Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем в автоматична скоростна кутия на WJ 4.7 Quadra

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Някой му го е препоръчал като спец по американски коли. Както и на мене. Като му звъннах по телефона и му описах проблема, той започна с тирада как газифицираните коли били безвъзвратно съсипани, след което анонсира, че при така описаните симптоми при него се започва с чистене на дюзи на цена от 250 лв и се продължава със сменяне на еди-какви си части (за стотици левове). Поради което го задрасках от списъка с алтернативи за сервиз, а проблемът беше решен със смяна на едно бушонче за стотинки ...
    Колега, точно това ми казаха - бил голям специалист по американски автомобили, само такива правил

А как попаднах - ами имам един съсед, който работи при него и той ми го похвали. Каза ми, че аз няма да се занимавам с нищо, ще дойдат с платформа, ще я закачат на диагностика, ще свалят кутията и като са готови с "разкриването" на проблема ще ми се обадят.

Всичките тези процеси им отнеха не повече от 3 часа, аз като ви казвам, че тоя пич е много добър, вие не ми вярвате

Като говорих вчера със съседа ми, накрая всъщност аз излезнах виновен, че съм си купил автомобил, който не съм искал да поддържам, защото не съм слушал хора, които разбират, а съм решил да не сменям помпа и турбина

Много е хубаво как тези хора си вярват на тоталните безумия, които говорят.

Видях, че се говори за по-горе, че при смяната на масло не се слага гарнитура, а се прави легло от силикон.

"Майстора" ми каза, че това е абсолютно недопустимо и непрофесионално отношение към работата. Аз имах същото легло от силикон, преди 10 000 км сменях масло и филтри на кутията при дядо Владо и Димата.

Щом той го казва, мога само да предполагам, че точно така се прави, без да разбирам въобще.

Забравих да спомена, че цялата история с автоматика до момента ми струва 450 лв., които отидоха при Себастиян "майстора". (част от парите са заслужени заради платформа в двете посоки, за които ми взе 80 лв. и съм ОК, и свалянето на автоматика, което вече не си спомням колко точно струваше).
    Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Едни от 'майсторите,'които трябва да поемат голямо количество бой,са българските специалисти по автоматици!Като най-непозната област от устройството на автомобила е и поле за безкрайни манипулации и мошеничества!Напатил съм се много,но за радост,не с лична ,а със служебна кола!Стар,пътнически Форд Транзит...сдаде багажа.В Джемини 4 взеха 3500 за ремонт!След 2 години пак се счупи..пак отиваме там.Пак поискаха толко,но не би..шефа не се съгласи!Оттам-айде в Горубляне при мастор Мимо.След 8/осем/месеца още го 'правеше' и отидохме да го вземем с пътна помощ....неработещ/верно...имаше вече първа и задна/,но за сметка на това взе 1000 лева за 'ремонт'-а!Сагата приключи със слагането на ръчни скорости!Поради наличието на такива 'специалисти' като горепосочените,когато се намери коректен и добросъвестен майстор трябва да бъде оповестен и широко рекламиран тук,за да могат хората да отидат на правилното място!В моя автомат преди време един бивш форумен 'майстор' ми беше набил АТФПриста до горе!!!Питам го ''колко сипа?",а той отговори-'докато се напълни'!А на въпроса ми преди това ,знае ли какво и колко масло се сипва в кутия на Гранд, взе да размахва едно СД и да заявява,че е пълен с информация!За капак ми беше записал на сметката 5 литра спирачна течност,че два дена се мъчил да обезвъздуши спирачките.....а педала потъна до долу като потеглих!!Друг път отидох с Тойотата за реглаж на мостовете!Попитах колко струва,а отговора беше 'охооо...то при Тойотите се подлагат едни шайби,и зави си колко ще са...цената започва от 60 лева и стига до......зависи'!Помислих си да докопам една права лопата,дето ми се мерна,ама прецених,че няма смисъл да се занимавам с подобен търгаш и повече не стъпих там!А той след време изхвърча от тук...та така...
      Последно редактирано от sonda; 27-02-13, 13:47. Причина: допълване
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Автора.. ти даже и името не си му научил ! грубо е просто. Севастиян се казва! Аз лично съм доволен от него. Когато съм го попитал за каквото и да е било винаги ми е давал точен отговор и най разумен. В твоят случай се е получило тъпо... ти изобщо ходи ли до въпросният сервиз за да си видиш частите или си общувате по телефона само ? ....

Коментар

Едно тъпо въпросче ,може ли да се долее масло на скоростната кутия през щеката
          Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Мисля че може...
            Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
            O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
              Едно тъпо въпросче ,може ли да се долее масло на скоростната кутия през щеката
              То не само може, но оттам се налива, няма откъде другаде.
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от biem_w Преглед на мнение
                Автора.. ти даже и името не си му научил ! грубо е просто. Севастиян се казва! Аз лично съм доволен от него. Когато съм го попитал за каквото и да е било винаги ми е давал точен отговор и най разумен. В твоят случай се е получило тъпо... ти изобщо ходи ли до въпросният сервиз за да си видиш частите или си общувате по телефона само ? ....

Мисля, че обърканото име е най-малкия проблем в конкретната ситуация.
                В сервиза не успях да отида по редица причини, но не знам какво значение има това, частите ги видях като ми докараха колата, съотчетно цялата кутия беше закарана до Стоян от Пловдив.
                Човека ми каза какво е състоянието на кутията и нужното, за да се оправи. Пак ще кажа, че нямаше нищо общо с казаното от Севастиян.
                Явно ти или работиш за Севастиян или си Севастиян или просто е огромна случайност първия ти пост да е в защита на човека, които искаше да сменям помпа и турбина, за които ми каза, че са заминали и трябвало незабавно да се сменят. Да не говоря, че се съмняваме и за "диагностиката", която ми казаха, че е направена и не излизали никакви грешки. Няма как да е истина след като "check engine" лампата светна в момента, в който кутията спря да работи.
                Просто много явно се получи това застъпване на "клиент" на сервиза на Севастиян.
                Другият път намерете някой, който поне е писал нещо във форума.
                Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Абе приятелю, нали не искаш да повярваме че си се регистрирал в нашия форум единствено за да ни кажеш как се казва собственика на виновния сервиз, нямаш ли си някакво достийнство, срамота бре, кажи едно извинявай, или съжалявам.....нещо човешко, стига с тия постановки, погледни се !!!
                  TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                    Абе приятелю, нали не искаш да повярваме че си се регистрирал в нашия форум единствено за да ни кажеш как се казва собственика на виновния сервиз, нямаш ли си някакво достийнство, срамота бре, кажи едно извинявай, или съжалявам.....нещо човешко, стига с тия постановки, погледни се !!!
                    Нищо бе, сега му знаем и името и вероятността по грешка да попаднем в сервиза му намалява още повече
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

. не си мислете,че аз съм Севастиян ! далече е от тая мисъл да влзене тук и да пише каквото и да е било. .а дори и да го види едва ли ще седне да драска.... просто на някой като не му изнася си тръгва и толкоз .. в случа колега не му се е искало да изпадне 2 бона за ремонт .. жив и здрав.. пловдив,айтос,казанлък .. пълно е с майстори ... а да не говорим ,че в Щатите има евтини части колкото си поиска... даже има и цели джипове ..

Коментар

Полезна тема - аз лично благодаря на автора затова, че сподели за "сервизът" и "майсторът"

А biem_w му направи още по-яка реклама. На "майсторът".
                        Jeep WJ 4.7
                        Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

. не си мислете,че аз съм Севастиян ! далече е от тая мисъл да влзене тук и да пише каквото и да е било. .а дори и да го види едва ли ще седне да драска.... просто на някой като не му изнася си тръгва и толкоз .. в случа колега не му се е искало да изпадне 2 бона за ремонт .. жив и здрав.. пловдив,айтос,казанлък .. пълно е с майстори ... а да не говорим ,че в Щатите има евтини части колкото си поиска... даже има и цели джипове ..

Не става въпрос за даването на 2000, 3000 лв. и т.н.
                          Проблемът е в това какво в комуникирано като проблем и какъв всъщност е проблема. Който не иска да го разбере да продължава да си разсъждава по стария начин. Схващането "сега ми е паднал, ще го дерем" е краткосрочна стратегия за изкарване на пари. От друга страна има останали съвестни хора, които искат да си свършат работата професионално и не в ущърб на клиента.
                          Хубаво е, че форумите дават възможност за намиране на информация и мнения от хора, които са минали и през едните, и през другите.
                          Както виждаш има и други мнения, които меко казано дават негативна оценка за този сервиз, така че явно не съм единственият недоволен клиент.
                          Надявам се да си вземете поука от мненията, която дават хора идвали при вас.

Пак по темата - мастер кит-а идва днес заедно с други неща, скоро кутията ще бъде сглобена и тествана, както трябва.
                          Ще пиша какво е открил Стоян.

Коментар

Опаа, не така де, тука сме все интелигентни хора, в случая става дума за ОПИТ ЗА ИЗМАМА, която е наказуема според НПК-то с затвор от 3 до 5 години, и такива дреболии се лежат ако не си платиш за да отървеш кожата, ако човека си подаде жалба в РПУ ще ти се стъжни, явно не си даваш сметка че за някакво невинно "изпадане" с 2-3000 лева по измамен път може много сериозно да ЗАГАЗИШ, съжалявам че пак нямаш доблест да си признаеш грешката Севастияне, много жалко че продължаваш да се криеш зад измислени имена и упорито да защитаваш загубена кауза, така губиш всякакви шансове да запазиш поне капка достойнство.
                            Последно редактирано от TOYO; 06-03-13, 20:38.
                            TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Такива измамници не се интересуват от достойнство или чест. Интересуват се само от пари и измами, докато не се намери някой да им строши дръжката на на лопатата в гърба и чак тогава се замислят.
                              Subaru Legacy 2.5
                              Suzuki GS500 E

Коментар

Ние сме цивилизована европейска държава, имаме много законни начини да се справяме с такива некоректни хора, стига да пожелае автора на темата, с лекота може да вгорчи сериозно живота на този тип, друг е въпроса че лично аз избягвам да се занимавам с тъпотии, отнемат ми енергия и време които мога да вложа в нещо приятно...., например да направя нещо по Jeep-а, въпреки че ако така се подиграе с мен няма да му се размине !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X