Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Както гласи темата, иде реч за обезвъздушаване на АБС модула на нашите автомобили.

Понеже любимата ни марка е правена от хитреци за да може да се обезвъздуши АБС модул(системата от клапани, помпа и т.н.) е нужна специална апаратура а именно софтуер и хардуер налични при дилъририте на ФИАТ.

Където живея, за услугата обезвъздушаване дилъра иска скромната сума от два чифта чисто нови накладки ТераФлекс, което за мен си е доста солено, поради което опитвам да намеря начин за постигане на същия ефект за по-малко пари и време, защото при дилъра се чака за час и се оставя автомобила за поне половин ден.

След няколко дни четене съм почти на 90% убеден, че НЯМА масов четец/скан тулл, който да свърши тази услуга а именно - ABS Automated Bleed, ABS pump cycling etc.

Софтуер WiTech си намерих и го инсталирах, остава ми обаче т.н. Pod или хардуерната част която прилича на и дефакто е ОБД четец.

1. Някой може ли да ми даде на заем това последното -> Под(ОБД джаджата) за да тествам преди да си поръчам нова такава?
    2. Някой би ли споделил с коя версия на УайТек работи за да знам все пак, джадките и версията на софтуера са свързани, за това уточнявам с този въпрос?
    3. Някой успявал ли е да активира АБС обезвъздушаване на ДЖИЙП след 2007ма година с друг софтуер, примерно УОУ или Делфи или нещо подобно, ако ДА, моля споделете подробности?

Моля въздържайте се от спам, нека опитаме да я държим тази тема строго техническа без излишни спорове и тъпотии, решил съм да налея пари и време, и да споделя, и помагам после, за което, и бих желал сериозно отношение тук!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:micropod_aetools_1.png
Прегледи:1
Размер:88.6 КБ
ID:6151036
    Последно редактирано от BatGeorgeone; 30-09-18, 13:42.
    Бъдете живи и здрави!

От: Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Моля въздържайте се от спам, нека опитаме да я държим тази тема строго техническа без излишни спорове и тъпотии, решил съм да налея пари и време, и да споделя, и помагам после, за което, и бих желал сериозно отношение тук!
    Извинявай, Джорджоне, ма ти уби всичко детско в мен. Спам - не спам, длъжен съм да припомня това:
    Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    По-големия проблем обаче е как ще обезвъздушиш системата.
    Ама и това не е проблем защото ти така или иначе няма да направиш нищо.
    Надали не знаеш как се обезвъздушава система с АБС аме ще ти припомня.

Помпата(МЦ) се обезвъздушава на менгеме или над леген , после се пълни с ДОТ и се слага на място, бързо после се завиват тръбичките да не става мазало, после се мие с вода покапалия ДОТ.

АБСа, се обезвъздушава или с "четец" или по реднекски, на прашен път/пясък с няколко активирания на АБСа, останалата част от обезвъздушаването е като на Москвич.

Това упражнение съм го правил няколко пъти на няколко автомобила, не ме ожалвай толкова
    Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Аз ти казвам коя е най-качественната спирачна течност на пазара и добавям че трябва да си я смениш при дилър защото с процедури от тубата, вероятноста да имаш въздух е много голяма.

Машина за смяна на спирачна течност си трябва и дилърски софтуер. Иначе - с пръдня лунички.
    Сега относно спирачките и обезвъздушаването, тоест по същество - нито аз нито 90% от американците по форумите сме ходили някога при дилър за тази процедура, е всички ли сме в грешка от години, ти всеки път на дилър ли ходиш,кажи честно или имаш машина у дома, не програматорче а машина за обезвъздушаване??? Знаеш, че в 90% от случаите ако е направено правилно става и в домашни условия.
    ...
    Спирачна течност карам от пета година само с ДОТ5.1 на доказана марка, на всичките ми коли и я сменям на около две години или като потъмнее, случва ми се да я сменям и на около година понякога, според как карам може би. Нима има друга спирачна течност специално за джипове?

...
    Айде със здраве и ще ти пусна снимки и клипче как обезвъздушавам спирачки без дилърска машина
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Гагич моля те бре, спри се, културно и учтиво помолих да не серете СПАМ, ако можеш да добавиш стойност и по същество кажи нещо ако не можеш недей цапа!!!

Моля модератор да изтрие полюциите на Гагич и този мой пост, мерси предварително.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мисля в Launch съм срещал функцията обезвъздушаване на джипката... Ако искаш - мога да проверя със сигурност дали е налична тази функция (но няма да я пускам при мен засега, защото не знам странични ефекти дали ще има от такова включване ...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Мисля в Launch съм срещал функцията обезвъздушаване на джипката... Ако искаш - мога да проверя със сигурност дали е налична тази функция (но няма да я пускам при мен засега, защото не знам странични ефекти дали ще има от такова включване ...
          Адаш, да ако можеш провери, защото то много и дори евтини четци имат тази функция обаче ДЖИЙП не се подържа, поне не и новите модели от 2007 на горе.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

"Лънча" категорично го поддържа, но аз си обезвъздушавам (сменям спирачна течност) "като москвич" и ако не изпуснеш в казанчето да остане без спирачна течност няма ядове
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              "Лънча" категорично го поддържа, но аз си обезвъздушавам (сменям спирачна течност) "като москвич" и ако не изпуснеш в казанчето да остане без спирачна течност няма ядове
              Мерси Дядо Владо, аз питам за ситуации в които сменяме казанче, помпа и т.н.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Гагич моля те бре, спри се, културно и учтиво помолих да не серете СПАМ, ако можеш да добавиш стойност и по същество кажи нещо ако не можеш недей цапа!!!

Моля модератор да изтрие полюциите на Гагич и този мой пост, мерси предварително.
                Тц. Не е спам ,а е много поучително и трябва да остане за поколенията ,да се знае колко високо да си вдигаме носа. А моето де не е спам-имам ланч ,но никога не ми е трябвало да търся въпросната екстра. Ако някой има подобна машина(джип) и иска да ти помогне ,да заповяда да пробваме...
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Дедо Владо е ПРАВ (явно си чегърта електрониката, въпреки, че се дърпа да си признава ...
                  Ето какво излиза за моята джипка (тествано току-що) в системата АБС/Специални функции...
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20180930-172903.jpg
Прегледи:1
Размер:29.9 КБ
ID:5799669
                  Ако се избере първата опция, започва да мига АБС, а на екрана на приложението излиза стандартно предупреждение, че все пак процедурата по отваряне на щуцерите трябва да я извършиш ръчно и те пита дали да продължиш (нататък не посмях да пипам ) ..

П.С. това е ПРО версията... С 'Диаг' не знам дали ще има такава функция...
                  За съжаление в момента нямам възможност да ти дам устройството, защото приложението ми е на личния телефон (за да ми е под ръка), а и нямам възможност да го кача на таблет/друго устройство (таблетът ми не иска да инсталира приложението). Но ако процедурата е за Варна - мога да съдействам с активиране на функцията..
                  Последно редактирано от slowtraveler; 30-09-18, 16:42.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Какво значи нови накладки?
                    Ако не са напаснати да лягат по диска...Само ше пружинират и ще има "дълбок педал"
                    Ако си върнал буталцата без електронна намеса и спирачната система заработи -къф е проблема.
                    Този диагностичен ключ на Вайтек , без комуникация с Дилър кънект е монфан, яла ме ритни и нещо от сорта.
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

FiatMultiEcuScan също го има.

Коментар

Миленски, адаша пише си причината:
                        аз питам за ситуации в които сменяме казанче, помпа и т.н.
                        И че искат цена като за нови накладки, а не, че причината за обезвъздушаването са нови накладки

Коментар

Благодаря на всички за помоща, ще си работя с Лънч, мисля имам него и УОУ но никога дао сега не съм ги ползвал.

Калине, ти от всички твои мнения сигурно поне половината са в помощ на някого (и на мен си помагал) или казваш нещо със стойност в технически форум, Гагич 99% от менията му са талаш и надали той може да сподели нещо по-техническо от да си избърше носа с лявата ръка докато говори по телефона с дясната, та за това иде реч, помолих да опитаме да сме полезни, щото мен ме боли фара, аз мога да дам пари на дилъра да ми смъкне кожата но има много други хора за които това би било полезно, нали не си мислиш, че на тази възраст гоня точки или чакам да ми поникне ореол на майка тереза на главата, изцяло ме боли дедовия, просто вярвам, че когато вземам с пълни шепи от нещо, било то и знания е хубаво понякога и да допринеса с нещо полезно, когато мога, сега ми се струва удобна възможност.

Ако всичко е наред ще пусна инструкции как се прави това с Лънч или с нещо друго, щом за над два дни четене не намерих как се прави на английски сигурно ще е полезно за хората да опитам да документирам тази процедура.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Общо взето из нета нещата изглеждат прости - натискаш педала на спирачката и стартираш процедурата... Държиш педала натиснат все едно спираш докато свърши процедурата.
                            А процедурата прилича на сработил АБС - периодично трака и избутва педала...
                            Можеш да видиш доста клипчета на различни автомобили из нета - все едно и също е...

Коментар

...щом за над два дни четене не намерих как се прави на английски ...
                              Bat - ето на английски:

https://f01.justanswer.com/jeep10000...rake_bleed.pdf
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X