Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    .............................Затова нивото на ATF се мери на работещ двигател.
    ПП. Към колегата с проблема.Премери нивото на неработещ двигател и след това на работещ при положение на лоста на N.
    Нивото на маслото в скоростите не се променя .
    Преди да се счупят е проверявано и си беше на макс /на работеш двигател /
    Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

И на работеща и на неработеща?

Коментар

Първоначално публикуван от ivan abt Преглед на мнение
        Здравейте,

Съвсем скоро се появи следния проблем - както си карах спокойно спрях да изчакам една кола и при натискане на газта отново не потеглих повече
        P-то зацепва, на 1,2,D и R не става нищо. Масло, добавка и филтър на скоростната са сменени преди 10 000 км от дядо Владо и Димата. Преди известно време ми даде грешка на кутията, закарах я пак да я видят момчетата от Костинброд, но тогава я закачиха и излезе, че е лоша маса. Ако имате предположения ще се радвам да ги чуя.
        Виждам, че си от София - звънни или мини край Дядо Владо, най-малкото ще ти обясни как работи кутията.
        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
          Виждам, че си от София - звънни или мини край Дядо Владо, най-малкото ще ти обясни как работи кутията.
          нещо не доглеждаш..............той от там идва

Коментар

Към Ivan_abt,
            какво стана с повредата колега, оправи ли я и пиши какво и беше на тая скоростна кутия...???
            Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
            O8867З7I78

Коментар

Тъпо предположение ама да не си цъкнал на N раздатката, един път така направих задръстване с Тойотата, докато гледам дали идва кола, сина ми бутнал на N и аз се Употих 30мин да се сетя

Коментар

Привет

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                И на работеща и на неработеща?
                И в двата случая не се променяше .

Какво се случи до сега .
                Закарахме я в един сервиз , скоростите долу и отваряне .
                От вътре само "хубави" новини . Помпи и съединителите в касетките аут .
                Диагноза лош филтър с малка пропускливос на масло .
                В последствие намерихме статй в нета как имало проблем с филтъра на тези скорости
                и че трябва да се внимава какви филтри се слагат .
                Следва поръчка на части и ремонт . За сервиза и ремонта понатам ще пиша .
                Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Значи почти съм познал.Би ли снимал помпата ако не е проблем.

Коментар

Много странно, сигурен съм че в тази тема писах и питах защо помпи е в множествено число, и кои точно дискови пакети са умрели, ама явно нещо се е сбъгясало и не е излезнал въпроса ми, та питам пак. Ако може и някоя снимка моля.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Много странно, сигурен съм че в тази тема писах и питах защо помпи е в множествено число, и кои точно дискови пакети са умрели, ама явно нещо се е сбъгясало и не е излезнал въпроса ми, та питам пак. Ако може и някоя снимка моля.
                      Обещахме да напишем продължение по историята.
                      Ще се опитам да напиша накратко какво се случи, но ако не се получи се извинявам предварително, защото съм малко афектиран от "професионализма" на някои "майстори" на автоматични кутии.

Та така, колата си я взехме от човека, при когото беше оставена. Но защо не го оставихме да направи "ремонта".

След като кутията беше разглобена при него ми се обади със следното обяснение:

"Кутията ти е заминала, всичко е смазано, помтата, турбината и пакетите са заминали, всичко е приключило.

Сумата, която ми обяви за тези 3 неща беше 2000 лв., разбивка не получих, след много усилия да го накарам да ми обясни кое колко струва, отговорът беше - "турбината ти я хващам 1000 лв, останалото е още 1000 лв."

Каза ми, че тази кутия била много слаба за тази кола и често дефектирала. Било им слабото място и много хора се оплаквали от проблеми с тях.

Това, което ме накара да се съмнявам в обясненията на "майстора на хиляди автоматици" беше фактът, че около 2 часа след като са свалили кутията всичко му беше ясно. Как се проверява турбина толкова бързо?!? Явно човекът е факир.

Взех си колата с хиляди закани, че няма друг, който да сглоби кутията, а и е много вероятно да се нещо да се "изгуби" по пътя.

Рискувах Взехме си колата, а кутията я закарахме на Стоян от Пловдив. Няма какво да кажа за него, истински професионалист, същия тип човек като дядо Владо и Димата от Костинброд.

Турбината я пратил в Пазарджик, за да я разрежат и да видят все пак какво и има. Оказа се, че е в перфектно състоятние. Дотук предния "майстор" губи.

Помпата също я е проверил - каза, че няма никакви забележки (защо ли не съм изненадан).

Единият от притескателните дискове видимо е останал без масло и се е запалил (единствената истина, която ми беше казана от "майстора").

Стоян ми каза, че процедираме по следния начин - нов комплект съединители (master rebuild kit, поръчан вече от Щатите заедно с комплект филтри, всичко за под 300 долара), кутията се сгобява, слага се на колата и се прави диагностика (а, забравих да кажа, че предния "майстор" ми потвърди, че е правил диагностика, но защо ли не му вярвам ).

Реших да питам човека, който работи с "майстора" и които ме заведе при него защо се получават такива разминавания.

Той ми каза, че като се отвори кутията трябва да се смени абсолютно всичко, иначе не бил ремонт.

Относно това, че ми е казал, че всичко е заминало , а то очевидно не е, ми беше отговорено, че това е за мое "добро" , защото ако ми бил казал, че тези части работят нямало да ги сменя, и нямало да ми даде гаранция!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!

Ако вие виждате някаква логика, аз - не, за мен това си е чист опит за измама и то, най-нагла.

"Сервизът" на "майстора" се намира зад "Франс ауто, от Цариградското, завивате надясно за включване към околовръстното и пак надясно.
                      "Майстора" се казва Себастиян (той е и управител), нямах "удоволствието" да се запознаем лично.

Когато сглобим кутията ще пиша пак.

Коментар

След поредния "майстор", аз се питам, какво чудно има за някои че търсим сервизни каталози и сами си решаваме проблемите. Знам че има и много читави, ама стана като с докторите или оня лаф "като знам какъФ инижинер съм, ме е страх да отида на доФтор". А в повечето случаи с майстори, проблемът не е в майсторлъка, а в алчността, при 30-40% отстъпка в цената на частите, те се стремят да сменят повече, хем и да се застраховат.
                        Тук е момента да попитам, предстои ми смяна на масло в скоростите на WJ V8 4,7, има ли нещо специално, защото колега ми спомена, че не се сменяла гарнитура, ами се изливало легло от силикон на филтъра??? Питам защото ще ми е за пръв път!
                        в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                        Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                          .........Питам защото ще ми е за пръв път!
                          Звънни ми утре след 10.00....
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от ivan abt Преглед на мнение
                            "Сервизът" на "майстора" се намира зад "Франс ауто, от Цариградското, завивате надясно за включване към околовръстното и пак надясно.
                            "Майстора" се казва Себастиян (той е и управител), нямах "удоволствието" да се запознаем лично.
                            Е как па точно на него попадна? Като майстор не мога да кажа какъв е (всъщност при него работят няколко човека и не се престраших да оставям джипа), чувал съм неласкави отзиви, но съм запознат с цените му. Безкористно обича парите
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Сервизът" на "майстора" се намира зад "Франс ауто, от Цариградското, завивате надясно за включване към околовръстното и пак надясно.

Същите тези майстори миналата година убиха едно Пежо 806 и пак " за 2300-2800 лв ще стане " , но стана при друг и наистина майстор.
                              Извинявам се за спама .
                              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                                Е как па точно на него попадна? Като майстор не мога да кажа какъв е (всъщност при него работят няколко човека и не се престраших да оставям джипа), чувал съм неласкави отзиви, но съм запознат с цените му. Безкористно обича парите
                                Някой му го е препоръчал като спец по американски коли. Както и на мене. Като му звъннах по телефона и му описах проблема, той започна с тирада как газифицираните коли били безвъзвратно съсипани, след което анонсира, че при така описаните симптоми при него се започва с чистене на дюзи на цена от 250 лв и се продължава със сменяне на еди-какви си части (за стотици левове). Поради което го задрасках от списъка с алтернативи за сервиз, а проблемът беше решен със смяна на едно бушонче за стотинки ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X