Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Grand Cherokee 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за Grand Cherokee 4.0

За маслото нямам предвид никой, просто 4,7цата иска грижи и внимание като всеки автомобил. 4,0ката и 5,2ката искат само и единствено гориво. Хубав гранд , за годините си разира се, продадох за 2700лв 5,2 лимитед с 3 инча лифт 94та година. Та ако ще даваш над 5 си търси WJ 4,7 куадра драйв. Градско тежко 25 газ, нормално градско и под 20 дава, просто не е за изверги унищожители А с куадра драйва ще засрамиш буквално всеки на снежния път.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Приготви 5 К, и утре звънни, че умора + решаване на възникнали текущо (патологичо) задачи + рАкия ....абе утре след 11.00
      А, Деди, будалкаш ме нещо май

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
      За маслото нямам предвид никой, просто 4,7цата иска грижи и внимание като всеки автомобил. 4,0ката и 5,2ката искат само и единствено гориво. Хубав гранд , за годините си разира се, продадох за 2700лв 5,2 лимитед с 3 инча лифт 94та година. Та ако ще даваш над 5 си търси WJ 4,7 куадра драйв. Градско тежко 25 газ, нормално градско и под 20 дава, просто не е за изверги унищожители А с куадра драйва ще засрамиш буквално всеки на снежния път.
      Ясно.
      При мен изискванията са скромни. Честно казано, надеждността (при доста спокоен режим на експлоатация при това) ми е далеч по-важна, отколкото някакво бясно вървене или свирепа проходимост. Над 5 няма да дам - дупките в бюджета са доста, а след 2-3 седмици ще се увеличат с още една, направо бездънна
      Всъщност, дори и тежкото градско не ми е приоритет - основно Стара Загора, а тук градското, макар и леко нервещо заради невероятното количество гърбици, няма нищо общо със София или дори Пловдив. Най-тежкото задръстване, в което съм попадал тук за момента, се разсейва за 5 минути и това трябва да ви говори достатъчно
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Гърбиците са очарованието на Гранд Чероки Всички други шофери "ох-бох, ръч-буч" скоростите, а ти само спирачката лекинко преди гърбицата и "люш" я взима като лодка малка вълнИчка.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Виж според мен 5 за ZJ стоков е много, все пак най-новия е на 16години, за 5 и малко изпадат 4,7ци. Теб това което ние ползваме в гората не ти трябва, трябва ти хубаво проходимо надеждно семейно комби. Wj е много по-съвременен и добър автомобил от ZJ, малко са ZJте които не са прекалено уморени. Или вземи някой ZJ за 3 бона или дай 6 за WJ. 4,7цата е лек съвременен двигател, върви много повече от 5,2 и харчи много по-малко имаш и куадра драйв което е прекрасна система за черния път. Просто с тия 5 бона си в средата или за 3 или за 6 това е. Приятел наскоро продаде толква утрепан гранд за 5500лв че още се чудя какво точно са си мислили хората като са го купували, та цената че е висока вобще не е гаранция че колата не е труп. 4,7цата ако се решиш трябва задължително много сериозен преглед, защото от Италия идват с утрепани двигатели в следствие неподдържане. 4,7 не търпи мърлячи.

Коментар

Виж според мен 5 за ZJ стоков е много, все пак най-новия е на 16години, за 5 и малко изпадат 4,7ци. Теб това което ние ползваме в гората не ти трябва, трябва ти хубаво проходимо надеждно семейно комби. Wj е много по-съвременен и добър автомобил от ZJ, малко са ZJте които не са прекалено уморени. Или вземи някой ZJ за 3 бона или дай 6 за WJ. 4,7цата е лек съвременен двигател, върви много повече от 5,2 и харчи много по-малко имаш и куадра драйв което е прекрасна система за черния път. Просто с тия 5 бона си в средата или за 3 или за 6 това е. Приятел наскоро продаде толква утрепан гранд за 5500лв че още се чудя какво точно са си мислили хората като са го купували, та цената че е висока вобще не е гаранция че колата не е труп. 4,7цата ако се решиш трябва задължително много сериозен преглед, защото от Италия идват с утрепани двигатели в следствие неподдържане. 4,7 не търпи мърлячи.
            Хубава 4,7-ца за 6 бона...... мираж със замаскирани проблеми, който не вярва, справка в мобилето, пазара е драматичен има три-четири 4.7 за продаване в момента.
            А ако има6 6 трябва да гледаш кола за макс 4 щото:
            -регистрация, екотакса и вноска г.о.=400лв
            -газ щото е задължително 1500-1800лв зависи от мераците на собственика и от лакомията на майстора
            -обслужване поне 1000лв- всички масла, където се сетиш нито едно не е евтино, а смяната им е задължителна
            -каско е хубаво да имаш, още 500лв
            -гуми, щото идва зима и втора ръка да вземеш 400-500лв не ти мърдат за нещо, което не е с дот набор на колата 2001г

И сумата стана дебела.

Та Ради не ги заблуждавай хората да се хвърлят на 4,7 щото със 6 бона за такъв джип си за никъде.
            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
              Хубава 4,7-ца за 6 бона...... мираж със замаскирани проблеми, който не вярва, справка в мобилето, пазара е драматичен има три-четири 4.7 за продаване в момента.
              А ако има6 6 трябва да гледаш кола за макс 4 щото:
              -регистрация, екотакса и вноска г.о.=400лв
              -газ щото е задължително 1500-1800лв зависи от мераците на собственика и от лакомията на майстора
              -обслужване поне 1000лв- всички масла, където се сетиш нито едно не е евтино, а смяната им е задължителна
              -каско е хубаво да имаш, още 500лв
              -гуми, щото идва зима и втора ръка да вземеш 400-500лв не ти мърдат за нещо, което не е с дот набор на колата 2001г

И сумата стана дебела.

Та Ради не ги заблуждавай хората да се хвърлят на 4,7 щото със 6 бона за такъв джип си за никъде.
              +1 Аз моя ZJ го продадах за за 5( с компромис от моя страна, че ми станаха три жипа)- беше с газ и на 160К реални километра-обслужен, вярно помотах се два месеца и се наслушах на: Ама за тия пари имаWJ, но който иска, разбира, той купува. За WJ не бих го дал под 10 (може да ми се смеят) но знам какъв е.Та така както каза Алкаб КАТО теглиш чертата тя става една.........
              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
              Това е положението.

Коментар

Карлос е много, много прав.
                Има джипове и Джипове, всеки сам си решава.
                WJ за 6к може, ама някой 3.1ТД а за там.... всеки сам си преценява.

Коментар

Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнение
                  +1 Аз моя ZJ го продадах за за 5( с компромис от моя страна, че ми станаха три жипа)- беше с газ и на 160К реални километра-обслужен, вярно помотах се два месеца и се наслушах на: Ама за тия пари имаWJ, но който иска, разбира, той купува. За WJ не бих го дал под 10 (може да ми се смеят) но знам какъв е.Та така както каза Алкаб КАТО теглиш чертата тя става една.........
                  Мани, яд ме е, че не го взех твоя ZJ. Не ми се уточнява защо, че още ме избива на побой, като се сетя.
                  Само някой да не се обърка - Карлос е пич и няма нищо общо с претоварването на нервната ми система! Дано всико е наред, кинти и джипки пак ще има

Иначе, има ги разни. Видях ZJ 5.2 за 5, който беше по-зле от друг за 3 и малко. За съжаление, цената не е гаранция за състоянието. А че ще искат 'едни пари' за вкарване в час - то това си важи за всеки употребяван автомобил, независимо от марката и модела. Един познат наскоро си купи Форестър на 4 години за два коша пари. До тук е с около 1000 кинта за ремонти и ще заминат поне още 500, преди машинката да влезе в час. Имайте предвид, че тук не включвам разходи по текущо обслужване, гуми, регистрации и прочее обичайни разходи.
                  Затова и беше питането ми за ориентировъчни цени на ремонт на мотора, другите възли горе-долу са ми ясни какво може да се очаква. Или поне така си мисля

Коментар

В Италия 4,7ците на вътрешния пазар изпадат м/у 1500 в лош вид и 3000евро за много слънчеви. Вече кой колко иска на 15г си кола друг въпрос. Реално ако не намериш някой голям балък WJ за над 6 се продава трудно.

Коментар

В Италия 4,7ците на вътрешния пазар изпадат м/у 1500 в лош вид и 3000евро за много слънчеви. Вече кой колко иска на 15г си кола друг въпрос. Реално ако не намериш някой голям балък WJ за над 6 се продава трудно.
                      То за цяла БГ бензиновите почват от 7-8 бона и са 3-4 обяви за WJ. Единствения 4.7 който видях най-евтин е 7600, а другия 10 хиляди. Не знам и не съм виждал въобще цени под 6 бинки, а камо ли пък за такива пари купувача да бъде третиран като балък. Да нямаш предвид 3.1 1999г. например.
                      SUV

Коментар

Той Рaди е мaлко бaмбaшкa
                        Нa темa цени трудно ще излезете нaбглaвa с него, a грaндa ще го продaм зa 6 бонa aмa след 2-3 години.

Коментар

http://www.autoscout24.bg/ListGN.asp...0&ustate=N%2CU
                          Взимайте, да не свършат на тези цени са си без пари направо.
                          Балъците са с предимство.
                          За Ради има два запазени по 1 000 евро ако вземе двата.
                          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                          Това е положението.

Коментар

Незнам колко е по различен 4.7 WJ за поддръжка и първоначални разходи от ZJ. Ето колко ми стъпи моя на май реални 117к и безупречен вид вън.вътре (една идея градушка по капака и покрива).

5700лв - Гранда
                            900лв - Регистрация, еко такси, всички застраховки
                            400лв - Всички масла и филтри, течности
                            700лв - Превантивно дискове/накладки, задни лагери, фрикционен пакет, комплект поли тампони
                            200лв - Комплект свещи,кабели палец и тн.
                            1100лв - Газов инжекцион

9000лв Общо

На мен като цяло идващ от леките коли не ми направи впечатление да има разлика в разходите, даже ми се вижда по ефтино . В сметката липсват и комплекта зимни гуми, няма да бързам ще чакам сняг, че след смяната на фрикционите го карам само с вратите настрани .

Един приятел прави едно 4.7 сега, с метанов инжекцион. Успяли са да го спазарят за 4000лв при цена 5999лв. . С леко липсващ спирачен диск , иначе безупречно изглеждащ. Всеки си решава какво и за колко да си купи, за мен продажната цена е само началото
                            Jeep ZJ 5.9

Коментар

Първоначално публикуван от бубата Преглед на мнение
                              900лв - Регистрация, еко такси, всички застраховки
                              Това си важи за всякак кола и ако е с по-едър мотор, май е все толкова. Не съм плащал екотакси от 2 години и не знам колко са, но чух, че са ги вдигнали неприятно нагоре.

400лв - Всички масла и филтри, течности
                              Като за джипка - съвсем нормално. За някои може и да не стигне - имам предвид, че някъде се сменят и ремъци и ролки, а те не са без пари. Обслужването на големия Миц (е, колко да е голям, дърт Спейс Вегън), излиза пак толкова, за 4 цилиндъра и ръчна СК. Качествено първо обслужване на лека кола среден клас е горе-долу двойно на посочената цифра, а за някои и оттатък.

700лв - Превантивно дискове/накладки, задни лагери, фрикционен пакет, комплект поли тампони
                              Честно казано, никога не съм сменял всичко изброено накуп и нямам реална представа, а съм твърде сънен и ме мързи да смятам Конструкцията на задния мост е леко идиотска и откровено ме плаши. Вярно, лагерите се сменят по-лесно от обичайното, но тия С-клипси ... Предполагам, че тъкмо заради тях няма пробки на капака на дифа - да може да провериш дали няма да си търсиш полуоските из къра скоро време, докато си сменяш маслото

200лв - Комплект свещи,кабели палец и тн.
                              За осмак - съвсем нормално, да не кажа евтино. Предвид, че 4 свещи за някои леки коли са 240 кинта...

1100лв - Газов инжекцион
                              Това също няма пряка връзка с марката и модела. Даже съм леко учуден, че си се вписал в посочената цифра, освен ако не се отнася само за ГИ, без останалата арматура и монтажа.

Гумите са си гуми - консуматив. Вярно, на някоя Корса 1.3 може да се мине с 200 кинта за 4 нови (колко са гуми на тая цена е отделен въпрос), но за каквато и да е джипка, по-голяма от Витара, пък и за лек автомобил среден клас - цифрата обикновено е от 1000 и нагоре.

Към посочените неща може да се добави едно наум за някое каре, което по спомен не беше цифра, известна загуба на време, ако някой е бърникал инсталацията (винаги се намират такива ентусиасти), и евентуално, като по-сериозен разход - проблем със АСК. Доколкото чета тук, а и от лични разговори с патили вече собственици - не е нещо впечатляващо, но все пак си е пари

Повече ме вълнува накъде вървят нещата, ако се опре до ремонт на двигателя. Просто нямам никаква идея кое колко издържа и дали, като на нормалните коли, се износват предимно сегменти и лагери или като на не толкова нормалните, заминава всичко накуп. Самата идея да размотавам 200 кила желязо по шлайфисти изобщо не ме кефи, а и 8 бутала, колкото и да не са скъпи... Ама Деди си мълчи и не подсказва

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034215482.jpg
Прегледи:1
Размер:126.7 КБ
ID:5617610Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034215497.jpg
Размер:152.0 КБ
ID:56176112002ра 2950 евро 2,7 перфектен.

Име:034215483.jpg
Размер:152.3 КБ
ID:5617612Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034215480.jpg
Размер:130.0 КБ
ID:56176132004та 2,8 3000евро

Име:034211484.jpg
Размер:32.4 КБ
ID:56176142000 3650 евро

Име:034211342.jpg
Размер:47.9 КБ
ID:56176152002ра 1750 евро
                                Това че човек не знае нещо или не може да го намери не значи че не съществува. Има сайтове с вътрешна информация на автоджамбазите, вие гледайте сайтовете дето турците и сърбите препродават, Пак казвам ако човек намери балък ще продаде и за 10 WJ ама ако не е балък тоя с/у него трудно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X