Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Здравейте отново,

Вече мога да споделя, че след цялата история около скоростната кутия, джипът вече е при мен и му се радвам. Искрени благодарности на Стоян от Пловдив за професионалната работа и отношение. Както се казва: "Хвала на такива българи!" След като мастер кит-а за скоростната кутия дойде от Щатите го изпратихме в Пловдив. Оказа се, че е имало и разкъсани кабели за маса, буксата също не е била наред и Стоян е оправил всичко. Вчера закарах колата до Балканстар (София) (в Пловдив компютъра им бил развален), за да направят "обучение" на кутията. Само да кажа, че толкова бавни хора като тези в Балканстар отдавна не бях виждал, който е ходил там знае за какво говоря. След 700 км предстои отново смяна на масло и филтри на кутията. Това е, надявам се историята да е била полезна. За мен беше
    Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan abt Преглед на мнение
      Здравейте отново,

Вече мога да споделя, че след цялата история около скоростната кутия, джипът вече е при мен и му се радвам. Искрени благодарности на Стоян от Пловдив за професионалната работа и отношение. Както се казва: "Хвала на такива българи!" След като мастер кит-а за скоростната кутия дойде от Щатите го изпратихме в Пловдив. Оказа се, че е имало и разкъсани кабели за маса, буксата също не е била наред и Стоян е оправил всичко. Вчера закарах колата до Балканстар (София) (в Пловдив компютъра им бил развален), за да направят "обучение" на кутията. Само да кажа, че толкова бавни хора като тези в Балканстар отдавна не бях виждал, който е ходил там знае за какво говоря. След 700 км предстои отново смяна на масло и филтри на кутията. Това е, надявам се историята да е била полезна. За мен беше
      Евала за това,че още има добри Човеци...колко излезе цялото упражнение?Ще е полезно на членовете на форума да знаят,че могат да разчитат на коректно отношение в тази материя с автоматиците,която е обширно поле за измами!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Чудесно, пловдивчаните са голями пичове, струва си човек да отиде дотам и да свърши работа без да го лъжат, давай кординатите на този Стоян, да знаеме къде да звъниме при нужда от качествен ремонт по автомата.
        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Да ви Кажа от майната си как се намира Стоян. Купувате бутилка дето не се търкаля. Пускате лично на Veni. Вени ви чака където му кажете в Пловдив, и за ръка ви води при Стоян.
          Е, може ли да не знаете как да намерите Стоян!
          Veni....! Къде си бе? Бутилки ти уреждам...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
            давай кординатите на този Стоян,
            ssspeed Телефона е в подписа му
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              ............. Купувате бутилка дето не се търкаля...........
              ....... .......... ................. .......................
              Veni....! Къде си бе? Бутилки ти уреждам...
              Аалоу ... туй да не вие е кръчма бре.
              Ей .. туй мерц ловърите .. страшно племе.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                Чудесно, пловдивчаните са голями пичове, струва си човек да отиде дотам и да свърши работа без да го лъжат, давай кординатите на този Стоян, да знаеме къде да звъниме при нужда от качествен ремонт по автомата.
                телефона на Стоян е 0898620306

Ако някой иска информация за цени, доставки на части и т.н. за скоростната кутия да пише на лични.
                Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Здравейте колеги.
                  Нош съм тук и съм горд собственик на едно Гранд Чероки 3.1ТДИ 2002 година Лимитид версия. От днес имам един подобен проблем, снощи се прибрах от Бургас в малкия ни град Айтос и тази сутрин паля джипа и ще ходя да пия кафе с приятелката но проглема е че като дам на директна колата върви само на една скорост не сменя скорости и определено само ан първа предавка върви. Не е имало никъкви проблеми преди това купил съм я от преди 1 година и всичко е сменено маслото на автоматичната скоростна кутия е бистро. НА ... D , 1 и 2 си върви едно и също нищо не се променя но се усеща че си седи на една и съща предавка оборотите се увеличават а върви като на първа предавка . Моля за помощ. от Айтос съм. 0894 690 177

Коментар

Сигурно е много много забавно да си хейтър и да плюеш по някого без да го познаваш и без да си наясно с позицията и на двете страни,аз за разлика от повечето дето са регистрирани в този форум не се крия зад разни измислени имена а съм регистриран с моето име и не ми пука какво пишете,от 1992 год. имам собствен автосервиз, и съм се нагледал на много такива, но някой път прекалявате,не остана автосервиз който да не опют. По Въпроса за цървула с автоматика на Черокито 4.7 беше му обяснено че има два варианта за ремонт, евтин при който няма гаранция и по скъп при който има гаранция,той искаше гаранция за кутията а никой не може да му даде гаранция за цялата кутия само при смяна на дискове,маслената помпа бе износена и в конвертора също имаше проблем и ако иска гаранция трябва да бъдат сменени,на ремонтиран конвертор в България аз не знам някой да дава гаранция.Въпросния клиент дори не пожела да дойде в сервиза и да види какво и има на кутията и да му обяснено лично какви са вариантите за ремонт и условията на гаранцията,за това се обадих в магазина на Брико на Козлодуй за части за автоматици да ми дадат цена на частите и му казах какви са там цените и ако иска той да си купи каквито иска части, почна да разправя пълни глупости по телефона че щял да си купи конвертор от Америка за 100 долара и дори имаше нахалството да иска ,аз да му извадя оригиналните партномера той да си купел частите от някъде /за информация в Дару Кар вземат по 10лв за номер на авточаст да ти извадят а Рено,Мото Пфое и много други въобще не дават./Всичко му бе обяснено по телефона като на пълен идиот, а не сега да реве като ощипана монахиня.Но както написах по нагоре не ми пука какво пишете, България е демократична държава на свободията и всеки може да си приказва каквото си иска и който разбира и не разбира дава мнения и се мисли за голямата работа.Но аз имам само три въпроса към всички разбирачи които са писали мнения по тази тема.
                    1.Кой от всичките Вас има необходимия образователен ценз и опит за да бъде компетентен ,колко автоматици е ремонтирал защото аз правя около 20-30 на година,за над 20 години работа не искам да ги смятам.
                    2.Някой от Вас имали си и най малка представа какво значи думата АВТОСЕРВИЗ и че има разлика между автосервиз и гараж в който правят ремонти със съмнително качество и който не плаща данъци.
                    3.Защо никой от Вас когато отиде да пазарува в Била,Метро и някой друг магазин например не се пазари на касата, а плаща каквото покаже касовия апарат,а когато дойде при мен или при някой колега започва пазарлък като на женския пазар, а имате претенций за гаранций и други такива.
                    Както написах не ми пука,но жалко за тази съсипана държава е която хейтърите стават все повече и повече, останете си със здраве и се радвайте на живота.

Коментар

Аз съм един от неразбиращите писали по темата.
                      1.От писалите по темата ,поне трима които имат понятие що е то АСК.
                      2.Виждал съм АВТОСЕРВИЗИ да правят ремонти със съмнително качество и гаражи с добро качество на ремонт.
                      3.Защото не продаваш завършен продукт а услуга наречена ремонт в която могат да се вкарат стотици варианти на части.
                      Факт е ,че автомобила работи с така извършения ремонт.Какво е открил вътре може да каже Стоян ако желае.
                      А обръщението "цъървул" към клент е меко казано просташко.
                      1992г. АВТОСЕРВИЗИ почти нямаше,всички бяхме гаражи!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan abt Преглед на мнение
                        "Сервизът" на "майстора" се намира зад "Франс ауто, от Цариградското, завивате надясно за включване към околовръстното и пак надясно.
                        "Майстора" се казва Себастиян (той е и управител), нямах "удоволствието" да се запознаем лично.
                        Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                        Същите тези майстори миналата година убиха едно Пежо 806 и пак " за 2300-2800 лв ще стане " , но стана при друг и наистина майстор.
                        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Някой му го е препоръчал като спец по американски коли. Както и на мене. Като му звъннах по телефона и му описах проблема, той започна с тирада как газифицираните коли били безвъзвратно съсипани, след което анонсира, че при така описаните симптоми при него се започва с чистене на дюзи на цена от 250 лв и се продължава със сменяне на еди-какви си части (за стотици левове). Поради което го задрасках от списъка с алтернативи за сервиз, а проблемът беше решен със смяна на едно бушонче за стотинки ...
                        Първоначално публикуван от biem_w Преглед на мнение
                        . не си мислете,че аз съм Севастиян ! далече е от тая мисъл да влзене тук и да пише каквото и да е било. .а дори и да го види едва ли ще седне да драска....
                        Първоначално публикуван от SEVA Преглед на мнение
                        Сигурно е много много забавно да си хейтър и да плюеш по някого без да го познаваш и без да си наясно с позицията и на двете страни,аз за разлика от повечето дето са регистрирани в този форум не се крия зад разни измислени имена а съм регистриран с моето име и не ми пука какво пишете,от 1992 год. имам собствен автосервиз, и съм се нагледал на много такива, но някой път прекалявате,не остана автосервиз който да не опют. По Въпроса за цървула с автоматика на Черокито 4.7 ...
                        Севастиянчо, можеш ли да си ощастливиш възходящата от първа степен, а ?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от SEVA Преглед на мнение
                          аз правя около 20-30 на година
                          Колко от тях са живи??
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Без да познавам когото и да е от участниците в спора, мисля че нещата са малко относителни. Какво лошо има ако даден механик прецени че за смяна са примерно 5 неща по 300лв всяко. Може да имат още живот но са "тръгнали" и механика препоръчва смяна (респективно сумата набъбва доста). Това не се харесва на клиента и той сменя механика и новия му казва че има за смяна само примерно 2 неща. Автоматично първия става мошеник. Мисълта ми е че за даден човек чашата е наполовина пълна за другия е почти празна, за единия една част е приключила, за другия има още живот ! Въпрос на гледна точка и усещане. Още повече ремонт на АСК си е трудоемък и с доста съпътстващи разходи (пътна помощ за колата, сваляне , качване на кутията, обучения, адаптации и т.т) и като се прави е логично да се прави по обстойно.
                            Пак казвам не познавам никой от спорещите (Майстора може и да си е мошенник, клиента може да е мрънкалник и тн.), но монетата винаги има две страни.
                            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                              Какво лошо има ако даден механик прецени че за смяна са примерно 5 неща по 300лв всяко. Може да имат още живот но са "тръгнали" и механика препоръчва смяна (респективно сумата набъбва доста).
                              НЕма лошо. Още по-добре е да препоръча 38 неща по 300 лв. за смяна. Сумата става 11 400 леФа, това не се харесва на клиента и той си купува нова кола. БезопасТността по пътищата се увеличава, екологията се подобрява - само нови автомобили ще се търкалят. А "даден механик" остава без клиенти, както ще се случи на SEVA Резултат - по-малко измамени клиенти и повече доволни собственици на МПС
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Резултат - по-малко измамени клиенти и повече доволни собственици на МПС
                                Хаа , а дай Боже
                                А кой е виновен когато майстора "спести" едно от тези 5 неща на клиента и му каже, че то има още живот. Обаче за лош късмет и на двамата въпросното нещо се скапва след ден,два , месец и прави още поразии. Клиента естествено ще каже "Е що не го смени това, сега заради онез 300лв трябва да дам още 1300 (примерно)".
                                Истината е, че нито имаме читави "майстори" (говоря за болшинството), нито имаме културата да идем на майстор (в повечето случаи си мислим че знаем повече от него). И те така
                                Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X