Обява

Свий
Няма добавени обяви.

уредите на цялото арматурно табло са полудели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: уредите на цялото арматурно табло са полудели

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Пак от акумулатор. Ама викам си дай да си мълча че Владко щом е казал че не може значи не може и да не вярвам на очите си.
    Аллах акбар, акумулатор акбар.........
    Щом младши участник е писа първи пост с проблем, друг подобен го е подкрепил и два дена по-късно го е решил, тъй ще да е.........

Преди време един друг подобен след "хелп за вой в моста" обясни, че е гресирал полуоски и кардана на WJ и всичко било заспало, тъй ще да е.............

В близка тема от "Джип" раздела ми обясняват (ако приемем първоначалните обяснения за достоверни) че автоматична кутия превключва до 5-та някак си. Казвам че няма 5-та (защото 4 скорости и "лок-ъп" = 5), ама ми се обяснява че този модел се комплетува само с истинска 5 степенна скоростна кутия ( тук вярно нямам точна информация), тогава 5 + "лок-ъп" = 6,не сработва "лок-ъп"а или питащия не дава вярна информация.
    Ама ми писва! Ако дойде ще го гледам, ако не - да псува "трошливите американци и педемайсторите"

При смяна на акумулатора от правата вкарваш в едно уравнение две неизвестни.
    Първо си сменил акумулатор, второ въртейки силовите кабели караш жичките в снопа да се трият и евентоално да променят преходни съпротивления по контактните повърхности на клемите.........и като е запалил и алтернатора зарежда поне с 14.1V пък чий го дърви акумулатора в схемата......

Медицинската сестра цял живот гледа докторите, знае много неща, опита я в научил да прави много неща които не знае.....и си остава медицинска сестра.
    Последно редактирано от дядо владо; 11-01-16, 01:11. Причина: гладен съм, ям букви :-)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е при мен беше различно Владко, правих една броня и седя джипа без да се пали две седмици. И после като дадохме на контакт се случи баш това което описва човека. И понеже нямах никакво желание да се занимавам с вадене и слагане на акумулатори просто го закачих към зарядното и след два часа всичко си му заспа. Само дето се наложи както казах да сваля таблото и да превъртя на ръка оборотомера наобратно защото се подпря отдолу в ограничителя си и не искаше да мери. Та нищо не съм бутал, само беше паднал акумулатора.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Е при мен беше различно Владко... Та нищо не съм бутал, само беше паднал акумулатора.
        Така де, за това говоря, при теб е слаб акумулатор, нормално е.
        Той пише - върви и мига, смених акумулатор........ами няма как да е от него.
        Щом си е решил проблема, жив и здрав да е, да си кара и да и се радва.......

Коментар

Привет,

Аз се въздържах да пиша в темата до сега, защото преживяната ситуация се случи на KJ-я, а не на Grand, но късната есен на 2013-а:

- до този ден (~6 месеца от покупката на колата), нула проблеми с електрическата система;
          - оставям колата сутринта в "Княжево" за ремонт на повдигач на прозорец;
          - след 15 минути звъни човек от сервиза с въпроса "Защо не пали?"; върнах се до сервиза, след кратко чесане по главите закачихме втори акумулатор, запали от раз; по таблото нищо различно от обичайното не светеше;
          - след два часа (след ремонта на повдигача), отново не запали; пак втори акумулатор, запали; оформи се мнението, че или акумулаторът се предава, или не се зарежда; отново нищо необичайно не светеше;
          - тръгнах към вкъщи (посока центъра по бул. "Борис III"), и по неравностите на паважа започна "дискотеката" -- произволно запалване и изгасване на произволни подмножества от лампите на таблото, общо взето в синхрон с бабуните; понеже двигателят продължаваше да работи, сложих ск.к. на първа скорост (не знам дали е правилно, така ми дойде) и с пъплене се добрах до един магазин за акумулатори в близост до "Борис III" и "Никола Петков"
          - там мериха зареждането и акумулатора без зареждане, и казаха, че алтернаторът е супер, а акумулаторът е "пробил клетка"; купих нов акумулатор, сложихме го, дискотеката си отиде така внезапно, както дойде

Та, може би може да се направи по-общ извод за такова "дискотечно" поведение. Защо в описания от автора случай автомобилът е успявал да запали двигателя, не знам -- може би духът на шамана на племето "Чероки" е решил да направи задачата още по-интересна.

Коментар

На една тойота с безумно поведение на палене и гаснене се оказа препълнен комп с грешки или поне така каза разбиращия уж.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              В близка тема от "Джип" раздела ми обясняват (ако приемем първоначалните обяснения за достоверни) че автоматична кутия превключва до 5-та някак си. Казвам че няма 5-та (защото 4 скорости и "лок-ъп" = 5), ама ми се обяснява че този модел се комплетува само с истинска 5 степенна скоростна кутия...
              Владо за много години и недей да се сърдиш. Писал съм,че 545RFE "се води 5 степенна". Все пак независимо от реализацията(In 545RFE usage, an extra taller overdrive ratio is also used.), там има по-ниско предавателно число: 0.67:1,което реално е 5-та скорост. Друг е въпроса,че ако броим и двете различни предавки на 2-ра,може да наречем тази кутия псевдо 6 степенна. Това,обаче е малко некоректно и дори производителя не си го е позволил.
              А предавателните числа са тези:
              • Gear Ratios:
                • 1st 3.00:1
                • 2nd 1.67:1
                • 2nd Prime 1.50:1
                • 3rd 1.00:1
                • 4th 0.75:1
                • Reverse 3.00:1

• 545RFE only:
                • 5th 0.67:1
              Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                Владо за много години и недей да се сърдиш. Писал съм,че 545RFE "се води 5 степенна". Все пак независимо от реализацията(In 545RFE usage, an extra taller overdrive ratio is also used.), там има по-ниско предавателно число: 0.67:1, което реално е 5-та скорост.

По нашите соц-носталгични стандарти "пета" предавка (при леките автомобили) беше всичко "повишаващо" с предавателно число < 1. Четвърта винаги беше "директна" 1:1. То затова хамериканците не му викат 5-та, 6-та и т.н., а "overdrive". Примерно на бензиновото "Либи" с 42RLE кутия "директна" е третата, а "overdrive" е четвъртата. При 545RFE имаш два "overdrive"-а. Ама много сме коментирали тука из форумЪт, че с "броене на превключванията" докато караш - не става да разпознаеш колко степенна е кутията. Имаш и "лок-ъп", имаш и сваляне две предавки надолу при "кик-даун", не съм сигурен, но имам чувството, че може да включи на "overdrive" и без да преминава през "директна" предавка (все едно да ръчнеш ръчната кутия от трета на пета скорост) или поне без да го усетиш.
                Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                  Владо за много години и недей да се сърдиш.
                  Хич не се сърдя Жив и здрав и ти, здраве и семейна хармония желая през новата година
                  За псевдо 5-та на 45 и и баш 5-та на 545 го знам, не знам по години и модификации кое и дали се е слагало (нямам официална информация, само форуми). В онази тема са обявени 5 смени - т.е. 4 + лок-ъп, а той се включва по време и постоянни обороти (може сега, може след малко, може и да не се включи), трябва пояснения от пусналия темата......
                  Двама с болки в корема при доктора, единия ял боб , другия ял бой.......тук е същото. Единия мига, но е запалил (имал е акумулатор), другия мига и не е имал акумулатор още в началото. Изходната база за търсене на отказа е различна......ама от компа толкова (второто за деня кафе)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на Вчера.

Зареждам...
                  X