Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свещи за WJ 4.7+газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свещи за WJ 4.7+газ

Моля колегите с газови уредби да дадат съвет за свещи. От NGK препоръчват при газ да се кара с LPG-6, при бензин ZFR6F-11G.
    Има ли ефект от тези свещи, или да се кара с предписаните за бензин.
    В общи линии, мненията в различни форуми са разделени по равно.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: Свещи за WJ 4.7+газ

Аз си карам с оригинални мисля, че бяха Чемпиън.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Никога не съм харесвал тази марка. Два-три пъти съм ги ползвал и все проблеми......
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Това са свещите:
        http://www.rockauto.com/catalog/more...940&cc=1381418
        Жоро ЦСКА може да съдейства ако има нужда.
        Jeep WJ 4.7
        Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Това са свещите:

AUTOLITE Part # XP5224 $4.49
          Иридиеви за много километри (над 60000 или 80000 не си спомням)
          От рокауто - Жоро ЦСКА може да съдейства ако има нужда.

P.S. Сори, трябваше да е един поста.
          Последно редактирано от velinp; 31-01-13, 14:07. Причина: Поради забавянето на публикацията реших че линка от предното не се приема.
          Jeep WJ 4.7
          Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

И аз си задавам същия въпрос, колата ми дойде от Италия с Шампион, но тази марка съм я продавал 10 години и не я харесвам, дори вносителя си признава че е компромис, опита ми с газта показва че иридиевите също не са подходящи и често дават прекъсвания на газ, насочил съл се към стандартни NGK според auto data трябва да са BKR5E-11 като разстоянието между електродите според същия източник трябва да е 1.1 мм., мисля да ги купя от БГ за да не товаря колегата Жоро ЦСКА с дреболии.
            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

NGK Iridium са добрите свещи за този двигател. Съвсем прилична цена в рокаутото.
              Дядо Владо ме посъветва да не взимам шампион.
              Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
              Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

auto data не е много точна информацията, понякога. В сайта на НГК, май са по точни и съвпадат с американските от Рокауто, явно ще се поръчват от ЦСКА-то
                Поради по-сложния демотажо-монтаж, аз мисля да се насоча към иридиевите.
                Но темата е малко по-различна-дали някой е карал с газовите свещи на японците LPG-6

Коментар

Мен също ме посъветваха да не слагам Champion, в Бг няма оригинал на тази марка (или трудно се намира). Избирах между NGK и BERU, аз избрах BERU и мисля, че не сгреших, дори имам ефект върху разхода, но старите ми свещи бяха мноооооого износени. Всички големи производители имат аналози на Champion, свещите трябва да са с резистор. Преди бях купувал NGK за една друга кола и съм доволен, но на тях си пишеше Japan, сега пише Korea и не посмях да сложа такива.

Коментар

Свещи за Гранда бензин/газ, марка/цена, какви?
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Най обикновено NGK , тази кола като е излязла от завода преди 15-16г. мислите ли че е била с иридиеви свещи, била е с най обикновени свещи. И не съм съгласен със това, че обикновените свещи издържат 30-40к. километри а иридиевите60-80к. километра .
                      В момента съм с обикновено NGK и аз съм минал със тях 50к километра колко е минал предишния собственик един господ знае, от моя баща съм научил едно нещо ''едно нещо работи ли, и не ти създава ядове не се пипа''

Коментар

Синът ми слага иридиеви свещи на WJ 4.7 и казва че колата "хвръкнала" с явно вдигане на мощността и промяна на звука.Обаче и аз сега се чудя дали да сложа/защото са доста по-скъпи/ но ми ги дават по каталога на NGK LPG 1, а не 6.
                        Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                        Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Слагайте обикновени свещи на НГК и не си самовнушавайте разни работи. Само преди монтажа вижте дали междуелектродното разстояние е точно по данните за вашата кола. Най-често луфта е по-голям от необходимото.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

С иридиеви свещи всяка кола печели около 3% мощност - или повече, ако предните вече са били заминали. Щом и звукът се е променил предните ЯВНО са били заминали.

Другото приятно нещо на иридиевите свещи е че спираш да се занимаваш с тях до края на живота на въпросния двигател. Обичайният им пробег е между 100 и 300 хиляди километра.

Моята практика по разни стари двигатели на газ е да слагам с 1 номер по-студени от каталожните за този двигател, иридиеви свещи. Идеята да слагам по-студени дойде от един двигател който разви склонността си към детонация, с по-студените проблемът изчезна напълно. Спокойно, няма шанс да се зацапат. Аз поне не съм успявал.

"LPG" моделите не съм ги пробвал.

Коментар

Ясене, това на кой диностенд го замери? Мога да приема за достоверно само това, че се износват по-бавно.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X