Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свещи за WJ 4.7+газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свещи за WJ 4.7+газ

Незнам, но ми се струва, че не е само на градуси ами и на време. Сега като се замисля, може ли "майстора на газта" да е прецакал нещо? Като свършваше газта и не превключваше автоматично на бензин и той ми го направи. От тогава за почна да не ми показва вярно количеството на газта. А и едната "ламбада" сонда ми направи проблем преди време и я смених с втора употреба, защото новата не отчиташе правилно.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      може ли "майстора на газта" да е прецакал нещо?
      Разбира се. Газаджията ако не си остави ръцете в колата, значи не е сложил газ.

Коментар

Това за обръщането на бензин като падне налягането на газта се прави от софтуера на газовия комп. Просто задава под какво налягане да обръща на бензин. Същото е с нивомера, задава при какво напрежение какво да свети. Там няма какво да обърка. По скоро самия монтаж да е кофти. А както казах ако компа на джипа си прави корекция по тримове, то е напълно възможно при не добре настроена газова да прави твърде големи корекции и от там да бърка бензина докато стопли ламбдата и започне да си прави корекции по нея. С две думи, като караш на газ и примерно газта е повече от колкото трябва компа на джипа компенсира това като намаля инжекторните времена. Ако помни тези корекции какво се получава когато го запалиш студен. Компа знае че горивото е много и намаля времената, но няма как да знае че на бензин не трябва да ги намаля. Няма кой да му каже че сместа е бедна докато не сработи ламбдата и вече тя да му каже"ей пусни малко гориво че нестига" В другия случай е обратното, ако на газ сместа е бедна, на бензин става богата и започва да дави.
        Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
        Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Има разбира се тримове.
          Проблема не е в тях, защото за да се вземат под внимание трябва да се включи ламбда регулирането - closed loop. За да влезеш в такъв режим трябва да бъдат изпълнени определени условия, едно от което е температура. На студен мотор тримовете не се взимат под внимание.

Прочети още малко в гугъл.
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Имам и ауди освен джипа и при него точно така става когато тримовете избягат с повече от 5% и то по скоро когато са в "-" дефакто богата смес. При -20% на тримовете ела да видиш за какво палене става на въпрос. Двигателя пали, гасне, а ако закрепи да не огасне работи на някакви 300-500 об/мин. и ще скъса тампоните. Като зануля тримовете преди да запаля, няма проблеми. И не съм съгласен че не се вземат под внимание при паленето. Те променят цялата горивна карта в зависимост от състоянието на гориво-въздушната система за да има винаги оптимална горивна смес. Е това е при аудито, при джипа може и да не е точно така.
            Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
            Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Трябва първо да се видят "основните" датчици за стартиране на двигатела.
              На базата на тея основни датчици ЕКУ-то си управлява актуаторите по двигатела.
              Основни датчици трябва да са темп на охл. течност,МАФ,МАП или темп на входящия въздух даже може
              да се вземе под внимание и акумулатора понеже като стартира му пада В и се получава делей
              при актуаторите-считаме че т'ва са инжекторите но да не стигаме в дълбините на
              авто индустрията спирам до тука с тея щуротии.
              Като сложим датчиците на кол.вал и разп.вал + темп. на водата и МАП+темп на вх.въздух.
              (както е при тоя двигател,мисля) Тея са датчиците за контура "open loop"
              Open loop-a е за студен двигател понеже не е стигнал нужните услови
              за да затвори цикъла със O2 A/F sensor и да стане closed loop.
              Closed loop-a ЕКУ-то си прави корекции вече от сензора.

Коментар

Чета този "авто-китайски" и нищо не вдявам. Плашите ме с тези термини. Ако е толкова черен дявола ще му намажа ските!
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Е-е, за съжаление, моя човек от Сливен дето разбира от Жипки сега се подвизава из Монте Карло, освен ако не се е върнал без да се обади!
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Няма сняг че да му мажеш ските пък автокитайския той обща култура
                    Проблема с паленето пробвал ли си някой от 'триковете' да видиш да ли има полза от файдата.
                    Подобрен проблем имам на ZJ както си описал твоя.Само дето трябва да сваля резервоара обаче..... тез дни
                    покрай Нова година може и да стане
                    Пробвай с т'ва с даването на контакт няколко пъти.

Коментар

Да споделя и аз,че смених старите Champion свещи с тези Autolite Iridium. Споделиха ми,че за газ са най-удачният избор. Поръчах ги от Жоро-ЦСКА. От Рокауто с доставката излезе към 120лв - 8те броя. Иначе и аз имам тоя проблем с първото палене след няколко дни седене на колата и преди и след смяната на свещите проблема си е на лице. Ще следя с интерес темата за разрешение на проблема. Колата разбира се, е WJ 4,7.
                      тел. 0898454735

Коментар

Моята кола от известно време е със същия проблем. Пали като хората само ако изчакам на контакт 10ина секунди и тогава завъртя

Коментар

Може би някъде пада налягането на горивото и се налага помпата да вдигне необходимото налягане...Ослушайте се когато е тихо дали помпата работи усилено през този интервл докато чакате да запалите.Може да има задръстен безинов филтърили боклуци в резервоара - знаете нашето гориво е на световно ниво...
                          BMW X6

Коментар

Който казва че проблема не е в тримуването не е прав. Баш в него е. За да го докажа просто изключете акумулатора за няколко минути за да си затрие настройките и да влезе на заводски таблици и после всичко ще е ок с паленето. До първите около стотина километра (даже и по-малко) докато поработи на газ. Мога да го докажа и с онагледяване на данните с помощта на диагностичния скенер и с избърсването на компенсациите по гориво. Голяма идиотщина са тези хитри самообучаващи се компютри на Крайслер Груп. Ако имаш път колега през София - обади се да видим на къде са избягали времената на впръскване и да кажеш какво да направи газаджията за да пипне малко настройките на газовата.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Тримуването става с фийдбака от сондата.
                              Обаче пак казвам че има определени условия за да работи с корекций от сондата.
                              Със сигурност при стартиране сондата и е 'студено' нищо че има подгрев и реално няма фийдбак.
                              Давам пример:
                              От известно време карам с разкачена сонда и разлика в паленто нямам.Що ли?
                              Колата е ZJ и още е разкачена че е на шиб@но място е буксата......

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                                Който казва че проблема не е в тримуването не е прав. Баш в него е. За да го докажа просто изключете акумулатора за няколко минути за да си затрие настройките и да влезе на заводски таблици и после всичко ще е ок с паленето. До първите около стотина километра (даже и по-малко) докато поработи на газ. Мога да го докажа и с онагледяване на данните с помощта на диагностичния скенер и с избърсването на компенсациите по гориво. Голяма идиотщина са тези хитри самообучаващи се компютри на Крайслер Груп. Ако имаш път колега през София - обади се да видим на къде са избягали времената на впръскване и да кажеш какво да направи газаджията за да пипне малко настройките на газовата.
                                След изключване на акумулатора джипа пали от раз. Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X