Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    Bat - ето на английски:

https://f01.justanswer.com/jeep10000...rake_bleed.pdf
    Да, де, точно, как се казва туула и колко струва

Аз знам как се прави, просто търсех евтин четец с който да го правя, имам няколко ОБД2 четеца и поне с половин дузина програми пробвах не става, ВиТек видях, че го може, намерих си ВиТек софтуера ама нямам ОБД2 четеца, който е комплект със софтуера, поисках на заем да тествам в първото мнение.

После адаша и Дядо Владо потвърдиха, че с поне още два тула става, оказа се единя туул от двата споменати го имам и ето как сговорна дружина реши проблем за който в американските форуми за последните десет години никой не е писал да има ЕВТИНО решение, а тук за един ден българите го разрешихме
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не е чак толкова евтино. Ланча го купих 250 лв ,малко след това търговците се усетиха и в момента под 500 трудно се намира. Това про версията.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
        Не е чак толкова евтино. Ланча го купих 250 лв ,малко след това търговците се усетиха и в момента под 500 трудно се намира. Това про версията.
        Разбирам те, но в сравнение с 500те лева които ми искат за еднократно обезвъздушаване, ми се струва добра цена
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
          Не търговците, а китайците се усетиха - промениха начина на лицензиране и фирмуера на четците, и от там се усложни много начина на 'излъгване' на ДИАГ версията за да стане ПРО...
          Моя го взех за 40$ и го направих ПРО с всички марки и модели (включително китайски, индийски и т.н.) за около 5 минути...
          Месец след това при новите условия загубих няколко седмици за да успея да излъжа устройството и получа същата работоспособност за устройството при Дедо Владо...
          А и цената на устройството се бе вдигнала двойно (над 100$ при китайците)..
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Адаш, би ли споделил точния модел, версия и марка на устройството, една хубава снимка също ще помогне темата да стане пълна? Мерси предварително!
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Снимка едва ли би ти помогнала - те всички си приличат
              Става въпрос за 'жълтия' модел Launch X431 Easydiag 2.0 (който електронно и визуално бе пълен аналог на червено боядисаният донгъл, който се продава с PRO версията) ...
              Изглежда така (снимка от гугъл - моят нямаше избор на 'две безплатни марки', но можеше от сайта им безплатно да се смъкнат ДЕМО и EOBD 'марките'):
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Launch-X431-OBDII-Diagnostic-Tool-ELM327-1-5-OBD-Easydiag-2-0-Plus-Bluetooth-Adapter-Aumotive.jp.jpg
Прегледи:1
Размер:97.5 КБ
ID:5799712

Но на таблета/телефона трябва да се инсталира ПРО версията със съответните лицензни файлове за всяка марка и модел... Нямаш ли лицензен файл, който да отговаря на серийният номер на устройството и на конкретният модел/марка - не тръгва...
              Там е хватката - на времето имаше разкодирани сборки, при които стига да си изтеглиш легално от сайта на Launch безплатната (тогава) конкретна 'демо' версия на диагностиката (само диагностиката, а не ПРО) получаваш от сайта лицензен файл, който можеш тъпо да го копираш по другите марки и модели на разкодираната сборка. И всичко си тръгва.. Да, нямаш ъпдейт, ама все пак сборката бе Февруари (и май Юни) 2017г...
              Обаче китайците се усетиха и промениха фирмуера на донгъла, като освен това блокираха достъпа до безплатните функции - от сайта вече не можеш да изтеглиш Демо или EOBD (универсалната диагностика)...
              Преломният момент бе някъде Септември 2017 - разрешаваха до тогава безплатното смъкване на ДЕМО-то Обаче правеха номера с незабавна смяна на фирмуера на 'жълтуркото' в момента, в който го вържеш към таблета/телефона
              За Дедо Владо се мъчех седмици с варианти на фирмуер, вариант на софтуера и 'разкодираната' база данни, сериен номер и т.н...
              И сега гледам братушките се борят чрез смяна на фирмуер, отваряне/рязане на донгъла, препрограмиране на чипа с твърдо забития сериен номер и т.н.... Циркове, за които нямам време...
              Така, че ако не си работил с него - навярно ще ти е трудно да го пуснеш... Но може да са намерили и по-лек начин де - отдавна не съм следил дали някой го е правил...

Ако искаш детайли - пиши ЛС...
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Сичкия тоя зор да не дадеш три надници за софтуер с който си вадиш хляба?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Ти се шегуваш! Без пари ако е и оцет пием!
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Откъде съдиш, че това не ми е хоби, а от това си вадя хляба ?!
                    На всичките приятели и познати, на които съм включвал диагностиката, им е било безплатно...
                    Знам, че би тръшнал 500лв за удоволствието да имаш професионална диагностика, която я включиш, я не през свободното си време, ама аз съм по-скромен и подхождам прагматично
                    Особено когато запускането на такава техника е софтуеро-електронно предизвикателство А вторият експеримент с второто устройство бе по инициатива на колеги от форума за добро дело, в което се включих с удоволствие... Отново безвъзмездно..
                    Така, че - ако имаш излишни 500лв - прати ги на някое болно дете, а не ме съветвай къде да ги харча....

Коментар

Аз болно дете си имам.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Съжалявам...
                        Да се върнем на темата - как да се реши проблема, а не как да се изхарчат 500лв ако може да се свърши същата работа със същият резултат за 50лв...

Коментар

Адаш, допълнение - ако не ти тръгне Ланча, гледам из руския форум бъзикат 'фиата' WK2 и с alfaobd (включително пневматиката, което ме навежда на мисълта, че няма да има проблем с ABS)...
                          Можеш да разгледаш сайта на производителя (в търсачката ще ти излезе) и да ги питаш дали ще свърши работа за твоя модел.. Като гледам - цената е повече от поносима (адаптера се купува е отделно - пак там има линкове)...

Коментар

Адаш, мерси много за съдействието и за това, че го взе присърце, оценявам го!

Купих си това, утре трябва да пристигне, ще видим дали ще го запазя, имам две седмици да го мисля и ако не ме радва да го върна...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:71YqkRNc1XL._SL1500_.jpg
Прегледи:1
Размер:193.8 КБ
ID:5799744
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Изглежда добре, макар и скъпо (и въпреки, че е много евтино спрямо легалната конкуренция ) ...
                              Ако може - пусни после 'ревю' - интересна машинка е...

Коментар

А какво се разбира под IMMO reset?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X