Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвъздушаване на АБС модул - ДЖИЙП автомобили

Адаш, извинявай - имам принцип да не преча на машината да работи, и да не пипам ако не изпълнявам вписаните изисквания за извършване на процедурата - навярно има причина за да се изпише точно така. Щото експериментът може да излезе скъпо, пък в момента не съм готов за допълнителни разходи покрай 5-та година студенти в Шотландия и Лондон
    Освен това съм убеден, че блоковете ни се различават (при мен АБС блокът осигурява и активно спиране при сигнал от радари/камери и т.н. без натискане на педала на спирачката), така, че е напълно вероятно при мен процедурата да е различна (то затова ланча предварително проверява вин, комплектация и т.н.)...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Адаш, извинявай - имам принцип да не преча на машината да работи, и да не пипам ако не изпълнявам вписаните изисквания за извършване на процедурата - навярно има причина за да се изпише точно така. Щото експериментът може да излезе скъпо, пък в момента не съм готов за допълнителни разходи покрай 5-та година студенти в Шотландия и Лондон
      Освен това съм убеден, че блоковете ни се различават (при мен АБС блокът осигурява и активно спиране при сигнал от радари/камери и т.н. без натискане на педала на спирачката), така, че е напълно вероятно при мен процедурата да е различна (то затова ланча предварително проверява вин, комплектация и т.н.)...
      Мерси адаш, сигурно си прав, сложното е, че не може да се направи сух тест защото машинката засича положението на спирачния педал и ако не е натиснат не задейства процедурата, тоест няма как да тествам с други автомобили.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

На твое място бих постъпил така:
        1. Изпробване на спирачките в нормален режим (ако имаш стенд - още по-добре)...
        2. Засилване и рязко спиране със сработване на АБС върху хлъзгава повърхност на безопасно място - прашен път, кал и т.н. Не се ли промени усещането - значи всичко е ОК и няма нужда да се притесняваш... Да, добре е след такава интервенция да я провериш на стенд за спирачки, ама ако е скъпо - следите са достатъчно показателни
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Адаш, самата процедура по улягане на накладки и дискове, т.н. бед ин тества тия неща.

ТераФлекс за точно този ББКит, препоръчва 10 спирания с 30 секунди почивка между всяко, от 30 до 10 мили в час, БЕЗ да се спира напълно, после почивка няколко мин и после 5 спирания от 60 мили до 15 мили в час, БЕЗ напълно спиране до 0 с около 1км каране за почивка между всяко спиране, след това се кара около половин час почти без да се натискат спирачките за да се отвърнат и охладят.

На 60 мили като набия спирачки направо хапе асвалта и понякога се включва АБСа за малко, спирането е усилено като възможности, с няколко мм натискане колата спира когато карам градско, доволен съм, просто нямам опит в тия процедури и за това се тревожа.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Няма какво да се тревожиш - въздухът в спирачките си се усеща независимо дали си с АБС или без... Има ли въздух - ще имаш 'ватен' потъващ педал...
            Така, че смятай, че си извършил процедурата по правилата и всичко е ОК...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Щото явно въздуха бяга натам.Затова и така е направено смятам.
              Не знам дали въздуха бяга на дясно, обаче онзи ден в Германия на магистралата, натоварен със семейството 120-130км/ч, рязка спирачка за да избегна един немски задник и джипа заби муцуната силно в ляво, едвам удържах ситуацията, много неприятно

Забелязах, че ако не натискам спирачка дълго време и после при първото натискане лови предимно и първо лявата спирачка, до степен да ми се случи това по-горе, ако напомпя леко преди спиране явно налягането се поизравнява и няма този опасен симптом.

Сигурно имам въздух в системата за предна дясна спирачка, тъпото е, че забелязах подобно поведение няколко пъти и преди да сменя спирачките с ББКит, та малко съм в шах от какво може да е.

Утре ако е хубаво времето ще обезвъздуша системата, всички колела и ще обезвъдуша АБС модула с програматор, ще пиша после за отзиви.

И ОТНОВО да попитам, някой може ли да потвърди, дали други програматори за ДЖИЙП или за други коли, обезвъздушават и четирите страни или АБС модула се обезвъздушава само едностранно, при мен само дясната страна отпред и отзад???
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X