Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Grand Cherokee 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за Grand Cherokee 4.0

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Така е, другите профучават покрай тебе и не успяваш да разбереш дори, че са Jeep-ове

Не ставай смешен колега
    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Първоначално публикуван от SIM Преглед на мнение
      Не ставай смешен колега
      Опитвам се да бъда смешен, ама немам шанс тА стигна с вицовете, коЙто разправяш:
      а интерестното е че като си пътувам за България с колата,натоварен до горе с топ бокс на тавана и трима човека със скорости м/у 120 и 150 ми гори около 11.
      Прочее и за "Либъртито" имаше некъФ лаф, че горЕло 7 на сто, ако праЙлно си спомням ?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Опитвам се да бъда смешен, ама немам шанс тА стигна с вицовете, коЙто разправяш:

Прочее и за "Либъртито" имаше некъФ лаф, че горЕло 7 на сто, ако праЙлно си спомням ?
        Когато го минеш пътя при мойте условия ще разбереш че си успял да станеш смешен дори и за малко,успех!
        Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Когато го минеш пътя при мойте условия ще разбереш че си успял да станеш смешен дори и за малко,успех!
          Ще съм смешен ако го мина, наЙстина - Фред Флинтстоун с дупки за краката в пода на колата ? Ама не мога да тичам толкоз бРЖЕ. А не си представям как иначе мога да мина 1500 км. с натъпкана с багаж кола-тухла четворка, че и с бокс отгоре, със 160 км/ч. за разход 11 на сто.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ще съм смешен ако го мина, наЙстина - Фред Флинтстоун с дупки за краката в пода на колата ? Ама не мога да тичам толкоз бРЖЕ. А не си представям как иначе мога да мина 1500 км. с натъпкана с багаж кола-тухла четворка, че и с бокс отгоре, със 160 км/ч. за разход 11 на сто.
            Нещо се уплете ама ще те оставя сам да си откриеш грешките.
            Както виждаш съм повече читател от колкото писател,така че в такива спорове не искам да участвам и да спамя в темата на човека,а на теб ти пожелавам да попътуваш малко повече за да натрупаш повече опит и да си по убедителен в следващите ти спорове.
            Успех!!!
            Kawasaki GTR 1400

Коментар

По каталог го дават ужким 11.8 извънградско, което е средно измерено все пак. Може да се свали до по-малко, както и естествено да е доста повече. Производителите обикновено все ги упрекват, че снижавали разходите, ама знае ли човек. Ако съм сам, ненатоварен, със сигурност може и да постигна по-малко, ако си поставя за цел и то без да лазя. Все пак в случая колегата СИМ говори и за път към БГ, т.е. предполага се, че е каран с хубаво гориво...........но пък и при даване на разход от производителя, със сигурност са го правили също с качествено гориво.
              Интересното е, че повечето хора гледат да кажат, че разходът им е по-малък, въз основа на което възникват и спорове (нямам предвид теб, колега СИМ, просто темата е повод да го упомена). Вместо например, всеки да се хвали колко много му гори колата, т.е. ето гледайте ме, гори ми 30/100 и си карам без да ми пука защото както е общоизвестно, кефа цена нямал, а аз обичам да ми е кеф
              SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                По каталог го дават ужким 11.8 извънградско, което е средно измерено все пак.
                При "70 mph" с колкото по принцип се кара в рОдината му - послъгали са с 1-2 литра. При 100 "mph" разходът придобива други измерения.

Коментар

КоЙ скоростиЙ на Гранд 4,0 са проблемни ? Нали го правят с два вида кОтиЙ - с Aisin и с крайслерова ?
                  Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  Ти си бил с AW-4. За нея незнам. Но съм чувал за проблеми с 42RE. Дядо Владо да каже, дали е така и дали тя не е много по-разпространената.
                  Проблемни котии няма, 93г. е имало с "Айсин" поради недостиг на кутии, после наваксват и се слага само 42.
                  2 (втората цифра) показва че е най-слабата (малката) от серията, не че е слаба по абсолютна стойност. 4.0 Гранда си е най-слабия от фамилията който и каквото да говори, подобно на кутиите по-горе не е слаб по абсолютна стойност, а най-слабия в семейството, т.е. при равни други условия първи ще загине
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

След няколко тестови карания, не съм никак впечатлен от "вървенето" нито на 4.0, нито на 5.2. Хайде, след всичко изчетено тук, от 4.0 не съм и очаквал някакви прояви на героизъм, но от 5.2 съм леко разочарован. Дори първия път реших, че двигателя нещо не е в ред. Следващите тестове обаче не показаха някакви съществени отклонения. Да, звука на осмака е много готин, но като че ли до там.
                    И като се сетя какви приказки имаше, как 5.2 отнасял по светофарите всякакви рацери

факт е, че за парите си, Гранда няма конкуренция. И ако се ползува по пряко предназначение, тоест нискобюджетно, голямо семейно комби с повишена проходимост, с неговите си гуми и със съответното "семейно" каране, без да влачи платформи или каравани, като че ли няма фрапираща разлика дали ще е 4.0 или 5.2. Тъй като опитът ми е повече от скромен, е напълно възможно и да греша, но поне засега впечатленията ми са такива. Не съм карал 4.7, за него не знам.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      След няколко тестови карания, не съм никак впечатлен от "вървенето" нито на 4.0, нито на 5.2. Хайде, след всичко изчетено тук, от 4.0 не съм и очаквал някакви прояви на героизъм, но от 5.2 съм леко разочарован. Дори първия път реших, че двигателя нещо не е в ред.
                      Скоростната кутия явно не е била в ред.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Не съм карал 4.7, за него не знам.
                        Недей ! Ще ти хареса !

Коментар

4,7 на ZJ няма. 4ката 11 извънградско може да харчи ако е загасена и я теглят Градско под 20 и много забрави и за 4ката и за 5,2ката. Тия врели некипели лъжи и мечти за 11-12 градско са останали от времето на москвича дето им харчеше 5. смятай си разход над 20 не си ли готов за такъв разход не си взимай гранд. 5,2ката е хубаво да е до 95та за да е със здрави скорости, ако всичко е наред върви доста добре, в никакъв случай не е бегачка това е двигател от 50те години но 100 прави под 10 сек което е непосилно за 98% от "бегачките". Но двигателя е много стар като концепция и тромав. Бих предпочел 5,2ка пред 4,7ца защото 5,2ката е невероятно здрав тъп и елементарен, докато 4,7 е ново поколение с вериги оптегачи горен вал и т.н. не че не е супер двигателя просто не обича да плува в блатата със старо масло от най-евтиното Гранд 4,0 ка при положение че има за същите пари 5,2 е глупост и само човек който се опитва да ти пробута 4,0ка гранд ще ти обяснява колко е хубав и как е супер. Айсин на Гранд е изключение и може вобще да не се обсъжда тоя вариант защото шанса да го улучиш е почти 0лев.

Коментар

Скоростната кутия явно не е била в ред.
                            Превключва мазно и без тласъци, което е приятно. Повече не мога да кажа поради елементарна липса на достатъчно опит. Напълно е възможно и да си прав.

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                            Недей ! Ще ти хареса !
                            Идват ми малко нещо радкост засега 5.2 се понавъдиха, 4.0 също се срещат, но WJ наоколо масово са дизеляци.

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                            4,7 на ZJ няма. ....
                            Знам, че няма. И за разните по-екзотични вариации със скорости/раздатки съм чел. И разхода съм го преглътнал. Нафтовите печки за сходни пари (говоря за едра машина за около 5 бона) харчат поне толкова, че и малко отгоре като пари, а вървенето хептен никакво го няма. Плюс, както споменах, нафтата не ме кефи особено за основно гориво.

Това за старото масло не го схванах? Ако е някакъв намек към мен, вероятно ме бъркаш с някого. Никога не икономисвам от масло!

На 2-3 места по щатските форуми съм попадал на теми за някакви туниХ-клапани, които, доколкото схванах, вдигат леко налягането на маслото към хидротрансформатора, и съответно снижават загубите в него. Има ли някакъв шанс да е истина или е поредния набег в торсионните полета? И ако все пак е истина, до колко подобна интервенция би съкратила живота на АСК? Или да се появи прилашкване при смяна на скорости, което ми е крайно нежелателно? Ако някой има лични наблюдения, ще ми е интересно да сподели.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

"100 прави под 10 сек" от кога се води за "бегачка"?
                              По мои наблюдения от по пътищата, наистина тези джипки не са от бързите. Те не са и създадени да са бързи, междудругото!
                              пп От доста време не гледам резултати 0-100км/ч, по скоро от 80 до 120км/ч. Според мен това доускоряване от 80 е доста по-меродавно за всекидневната употреба. Собствениците тук имат ли наблюдения за тези времена?
                              What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
                                "100 прави под 10 сек" от кога се води за "бегачка"?
                                По мои наблюдения от по пътищата, наистина тези джипки не са от бързите.
                                Не знам доколко са достоверни тия данни, но не са за подценяване сравнено с БГ-"рацерските" стандарти:
                                992 Jeep Grand Cherokee Laredo 0-60 mph 8.6 Quarter mile 16.4
                                1993 Jeep Grand Cherokee Laredo 0-60 mph 9.5 Quarter mile 17.0
                                1995 Jeep Grand Cherokee Orvis (5.2L) 0-60 mph 8.2 Quarter mile 16.2
                                1996 Jeep Grand Cherokee Laredo 0-60 mph 8.1 Quarter mile 16.1
                                1998 Jeep Grand Cherokee Limited (5.9L) 0-60 mph 6.7 Quarter mile 15.2
                                1999 Jeep Grand Cherokee Limited 0-60 mph 7.1 Quarter mile 15.4
                                2002 Jeep Grand Cherokee Limited (4.7L) 0-60 mph 6.6 Quarter mile 15.0
                                2003 Jeep Grand Cherokee Limited (4.7L) 0-60 mph 6.6 Quarter mile 15.0
                                2004 Jeep Grand Cherokee Limited (4.7L) 0-60 mph 6.6 Quarter mile 15.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X