Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипа не върти стартера понякога

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джипа не върти стартера понякога

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Другари, стига сте се фиксирали върху този стартер, ми гугълнете за P/N switch
    Автоматик е това, не е "Жигулсън".
    И като е автоматик, та не му се скапват четките на стартера ли? Между другото, малко си закъснял със съвета,щото темата е от преди 2 години
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      И като е автоматик, та не му се скапват четките на стартера ли? Между другото, малко си закъснял със съвета,щото темата е от преди 2 години
      Ми, гледам, че е при "новите мнения". Просто на чичо Хамерикан като му кажеш, че старер не върти, първо проверява въпросния "суич" (5 $ в роЦкауто за въпросния модел). Но-о-о-о инж. Ганев почва със сваляне и рециклиране на стартера.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ми, гледам, че е при "новите мнения". Просто на чичо Хамерикан като му кажеш, че старер не върти, първо проверява въпросния "суич" (5 $ в роЦкауто за въпросния модел). Но-о-о-о инж. Ганев почва със сваляне и рециклиране на стартера.
        Я, като голям специалист, да обясниш с думи прости на "инженер Ганев" що трябва да си поръчва от Рокауто еди-какъв си суич при положение, че му е повреден стартера, което е констатирал без сваляне на същия?!?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе каквито и да са суичовете, една профилактика на стартера никога не е излишна. Откакто съм пуснал темата, джипа не е правил проблеми. Четкодържача, ако ти е същия стартера, го намерих в едно денонощно магазинче за автоелектрочасти. Намира се след завод Нестле като караш към околовръстното по Сливница, отдясно. Отляво е Топливо, после една голяма поляна. Малко преди Бриколаж, и преди единствената повдигната пешеходна пътека на Сливница, ако не се лъжа :-) После ми го смениха в едно от магазинчетата за стартери пак на Сливница, ама в началото. Ако не се оправиш, пиши ми пак ЛС.

Гледам Димата пак започнал да пише в тоя форум :-) Францизкуп имат нов климатик, да раздухам клюката :-)
          Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Едва ли някой при първото незавъртане на стартера, сваля веднага същия, понеже е мазохист.
            И защо мислиш, че този стартер е някакъв гений на инженерната мисъл, и само въпросния "суич" се сменя?

В неделя не завъртя. Смело полегнах под колата и замерих какво идва на клемите.
            Та този "суич" си работи, даже подава 12v на стартера, но пък той не върти. ( не е от липса на маса, че за момент се надявах и на това.. )
            А стартера се сваля за под 10мин. Четките бяха на 0
            Та извинявай, но тоя Чичко Американ не мисля, че е нещо, което трябва да се следва сляпо. Тук все още можем да мислим.
            WJ 4.7 Limited
            0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от ivorus Преглед на мнение
              Абе каквито и да са суичовете, една профилактика на стартера никога не е излишна. Откакто съм пуснал темата, джипа не е правил проблеми. Четкодържача, ако ти е същия стартера, го намерих в едно денонощно магазинче за автоелектрочасти. Намира се след завод Нестле като караш към околовръстното по Сливница, отдясно. Отляво е Топливо, после една голяма поляна. Малко преди Бриколаж, и преди единствената повдигната пешеходна пътека на Сливница, ако не се лъжа :-) После ми го смениха в едно от магазинчетата за стартери пак на Сливница, ама в началото. Ако не се оправиш, пиши ми пак ЛС.

Гледам Димата пак започнал да пише в тоя форум :-) Францизкуп имат нов климатик, да раздухам клюката :-)
              Благодаря за отговора.
              Ще проверя в този магазин.

Поздрави.

В Гугълмапс го намерих.

Денонощен магазин за авто електро части
              бул. "Европа" 142
              Последно редактирано от Dany_iv; 19-01-16, 09:49. Причина: Допълнение
              WJ 4.7 Limited
              0889 70 70 42

Коментар

И моя стартер не зъвартя преди известно време. Наврях се под джипа взех един чук и накарах жена ми да върти, а аз бой по стартера и на 3 удар запали, но ми направи впечатление, че от едната гаика на шалтера излизат искри когато завъртя, гайката ми се струваше че беше стегната но явно се беше развила малко свалих я сложих една зегерка и нова гайка че тази беше цялата наядена все едно съм я капал с електрожена.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                  И моя стартер не зъвартя преди известно време. Наврях се под джипа взех един чук и накарах жена ми да върти, а аз бой по стартера и на 3 удар запали, но ми направи впечатление, че от едната гаика на шалтера излизат искри когато завъртя, гайката ми се струваше че беше стегната но явно се беше развила малко свалих я сложих една зегерка и нова гайка че тази беше цялата наядена все едно съм я капал с електрожена.
                  Поне се сваля лесно и можеш да хвърлиш поглед и на четките, ако го направи пак.

Взех си четкодържач 25.50лв
                  WJ 4.7 Limited
                  0889 70 70 42

Коментар

Снощи след работа, полегнах в снега и монтирах стартера. ( друго си е да си с 35" гуми ). Въртенето няма нищо общо с от преди ремонта. Довечера ще напиша номера на четкодържача ( може да е полезен за някого ).
                    WJ 4.7 Limited
                    0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                      ( друго си е да си с 35" гуми )
                      Колега пусни моля те 1-2 снимки на джипа да вида как седи с 35'' гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        Колега пусни моля те 1-2 снимки на джипа да вида как седи с 35'' гуми.
                        Здравей,

Пускам няколко снимки. Трябва да пусна и една тема с правенето, но все не остава време...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:247.6 КБ
ID:5699694Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:182.0 КБ
ID:5699695Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:183.5 КБ
ID:5699696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:5699697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:130.0 КБ
ID:5699698Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:140.4 КБ
ID:5699699

И снимка от преди.
                        Прикачени файлове
                        WJ 4.7 Limited
                        0889 70 70 42

Коментар

А колега ти си човека който живее в моя бивш блок в Овча Купел. Таман се чудех на кого е този хубавец.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                            Пускам няколко снимки...... снимка от преди.
                            В крайна сметка като лично усещане кое как се промени, за пътното поведение говоря?
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              В крайна сметка като лично усещане кое как се промени, за пътното поведение говоря?
                              Ами, различно е.
                              Скоростта съм си я ограничил софтуерно ( В главата ) на 150. Гумите са с максимална скорост 160.
                              Отначало беше малко непривично, заради височината. Предните коли по светофарите, все едно са под капака, а назад е още по зле. Имаш чувството, че е пораснал и на страни. Но пък се свиква и вече не ми прави впечатление. По моловете е интересно. Особено в стария джъмбо. (Трябва да извадя гумите още малко на вън, че упират в щангите ( long arms )) Джантите са 17"/9"
                              Клатенето е много по-осезаемо. Особено, когато пътя е с явно изразени променящи се наклони и вдлъбнатини. Може би ако сменя пружините с по-меки ще е по-добре. При поредица от завои се държи добре, стига пътя да е равен Гумите са по-шумни, което си е минус, но пък проходимостта се увеличи. Жалко, че не наваля повече сняг.
                              Предния мост е изместен напред с около 50мм. Задното А-рамо е с променена форма, за да са хоризонтално тампоните и щарнира, а и е удължено с 20мм. Кардана е с двойно каре от 2.5ТД, понеже най-ми хареса, като шлици и е удължен с безшевна тръба. (Оригиналната е шевна).
                              Трябва да сваля закрепването на track bar-a, да кача закрепването на кормилната щанга от горе, да монтирам уширители.

Наистина ще взема да пусна тема, че замърсявам темата на колегата.
                              Поздрави.
                              WJ 4.7 Limited
                              0889 70 70 42

Коментар

Относно въртенето на стартера , преди години имах същия проблем с един Спринтер . Оказа се кабел на маса на стартера , който губеше контакт .
                                Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
                                Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X