Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Еквивалент на антифриз Mopar

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Еквивалент на антифриз Mopar

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
    Да на Либито това е помпата ама тия от статията са тествали на неуточнен модел Форд.

Иначе на пластмасата дали може антифриза да и разкаже играта не знам. Има само легенди за такова нещо по форумите ама снимка не е показал никой.
    Имай предвид че доволна част от писаниците за проблеми по форумите за всичко въобще, са резултат от откровено плиткоумие и каране докато нещо се строши. Просто имай едно на ум. И горе ти споменах - сигурно 90% от проблемите с охладителната система на кой да е автомобил при смяна на антифриз са следствие от мърлява експлоатация. Същите легенди като как теквал двигателя като му сипеш "рядко" масло пълна синтетика.

ПП: От петата част на клипчето ми направи впечатление, че май казанчето на тоя мотор е под налягане. По-скоро се убеди че капачката ти е наред - от това действително стават проблеми с кавитация, независимо от антифриза.

Пък и... алуминиев мотор, алуминиева помпа с пластмасова турбинка. Никак не виждам това как ще го изяде кавитация, даже и да се появи такава.
    Последно редактирано от sparkybg; 16-09-15, 20:44.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Две водни помпи ми протекоха и един радиатор задръстих за една година.
      Някой има ли идея, къде продават антифриз Мопар или поне аналог който покрива MS-9769 ?

Коментар

Мда, по американските форуми има хора карат с универслни антифризи и чешмяна вода по 100000 мили и нагоре без проблеми. Има и такива дето реват че скоро след смяна с не НОАТ антифриз са започнали да им се развалят всякакви неща по охладителната система.

Та единствения НОАТ антифриз, който аз намерих в Европа е този - http://www.commaoil.com/productsguide/view/6/354 . При цена от 10 лева за литър концентрат в момента по скоро ще скоча в тази посока лично аз.
        Този

Коментар

Този
          Значи този също става ТОСОЛ ЖЕЛТЫЙ КОНЦЕНТРАТ (GLYSANTIN G05) щом съдържа "глизантин" на BASF
          Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

Иначе, казвате, голяма драма да се намери такъв ? Mopar Antifreeze Coolant 3,785 L
            http://www.ato24.de/schmierstoffe-lu...-ms-9769g.html

Коментар

E голяма е. Ще си доставям антифриз със самолета.
              http://www.ebay.com/itm/Mopar-Chrysl...item2a58c45f26

Тоя от немския ибай поръчах.
              Мерси
              Последно редактирано от kinex; 06-10-15, 19:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Иначе, казвате, голяма драма да се намери такъв ? Mopar Antifreeze Coolant 3,785 L
                http://www.ato24.de/schmierstoffe-lu...-ms-9769g.html
                От тук пазарувам 2-3 пъти в годината. На петият ден са на адреса по DHL. Над 200 евро доставката е безплатна.
                Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
                  От тук пазарувам 2-3 пъти в годината. На петият ден са на адреса по DHL. Над 200 евро доставката е безплатна.
                  Те и тези от ebay.de са пак техни.
                  Доколкото разгледах разни щатски форуми (и мен ме хвана автохипохондрията ) това е червен НОАТ антифриз за jeep-ки от 2001 до 2013 г.

Коментар

Гледам че има и разреден 50/50. До колко градуса ще рече това?

http://www.ato24.de/mopar-kuhlerfros...-ms-9769g.html
                    WH GRAND CHEROKEE HEMI 5.7 LIMITED

Коментар

опа, видях го на снимката в описанието, до -37C

Коментар

Я кажете, за да се замери до колко градуса ми е в момента антифриза, задължително ли е да е на студен двигател? Ако може и на топъл, някой има ли идея в района на манастирски ливади къде да се отиде да го замерят?

Коментар

да, във фризера
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Да , вадиш с една спринцовка и го слагаш в фризера ,тои замразява на -20 ако не замръзне си ти.

Коментар

Имай предвид че не-замръзването на антифриза е само едно от нужните му качества, и общо взето най-лесно постижимото и най-малко изхабяващото се. Антикорозионните му качества са това, което изфирясва във времето.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днеска пристигна от Ato24, мопарче антифриз 50/50 разреден. Казвайте сега, как да го източа целия, да промия системата и да сложа колкото си пише по каталог?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на Вчера.

Зареждам...
                                X