и към другите е, намират ли се прозрачни фарова, какво може да се подмени по осветителната система и изобщо като цяло, на джипа, който искам да си купя. Моля, ако знаете сайт със снимки или снимки на "наточено" Cherokee да ги споделите. Благодаря предварително.
                                Айдеее почна се днес фарчета утре 5 инчов лифт .....
                                Взимай взимай си бензиново, тя вече е ясна твойта
                                JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X