Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипа не върти стартера понякога

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джипа не върти стартера понякога

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    С първото съм съгласен с второто тотално не съм.
    При мен беше износен клеморед в ключа.
    А при тебе така ли беше?

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
    Релето цъка, ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      А при тебе така ли беше?
      Баш така. И сега имам отделен бутон за стартиране.
      Кат Бугати съм!

Коментар

Значи ще ходи за ремонт на четки. А ако стига ток до стартера а четките са зле не трябва ли да се чуе чукането на котвата в него без да завърти?
        През минусовите четки минава и тока на изхвърлящата бендикса бобина.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Значи ще ходи за ремонт на четки. А ако стига ток до стартера а четките са зле не трябва ли да се чуе чукането на котвата в него без да завърти?
          Звънни утре след 11.00ч.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Прибрах се в София след като го издебнах в добро настроение и успя да запали. Поради лични проблеми не можах да го закарам на сервиз и реших да сваля стартера пред блока. По всички книги и т.н. пише, че се развиват една гайка и един болт и стартера се вади. Махнах болта и гайката, махнах и проводниците към соленоида, но този стартер не помръдва наникъде. Като го дърпам, се клати цялата кола. Къде може да се държи още тая чудесия?
            Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Успях да го сваля, като го разклатих на всички страни, не само нагоре и надолу. Преди да го сваля го пробвах на колата като окъсих дебелите болтове на шалтера и завъртя. Отворих го, четките бяха добре, но плюсовите бяха поизтрити. Мислех, че четките са стотинки, а то по-големите стигали до 10 лв бройката. За късмет намерих цял четкодържач за 25 лв и го смених, почистих и гресирах всичко. Шалтера не придърпваше добре котвата и трябваше да се смени. Такъв шалтер обаче не се намери в цяла София. Навсякъде имаше шалтер, по каталога на hc cargo е 133288, а на мен ми трябва 138013, който е с болт, а не с клема както наличния. Взех тоя с клемата, надянах на клемата кабелна обувка с ухо, запоих един болт и стана като заводско. Върти и пали като звер! 3 дена никакви проблеми, днес жената ходила с колата на 10 места, и на 11-тото колата пак не ще да върти... Нови четки, нов шалтер, сменено реле и пак! Според книгите релето е свързано след контактния ключ и ключа за неутрално положение, и след като цъка, би трябвало и двата ключа да са наред.

LZ1POP

Коментар

..... след като цъка, би трябвало и двата ключа да са наред.
                ..........но самото реле може да се е изцикало (нагоряло) и контакт йок

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  ..........но самото реле може да се е изцикало (нагоряло) и контакт йок
                  Така е, Дядо, затова мисля тия дни да ви предоставя на вас да се забавлявате със стартреа, ако нямате много работа? Последния път когато направи мизерията, преди смяната на шалтера, до него стигаше ток. Тоя шалтер не е съвсем същия като заводския, ще прежаля още малко пари да си поръчам какъвто трябва, защото май котвата не се притегля добре и оттам всичко се скапва.

LZ1POP

Коментар

Така е, Дядо, затова мисля тия дни да ви предоставя на вас да се забавлявате със стартреа, ако нямате много работа? Последния път когато направи мизерията, преди смяната на шалтера, до него стигаше ток. Тоя шалтер не е съвсем същия като заводския, ще прежаля още малко пари да си поръчам какъвто трябва, защото май котвата не се притегля добре и оттам всичко се скапва.

Търси Калоян /густав 6х6/ на Раковска и Сливница. Дедо ги разбира стартерите, ама Калоян само с това се занимава.
                    Поздрави от мен и на Калоян и на дедо. Утре мисля да го навестя!

Коментар

Къде е там по-точно, аз си сложих котвата в магазина дето е точно на ъгъла на двете улици?

LZ1POP

Коментар

Къде е там по-точно, аз си сложих котвата в магазина дето е точно на ъгъла на двете улици?
                        От кръговото на "Сточна гара" към "Лъвов мост" - светофара на "Раковска" - у десну, на коьоше "Францизкуп"(и те разбират от стартери ), следва нещо за мотокари, __, дюкян за "електро", после втори такъв ( е те той е на Густав ) ай на ....

Коментар

Не, че нещо ама Калоян е на Приморско
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Успях да го сваля, като го разклатих на всички страни, не само нагоре и надолу. Преди да го сваля го пробвах на колата като окъсих дебелите болтове на шалтера и завъртя. Отворих го, четките бяха добре, но плюсовите бяха поизтрити. Мислех, че четките са стотинки, а то по-големите стигали до 10 лв бройката. За късмет намерих цял четкодържач за 25 лв и го смених, почистих и гресирах всичко. Шалтера не придърпваше добре котвата и трябваше да се смени. Такъв шалтер обаче не се намери в цяла София. Навсякъде имаше шалтер, по каталога на hc cargo е 133288, а на мен ми трябва 138013, който е с болт, а не с клема както наличния. Взех тоя с клемата, надянах на клемата кабелна обувка с ухо, запоих един болт и стана като заводско. Върти и пали като звер! 3 дена никакви проблеми, днес жената ходила с колата на 10 места, и на 11-тото колата пак не ще да върти... Нови четки, нов шалтер, сменено реле и пак! Според книгите релето е свързано след контактния ключ и ключа за неутрално положение, и след като цъка, би трябвало и двата ключа да са наред.
                            Здравейте,

Колега, от къде взе четкодържача?

Поздрави
                            WJ 4.7 Limited
                            0889 70 70 42

Коментар

Последно съм давал 3 стартера за тотална ревизия във Францизкуп, и на трите им смениха четкодържателите, така че там ще да имат.
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Другари, стига сте се фиксирали върху този стартер, ми гугълнете за P/N switch
                                Автоматик е това, не е "Жигулсън".
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X