Какъв антифриз слагате по Jeep-овете? За бензиновото либи производителя естествено препоръчва само Mopar. В америка гледам някой го заместват с Zerex. И двете неща май не са лесни за намиране тук.
Единственото което успях да намеря за мопарския антифриз е че е по HOAT технология. Американците май ползват различни от европейските стандарти за антифриз G05 е техния в европа G12 и нагоре.
					Единственото което успях да намеря за мопарския антифриз е че е по HOAT технология. Американците май ползват различни от европейските стандарти за антифриз G05 е техния в европа G12 и нагоре.

HOAT (хибриден органичен и неорганичен, дрън-дрън), па после с някакъв сервизен бюлетин го направиха ОАТ (само органичен, заради ФИАТ
 HOAT (хибриден органичен и неорганичен, дрън-дрън), па после с някакъв сервизен бюлетин го направиха ОАТ (само органичен, заради ФИАТ  ) Всякакъв G12, червен, ще свърши работа. На "Либи" преди 6 години един познат му сложи нещо фосфоресциращо-оранжево, протече ми радиатора (от спукано пластмасово казанче, т.е. НЕ е от антифриза) и му доливах цяла зима ярко червен "Mannol", останал ми от "Хемито" (преди 3 години дядо Владо успя да източи само половината антифриз от него, поне според литрите, които доляхме), като сменихме радиатора на "Либито", като G12 намерих само някакво "Quixy", бая розово (като зелева чорба
) Всякакъв G12, червен, ще свърши работа. На "Либи" преди 6 години един познат му сложи нещо фосфоресциращо-оранжево, протече ми радиатора (от спукано пластмасово казанче, т.е. НЕ е от антифриза) и му доливах цяла зима ярко червен "Mannol", останал ми от "Хемито" (преди 3 години дядо Владо успя да източи само половината антифриз от него, поне според литрите, които доляхме), като сменихме радиатора на "Либито", като G12 намерих само някакво "Quixy", бая розово (като зелева чорба  ) и сипахме от него. Това "Quixy" тръби по бутилките и тубите си, че е немско, но всъщност е... българско
 ) и сипахме от него. Това "Quixy" тръби по бутилките и тубите си, че е немско, но всъщност е... българско  Ще видим какво ще стане тази зима. И старият изтОчен антифриз (неизвестна марка, фосфорно-оранжев) и розовото "Quixy" в момента, са бистри като сълза. "Либито" си загрява нормално и стрелката стига малко под средата на скалата и не мърда.
 Ще видим какво ще стане тази зима. И старият изтОчен антифриз (неизвестна марка, фосфорно-оранжев) и розовото "Quixy" в момента, са бистри като сълза. "Либито" си загрява нормално и стрелката стига малко под средата на скалата и не мърда.

Ще бъдеш разочарован. Нищо няма да се случи, освен може би, ако нарочно не смесиш този от колата с руски "Тосол" от 1974 г. или зелен български "Мотокс". Това не съм го пробвал, ако го направиш, сподели тук резултата.
 Ще бъдеш разочарован. Нищо няма да се случи, освен може би, ако нарочно не смесиш този от колата с руски "Тосол" от 1974 г. или зелен български "Мотокс". Това не съм го пробвал, ако го направиш, сподели тук резултата.

Коментар