понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
Днес "преточих чорбите"- : смених на WJ -я - маслата на дифовете с Кастрол 80W90 GL5- нямат пробки за изтакане и затова ги изсмукахме с шприц и после наляхме до пробкото. Не намерих във форума друг начин за източване. На задния диф пробката е пласмасова тапа - така ли си е заводско - не знам
-Маслото на раздатката - сложих Mopar Transfer Case Fluid" (P/N 05016796AA -маслото на хидравликата - "Mopar Power Steering Fluid" (P/N 04883077) - номера на опаковката която ми го дадоха от Балканстар е друг , но надписа е същия -1 литър струва около 36лв. Изсмуках , колкото можах с шприц и долях до макс. с новото. Забелязах малък теч от предна дясна полуоска / цапа гумата отвътре/ - трансмисионно масло - кво се прави в тази ситуация ?
мисля че е семеринг - който е компетентен - да каже как да отстраня теча - предварително благодаря
нямат пробки за изтакане и затова ги изсмукахме с шприц и после наляхме до пробкото. На задния диф пробката е пласмасова тапа - така ли си е заводско - не знам
нямат пробка, маха се капака на дифа, източва се маслото, слага се обратно капака - със силикон. оригинално е с гумена тапа задния диф.
Забелязах малък теч от предна дясна полуоска / цапа гумата отвътре/
- трансмисионно масло - кво се прави в тази ситуация ?
семеринг на полуоската. вадят се полуоските; маха се капака на дифа; вади се касетата на вънка; семерингите са разположени от вътрешната страна на ръкавите - в прасето на дифа;махат се старите и се набиват новите - малко е трудно, може да се наложи да се направи специален инструмент или да се набиват много внимателно за да не се повредят.
днес му туриха аларма.а утре...отново моите проблеми с вакуумите на джипката.дано стане. приготвил съм си нов дисконектор и нова вилка за дисконектора . утре...трябва ми малко повече късмет !!!
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
Смених маслата на гранда в двигателя кутията и раздатката. Всичките както си е по указания.
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
днес му туриха аларма.а утре...отново моите проблеми с вакуумите на джипката.дано стане. приготвил съм си нов дисконектор и нова вилка за дисконектора . утре...трябва ми малко повече късмет !!!
Днес смених повдигачите на задната врата (и двата, въпреки че само единия беше сдал багажа). Това май е доста често срещан проблем при Grand Cherokee. Не е много трудно, само дето малко тежи вратата без тях
Сега е супер, сама се вдига ...
PS: Kupih gi ot Вес ауто за по 70 лв бройката. SACHS
Мисля че имаме нужда от една тема за малките неща които сме направили(ремонтирали) по джипа, и за които няма нужда от отделна тема.
Много е важно, за да си бъдем полезни, от мненията да става ясно за какъв модел Jeep става въпрос.
Първо - да не се забравя горното.
Второ - като напишем "смених маслото" или "смених амортисьори? с какво ставаме полезни?
Нека има обяснено в няколко реда, защо се е наложило да сменяме нещо - счупено, износено, "ей така - да съм сигурен"...Може да се каже с какво е сменено - оригинал, менте, втора, цена...
Ами този дето чете да извлече някаква полза!
Напълно одобрявам забележката.
Пояснения. Смених маслата в ДВГ, кутията и раздатката, защото не съм убеден, какво и кога е сипал или са сипали на предишния собственик.
Акумулатора е подменен, защото джипа го получих с БГ акумулатор 62 амперчаса, с умряла клетка и от момента на придобиването му за 4 дена каране ме остави 3 пъти без стартов ток.
След като я регистрирам утре (надявам се безпроблемно) имам още какво да правя и ще е подробно описано.
Колеги наистина правилно е да има пояснения за да сме си полезни.
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Пламен е прав, хайде всички да си сложим в подписите какво караме.
Освен това аз се старая винаги да дам максимална информация за какво от къде за колко съм купил, старая се и да не правя реклама но все пак готините места е добре да се споменават.
Аз последните дни нищо не съм правил за джипа си, по-скоро организирам едни по-сериозни неща за него, очаквайте влючване
Днес го регистрирах. Мястото КАТ Варна - малък ужас. А трябваше само да ми сменят регистрацията.
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар