Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло диференциал

прайш предница

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
      Темата е дискутирана тук много пъти. Аз и на двата сложих Кастрол 75-140 с добавка за ЛСД. Взех 4 литра, по 40 лева литъра. По принцип е хубаво да се налее малко повече от предписаното, но за целта трябва джипката да е наклонена. Ако не е наклонена и предписаното количество масло не може да се събере, понеже издутината на капака се явява на нивото на пробката....
      Защо слагаш добавка за ЛСД,когато си сложил това масло?
      Лесно беше само вчера
      Jeep Cherokee - Liberty 3.7
      Fab Fours Legend
      Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Защото многократно емпирично е доказано че варилоците без тая добавка скърцат и тътрузят. Точка.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Защото многократно емпирично е доказано че варилоците без тая добавка скърцат и тътрузят. Точка.
          Значи да слагам добавката на 100%,така ли???
          Лесно беше само вчера
          Fab Fours Legend
          Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Ти може и да се разминеш без нея защото си с обикновено LSD а не с Варилок. Сипвай без, ако като взимаш остри завои с ниска скорост не стърже и не скърца отзад си карай така, ако го прави - добавката премахва ефекта.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И при мен така - с LSD в задния диференциал, както всъщност е при Jeep Liberty KJ. А и също съм сложил Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 за LSD, но в последствие сложих и добавка. Да, може и само Castrol 75W140 да се кара, но без да се сложи допълнително добавката за Limited Slip, при остри завои и при маневриране с напълно завъртян волан започва да тътрузи вътрешното колело, а при това предполагам страда LSD-то, затова сложих допълнително и добавката. С нея този ефект почти изчезва, затова подкрепям написаното от quadra.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Е как да не е за завиждане. Дана30 е супер здрав диф. На 100 000 почва да вие, и до къмто 500 000 все така си вие. Няма чупене.

Слагайте Кастрол 75W140 LSD, и всичко е ОК. Не му трябват никакви добавки.
                Единственото което прави добавката е да стабилизира пенливоста на маслото. В Кастрола си я има.
                Добре де,ами сега,имам ви доверие на всички.Със или без в МОЯ случаи добавка за ЛСД?
                Лесно беше само вчера
                Fab Fours Legend
                Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Както казах без. Слагаш само ако проимаш гореизброените симптоми.

Коментар

Както казах без. Слагаш само ако проимаш гореизброените симптоми.
                    Благодарско
                    Лесно беше само вчера
                    Fab Fours Legend
                    Nissan Terrano II 2,4

Коментар

• От: Масло диференциал

И при мен на няколко предни диференциала QD-2 ми се случи да затягат от Кастрол.
                      Не знам дали защото с Кастрол дифа повече загрява или защото бяха на малко километри.
                      С MOTUL 75W140 няма грижи.

Коментар

И при мен на няколко предни диференциала QD-2 ми се случи да затягат от Кастрол.
                        Не знам дали защото с Кастрол дифа повече загрява или защото бяха на малко километри.
                        С MOTUL 75W140 няма грижи.
                        А Мотула имаше ли добавка?
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                          А Мотула имаше ли добавка?
                          Знам само че е на растителна основа както маслата на раздатките и с него предния диф на WK QD-2 спира да затяга на пълен завой.

Коментар

Знам само че е на растителна основа както маслата на раздатките и с него предния диф на WK QD-2 спира да затяга на пълен завой.
                            А при WJ/G ?
                            Иначе и на мен ми е правило впечатление, че дифовете с кастрол синтракс са топлички. Трудно си държа ръката на тях лятото. Но това пък ме навежда на мисълта, че маслото успешно отвежда топлина от корона/пиньон......С мотула по-студени ли са?
                            WG 2.7 CRD

Коментар

Растенията не са участвали в сътворението му...100% синтетика е ..
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                                А при WJ/G ?
                                Иначе и на мен ми е правило впечатление, че дифовете с кастрол синтракс са топлички. Трудно си държа ръката на тях лятото. Но това пък ме навежда на мисълта, че маслото успешно отвежда топлина от корона/пиньон......С мотула по-студени ли са?
                                Осезаемо по-студени. Обаче на QD-1 не съм го пробвал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X