Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Cherokee 2.5TD Да или Не

Благодаря на всички за мненията. За човек като мен, който не разбира нищо от джипки са доста полезни.

Добре тогава, ще формулирам въпроса по друг начин.
    Имам 11 000 лв, кажете ми за каква дизелова джипка си заслужава да си похарча парите.

Коментар

Първоначално публикуван от fogost Преглед на мнение
      Благодаря на всички за мненията. За човек като мен, който не разбира нищо от джипки са доста полезни.

Добре тогава, ще формулирам въпроса по друг начин.
      Имам 11 000 лв, кажете ми за каква дизелова джипка си заслужава да си похарча парите.
      Здрасти!
      Аз също си похарчих парите за 1-ва джипка,пак е "Чероки".Но е 2,1 тди с двигател от "РЕНО". Било слабо...нека е слабо...върши работа..а е 93 година ("ъпгреидвана" е : производство 87 , след това в сервиза (2-ят собственник) и я докарали до 93 обурудване + профилактики (наскоро бях хвърлил фактурите за това в сервиз на "краислер" в Италия ):климатик,нови ергономични седалки, табло..и други глезотии..добавили са интеркулер и още цял куп простотии)..да де но 4000 лв я взех. Мое мнение..вземи си такава..или с по мощния италиански брат - 2,5 тд.Ако искаш да изкочиш с нещо яко..като за първи джип..едва ли си заслужава....е поне е само мнение това.Не знам другите дали са съгласни с мен..едва ли. Е.... да, неизбежни са проблемите.Особенно ако ти сам не си ги създадеш ,в моя случаи : дисконектора на предния диференциал
      Вадим ; бургас
      Последно редактирано от lcr; 30-03-08, 00:02. Причина: добавяне
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

Е, защо дизел бе брат??

И аз карам дизел, ..... ама напоследък като отида да зареждам ....... ми се плаче ...
        Вземай голям бензин ..... слагай газ ... и .... идвай да почерпиш
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          Здрасти!
          Аз също си похарчих парите за 1-ва джипка,пак е "Чероки".Но е 2,1 тди с двигател от "РЕНО". Било слабо...нека е слабо...върши работа..а е 93 година ("ъпгреидвана" е : производство 87 , след това в сервиза (2-ят собственник) и я докарали до 93 обурудване + профилактики (наскоро бях хвърлил фактурите за това в сервиз на "краислер" в Италия ):климатик,нови ергономични седалки, табло..и други глезотии..добавили са интеркулер и още цял куп простотии)..да де но 4000 лв я взех. Мое мнение..вземи си такава..или с по мощния италиански брат - 2,5 тд.Ако искаш да изкочиш с нещо яко..като за първи джип..едва ли си заслужава....е поне е само мнение това.Не знам другите дали са съгласни с мен..едва ли. Е.... да, неизбежни са проблемите.Особенно ако ти сам не си ги създадеш ,в моя случаи : дисконектора на предния диференциал
          Вадим ; бургас
          Тебе пак ще те питаме след първата разходка, той твоя още е "дествен". Да няма после тема "Заменям дизелово чероки за бензиново такова".
          Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Е, защо дизел бе брат??

И аз карам дизел, ..... ама напоследък като отида да зареждам ....... ми се плаче ...
          Вземай голям бензин ..... слагай газ ... и .... идвай да почерпиш
          Румене много си прав. Класика с 3.9 на газ ми идваше по ефтино за каране изразено в пари от ТЛК 4.0 дизел. Колегата Джорджо има Диско 200ТДИ и вранглер 4.0 на газ, сещаш ли се кое кара сега

Коментар

Четох някъде по форума колко газ харчи 4.0, но забравих. Ще ми кажете ли, че не ми се рови наново.
            Защо дизел.., еми писна ми от бензините, а направо ми се гади от тази газ.
            Цял живот съм карал бензин с газ. Просто не искам да ги помирисвам. Все не случвах на хубав бензин (като автомобил), се тресе, все мирише.... предпочитам да ми излиза малко скъпо, но да не се занимавам с изпарители, клапани, миризми, тресене на двигател, пукания, придърпвания... и всичките тези гадости свързани с газта. Може би чист бензин, но като се вземе предвид кубатурата и разхода ще ми излиза по-скъпо от нафтата.

Намерих една 2.5TD (аз като бабите - едно си знаят и все си го баят ), която ми хареса много. Ето и малко снимки:

Работи прилично, при форсиране не изпушва изобщо. Не трака като трактор. Удобна е, климатика и започва да духа почти веднага, има хубави гумета и така като залягах не видях дори да са износени толкова нещата по ходовата част. на 124 000 км (уж)
            Загледах се по винтовете на таблото, не видях да има следи да са развивани.

... Не знам.. много ми се ще да е нещо подобно м@мка му..

Коментар

fogost, честито!
              Това, което пропуснах да ти кажа в предните си постове, всъщност е най-важното: Няма значение каква ще е джипката, единственото, което наистина има значение е, да ти харесва, на теб, лично!
              На въпроса за разхода на 4 -литровия AMC 242 (на Чероки е такъв), мога да ти кажа колко харчи моят, на Вранглера. При скорост от порядъка на 90 км/час и спокойно каране - 16 литра газ, при скорост 150-160 и по-нервничко управление, минава 30...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                fogost, честито!
                Това, което пропуснах да ти кажа в предните си постове, всъщност е най-важното: Няма значение каква ще е джипката, единственото, което наистина има значение е, да ти харесва, на теб, лично!
                На въпроса за разхода на 4 -литровия AMC 242 (на Чероки е такъв), мога да ти кажа колко харчи моят, на Вранглера. При скорост от порядъка на 90 км/час и спокойно каране - 16 литра газ, при скорост 150-160 и по-нервничко управление, минава 30...
                Благодаря
                Само да кажа, че тази я намерих, но все още не съм я купил. Но наистина много ми харесва. Ще се разтършувам за още, може да изпадне някоя по-добра и от тази. Не бързам, че да не стане "бързата работа...".
                Има 2 варианта. Единия е да съм късметлия и да нямам ядове, другия е известен на всички . Ще рискувам, риск печели, риск губи... .. (и тъпите вицове на Къцито)

Коментар

Благодаря
                  Само да кажа, че тази я намерих, но все още не съм я купил. Но наистина много ми харесва. Ще се разтършувам за още, може да изпадне някоя по-добра и от тази. Не бързам, че да не стане "бързата работа...".
                  Има 2 варианта. Единия е да съм късметлия и да нямам ядове, другия е известен на всички . Ще рискувам, риск печели, риск губи... .. (и тъпите вицове на Къцито)
                  Мда, има два варианта:
                  1. Известния на всички.
                  2. Да си късметлия и да нямаш ядове.....за кратко.

Коментар

Взимай го!! Щом ти харесва го вземи просто!!! Важното е да ти легне на сърцето и да се гордееш щом го видиш! За външния вид - страхотна е и с кожичка ! Фактът, че наричат високопроходимите автомобили Джип..не е случаен, не забравяй....Сега може да разпаля някой спор ( само от кеф го казвам ) Искам и аз такава...

П.П: Преди да го вземеш виж дали включват нормално 4х4 и бавните и покарай една пряка на тях без да завиваш на асфалта много много....
                    Последно редактирано от Pavlin; 30-03-08, 19:04.
                    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Преди малко отново ходих да го карам.
                      Включвах всички предавки, разбира се за кратко и не с висока скорост.
                      Ще Ви кажа само, че върви доста, представям си как върви 4.0 бензина.
                      Карах го доста, не загря, налягането на маслото беше към 5-6. На нормални обороти без подаване на газ падаше на 4.
                      Не тропа, не хлопа, карах го по павета, прекарах през дупки и всякакви гадости, държи се страхотно. Май това ще е. Ще се поослушам още малко ще видя, има добри джипки, но не са в София. Може би ще ида да ги разгледам и тях.
                      Но реших, че е този тип джипки, да става каквото ще, много ми хареса днес.

Коментар

Карах го доста, не загря.

Коментар

Колега,карам същото Чероки от 1 година и съм много доволен. Смятам,че ако го вземеш няма да съжаляваш. А като изчетох темата мога да кажа,че всички говорят за обороти,а не за въртящия момент. Миналата година бях луднал като тебе и изчетох доста по въпроса бензин или дизел. Дизела бие повечето бензинови двигатели. В момента не мога да дам точни цифри, но ако не се лъжа при 1500 оборота въртящия момент е 310.
                          JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Какво пък толкова, ако не друго в най-лошия случай ще съм активен участник в раздела "Проблеми с Джипа" (ако има такъв).
                            Важно е да си в джаза, с лошо, с добро... да дрънчи музиката ..

(това мнение е написано на 2 бутилки вино, ако евентуално потребителя го е написал дву, три или безсмислено да знаете от какво е)

Коментар

Първоначално публикуван от gabone Преглед на мнение
                              Колега,карам същото Чероки от 1 година и съм много доволен. Смятам,че ако го вземеш няма да съжаляваш. А като изчетох темата мога да кажа,че всички говорят за обороти,а не за въртящия момент. Миналата година бях луднал като тебе и изчетох доста по въпроса бензин или дизел. Дизела бие повечето бензинови двигатели. В момента не мога да дам точни цифри, но ако не се лъжа при 1500 оборота въртящия момент е 310.
                              Това е неоспоримата сила на дизела - темата е за друго; и дай да не задълбаваме, че ще ни разнищят бензинджиите

Коментар

Първоначално публикуван от gabone Преглед на мнение
                                ...А като изчетох темата мога да кажа,че всички говорят за обороти,а не за въртящия момент...Дизела бие повечето бензинови двигатели. В момента не мога да дам точни цифри, но ако не се лъжа при 1500 оборота въртящия момент е 310.
                                Колега, бъдете сериозен... 300 нютона на 1500 оборота (или близки до тези обороти) са далеч от истината при този двигател, в тази кубатура, в стандартна комплектация. По-скоро говорим за конструктивни проблеми при VM-а.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X