Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
    Ех Пламене,що така крайно,колко рускини отряза да се повозят на джипката
    Колко рускини, или колко руси...?!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
      Ех Пламене,що така крайно,колко рускини отряза да се повозят на джипката
      Малко обърквация стана.
      За другия Стефан говорех.
      С добавка шумът от дифа може да се намали на полвина.
      Даже и повече.
      Обаче за тия самоблокиращи касети не знам каква трябва да е добавката.
      Аз бих пробвал с Дуралюб.

Коментар

Ще пробвам и аз. То и за момента не е страшно, не вие много, пък и ми дадоха "гаранция" 100 000км.
        Страшно е да не стане по-зле.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От: До: Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Весели празници на всички много здраве и щастие.
          Прочетох темата и не съм много сигурен в знанията които натрупах
          Харесах си ssangyong rexton 2.7cdi вероятно това ще е следващата ми кола.
          Тук искам да попитам дали има два модела единия да е PART TIME а другия да е FULL TIME стигнах то тази мисъл след като видях бутоните на два екземпляра с ръчни скорости.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FULL TIME.jpg
Прегледи:1
Размер:95.2 КБ
ID:5776889 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PART TIME.jpg
Прегледи:1
Размер:154.1 КБ
ID:5776890

Интересувам се каква е разликата между двата ако съм се ориентирал правилно този с бутон 2H e PART TIME и е само на заден мост докато аз не пожелая друго , не може да се кара на 4х4 на друго освен кал , лед и сняг и то за малко.
          А този който няма 2H е FULL TIME и сам натоварва предния мост, тук нямам представа как се ползва предполагам като другия когато включа 4х4 но ако е така каква е разликата?
          Кой от двата е по подходящ за ежедневно каране и от време на време да излиза от пътя и кои ще е по икономичен.
          Забелязах че автоматчиците нямат 2H.
          Надявам се да съм задал въпроса правилно.

Коментар

От: До: Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Първоначално публикуван от rosenmvr Преглед на мнение
            Надявам се да съм задал въпроса правилно.
            Мисля, че тоя фултайм е на практика ондеманд. Т.е. не е с диференциал между предния и задния мост, а ел.муфа,( която включва и изключва предния мост при необходимост) управлявана от компютъра. По-подходящо е за ежедневно каране по разнообразни терени (например зимата). Второто копче(това преди 4L) включва моста постоянно твърдо и нататък няма разлика с парт-тайм варианта.
            При парттайма, просто трябва да съобразява шофьора кога ще трябва да включи и предния мост - мисля може и в движение, но преди да е започнал единия мост да буксува.(докато първия вариант се включва и сам като усети буксуване, но също може да се включи от водача предварително).
            Това, че трябва да се кара само на хлъзгаво и то за малко...е много пресилено. Може да се кара неограничено дълго на хлъзгаво, а "за малко" може дори и на сухо, но се товари доста трансмисията в завой и не завива добре.
            Разхода няма голяма разлика. Парт-тайм обаче е малко по-прост, и става за дрифт само на задно(ако на някой му харесва е плюс).
            Сигурно има вариант и на фултайм да му забраниш да си включва предното с вадене на някой бушон, ако е зор за дрифтене на задно.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

От: Part-time трансмисия - начин на експлоатация.

Както винаги Цецо е улучил на 99%. Горната снимка е за фултайм TOD а долната за парттайм. Това в средата е лампата за включено 4L.

П.П. Да се има предвид, че Рекстън се сглобява и в Русия.
              Последно редактирано от коко келеша; 29-12-17, 00:33.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Верно не съм го уцелил баш TOD, сега четох ръководството за Мусо, и там го има същотото.
                Няма възможност да го включиш твърдо на бързите (вероятно може да се преправи да я има, ако е нужно, въпрос на управление е). Освен това и на бавните включва твърдо след определена скорост (175 оборота на вала в минута). Гледа половин дузина датчици за да работи коректно, а и няма хъбове отпред, което означава, че и икономичността не е съвсем еднаква с парттайм, а харчи поне малко в повече.
                Голямо предимство е, основно за тези които не знаят кога да си включат предното при парттайм.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Руснаците имат измислен тунинг за раздатката на Соренто, та може да са измислили нещо и за Рекстън.

P.P. Aко руският не ти е съвсем чужд, в този сайт drive2.ru можеш да намериш много интересни нещица за почти всяка марка автомобили.
                  Последно редактирано от коко келеша; 29-12-17, 09:02.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X