Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво направих по джипа днес?

Започвам да се питам, какво друго правите?! А имате ли време?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

))маи си реших проблема с дисконектъра..и очаквам лифтинг-кита,започнах да си проектирам задна броня с шарнирна-стоика за резервната гума

сори за изказването не на място...но този има наистина много да оправя :

http://www.vbox7.com/play:0f7bf243
      Последно редактирано от kinex; 21-03-08, 00:47.
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

Днес "преточих чорбите"- :
        смених на WJ -я
        - маслата на дифовете с Кастрол 80W90 GL5- нямат пробки за изтакане и затова ги изсмукахме с шприц и после наляхме до пробкото. Не намерих във форума друг начин за източване. На задния диф пробката е пласмасова тапа - така ли си е заводско - не знам
        -Маслото на раздатката - сложих Mopar Transfer Case Fluid" (P/N 05016796AA
        -маслото на хидравликата - "Mopar Power Steering Fluid" (P/N 04883077) - номера на опаковката която ми го дадоха от Балканстар е друг , но надписа е същия -1 литър струва около 36лв. Изсмуках , колкото можах с шприц и долях до макс. с новото.
        Забелязах малък теч от предна дясна полуоска / цапа гумата отвътре/
        - трансмисионно масло - кво се прави в тази ситуация ?
        мисля че е семеринг - който е компетентен - да каже как да отстраня теча - предварително благодаря
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

нямат пробки за изтакане и затова ги изсмукахме с шприц и после наляхме до пробкото. На задния диф пробката е пласмасова тапа - така ли си е заводско - не знам
          нямат пробка, маха се капака на дифа, източва се маслото, слага се обратно капака - със силикон. оригинално е с гумена тапа задния диф.
          Забелязах малък теч от предна дясна полуоска / цапа гумата отвътре/
          - трансмисионно масло - кво се прави в тази ситуация ?
          семеринг на полуоската. вадят се полуоските; маха се капака на дифа; вади се касетата на вънка; семерингите са разположени от вътрешната страна на ръкавите - в прасето на дифа;махат се старите и се набиват новите - малко е трудно, може да се наложи да се направи специален инструмент или да се набиват много внимателно за да не се повредят.
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

днес му туриха аларма.а утре...отново моите проблеми с вакуумите на джипката.дано стане. приготвил съм си нов дисконектор и нова вилка за дисконектора . утре...трябва ми малко повече късмет !!!
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Смених маслата на гранда в двигателя кутията и раздатката. Всичките както си е по указания.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Вече е и с нов акумулатор.
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Смених маслото в скоростите и раздатката. Смених маслото в хидравликата на волана. Сложих му новите фарове.

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                    днес му туриха аларма.а утре...отново моите проблеми с вакуумите на джипката.дано стане. приготвил съм си нов дисконектор и нова вилка за дисконектора . утре...трябва ми малко повече късмет !!!
                    Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Смених маслата на гранда в двигателя кутията и раздатката. Всичките както си е по указания.
                    Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Вече е и с нов акумулатор.
                    Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                    Смених маслото в скоростите и раздатката. Смених маслото в хидравликата на волана. Сложих му новите фарове.
                    Защо, как, ... какъв е джипа?
                    Съжалявам че трябва да го кажа, но така темата малко се обезсмисля.

п.с.
                    Дали да не си напишем в подписите какво караме, за да става по-ясно.

Коментар

Днес смених повдигачите на задната врата (и двата, въпреки че само единия беше сдал багажа). Това май е доста често срещан проблем при Grand Cherokee. Не е много трудно, само дето малко тежи вратата без тях
                      Сега е супер, сама се вдига ...

PS: Kupih gi ot Вес ауто за по 70 лв бройката. SACHS
                      Последно редактирано от FDevil; 26-03-08, 21:52.
                      ZJ'96 5.2

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Мисля че имаме нужда от една тема за малките неща които сме направили(ремонтирали) по джипа, и за които няма нужда от отделна тема.

Много е важно, за да си бъдем полезни, от мненията да става ясно за какъв модел Jeep става въпрос.
                        Първо - да не се забравя горното.
                        Второ - като напишем "смених маслото" или "смених амортисьори? с какво ставаме полезни?
                        Нека има обяснено в няколко реда, защо се е наложило да сменяме нещо - счупено, износено, "ей така - да съм сигурен"...Може да се каже с какво е сменено - оригинал, менте, втора, цена...
                        Ами този дето чете да извлече някаква полза!
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Напълно одобрявам забележката.
                          Пояснения. Смених маслата в ДВГ, кутията и раздатката, защото не съм убеден, какво и кога е сипал или са сипали на предишния собственик.
                          Акумулатора е подменен, защото джипа го получих с БГ акумулатор 62 амперчаса, с умряла клетка и от момента на придобиването му за 4 дена каране ме остави 3 пъти без стартов ток.
                          След като я регистрирам утре (надявам се безпроблемно) имам още какво да правя и ще е подробно описано.

Колеги наистина правилно е да има пояснения за да сме си полезни.
                          Последно редактирано от musovir; 26-03-08, 21:34. Причина: правописни грешки (скапана клавиатура)
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            ...Може да се каже с какво е сменено - оригинал, менте, втора, цена...
                            Това от къде е купено и каква е цената ще бъде много полезно.

Коментар

Здравейте момчета,

Пламен е прав, хайде всички да си сложим в подписите какво караме.

Освен това аз се старая винаги да дам максимална информация за какво от къде за колко съм купил, старая се и да не правя реклама но все пак готините места е добре да се споменават.

Аз последните дни нищо не съм правил за джипа си, по-скоро организирам едни по-сериозни неща за него, очаквайте влючване

За сега толкова от мен.

Много поздрави,
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Днес го регистрирах. Мястото КАТ Варна - малък ужас. А трябваше само да ми сменят регистрацията.
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 29 потребители онлайн. 0 потребители и 29 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X