Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло диференциал

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
    За добавка само аз ли се сещам?

Mopar 05103522EA MS-10111 Limited slip adaptive - внос от Жоро
    AA аз не го внасям , просто ти дадох моето, че ми беше останало едно повече. Имаше си тема за маслата, който писал, писал
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Ок, нека сложи 80W90, да се чуди после защо му вие всичко след 10 000км и изглежда така с нагари от НЕправилното масло...
      Прикачени файлове
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
        Ок, нека сложи 80W90, да се чуди после защо му вие всичко след 10 000км и изглежда така с нагари от НЕправилното масло...
        С какво един обикновен отворен диф като Дана 30 е по-специален от дифовете на кой да е друг джип, та да има проблем, ако се кара с масло, което е изрично предписано от производителя в Наръчника на собственика?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Темата е дискутирана тук много пъти. Аз и на двата сложих Кастрол 75-140 с добавка за ЛСД. Взех 4 литра, по 40 лева литъра. По принцип е хубаво да се налее малко повече от предписаното, но за целта трябва джипката да е наклонена. Ако не е наклонена и предписаното количество масло не може да се събере, понеже издутината на капака се явява на нивото на пробката....
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

В горния ми пост говоря с факти- диф. каран с масло 80W90 и виещ лагер, проверен от Дима. В момента е със 75W140, не че има разлика в шума, просто сложих препоръчваното масло. Тези нагари не могат да се случат със 75W140. За по- специален, не мога да твърдя, но очевидно натоварванията или материалите си искат своето. Не налагам мнение, споделям. Слагайте каквото искате.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
              В горния ми пост говоря с факти- диф. каран с масло 80W90 и виещ лагер, проверен от Дима. В момента е със 75W140, не че има разлика в шума, просто сложих препоръчваното масло. Тези нагари не могат да се случат със 75W140. За по- специален, не мога да твърдя, но очевидно натоварванията или материалите си искат своето. Не налагам мнение, споделям. Слагайте каквото искате.
              Не споря. Питам, защото ми е интересно.
              Както показах по-горе с факсимиле от наръчника за собственика производителят на автомобила препоръчва 80w90.
              А що се касае до някакви "нагари", ей го заден диф (вярно, не е крайслерски, а японски), каран на състезания и всякакъв офроуд именно с 80w90 (Motul).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0013.jpg
Прегледи:1
Размер:63.8 КБ
ID:5427677

Няма "нагар", няма дявол. Сега, ако някой не си е сменял маслото в диф-а откак колата е излязла от фабриката или е използвал некачествено масло, това е съвсем отделен въпрос.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                Преден диференциал Dana 30 няма никакъв вариант да има "дискове" сиреч да е LSD
                Vari-Lok e с дискове. Всички Вранглери да завиждат.

Коментар

Колеги и аз в момента сменям всички чорби на WJ 4.7 Куадра драйв, оказа се много досадна задача, най-смешно е че в Балкан Стар вече нямат нищичко, официално нямат дори добавка Мопар за ЛСД диф, изобщо с маслата Мопар ще приключват завинаги, служителя ми продаде две добавки под щанда за 70 лева за да ме "спаси", официално имаха само двата филтъра за скоростите на безумна цена, над 200 лева ми струваха двата филтъра и един силикон Мопар вместо гарнитура.

Мопар ATF+4 за скоростите и NV247 за раздатката купих от UK, малко по-скъпо излиза ама пък става бързо, масла за диференциалите взех Кастрол 75W140 за LSD, като за всеки случай към Кастрола мисля да сложа и една добавка Мопар за LSD, 2/3 отзад и 1/3 отпред както го дават по инструкцията , какво мислите, посъветвайте ме колко добавка да сложа към Кастрола, имам две опаковки ?
                  Последно редактирано от TOYO; 21-11-12, 20:09.
                  TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Защо не си купиш Кастрол за ЛСД? Така наречената "добавка" си я има вътре. Литъра е 40 лева. Говоря за 75-140 за ДВАТА дифа, както производителя препоръчва.
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Точно такъв Кастрол купих, специално за LSD от 40 лева, на него пише че става дори за Нисан GT-R с LSD, идеята ми за допълнителна порция добавка Мопар идва от руските сайтове, братушките наливат Мопарското масло 75W140 без добавка, и слагат две добавки Мопар в задния диф, и една в предния, казват че така всичко е ОК, явно от повече не боли глава, та мислех утре като сменям маслата да "подсиля" малко Кастрола.
                      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Vari-Lok e с дискове. Всички Вранглери да завиждат.
                        А са де Това LSD при кой модел се случва. То не че Дана 30 е за завиждане ама ...

Видях... та и прочетох пак първия пост. Тук за Гранд Черокита си говорите. Ама да съм гледал...
                        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Колеги,първо се извинявам че ползвам чужда тема,ама да питам един малко тъп въпрос че не можах да намеря инфото за мен,а тое какво масло да сложа в предния и задния диференциал на Чероки 2.1 тд 87г.,мерси предварително на отзовалите се.

Коментар

Е как да не е за завиждане. Дана30 е супер здрав диф. На 100 000 почва да вие, и до къмто 500 000 все така си вие. Няма чупене.

Слагайте Кастрол 75W140 LSD, и всичко е ОК. Не му трябват никакви добавки.
                            Единственото което прави добавката е да стабилизира пенливоста на маслото. В Кастрола си я има.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Е как да не е за завиждане. Дана30 е супер здрав диф. На 100 000 почва да вие, и до къмто 500 000 все така си вие. Няма чупене.
                              Абе с тия 180 mm коронка и 63 мм тънкостенни ръкавчета направо е могъщ, ако е под някое Сузуки Джимни
                              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Днес цял ден сменях масла, качествената смяна наистина отнема един цял ден, вече съм изучил всичко в детайли, ако ми позволите ще обобщя информацията какво е нужно за Гранд Чероки WJ 4.7 за да е още по-полезна темата, бях изчел всички такива теми, питах специално в БС, и накрая пак имах изненади с количествата.

За скоростите, сложих Мопар ATF+4 това е ясно, в БС обаче бяха катрегорични че трябва да имам поне 10-11 литра за смяната му, оказа се че реално това е общото количество масло в скоростите, от това количество обаче може да се източи едва към 6.5 литра както ми каза дядо Владо, съответно толкова масло е нужно, за картера предпочетох силикона на Мопар вместо гарнитура.

Раздатката ми е 247, ползвах масло Мопар NV247, купих два литра, реално поема точно 1.65 литра.

Двата дифа на Куадра Драйв са LSD, избрах масло Кастрол, вече го няма старото известно ни масло SAF XJ 75W140, заменено е наименованието, вече се нарича SINTRAX LIMITED SLIP 75W140, двата дифа общо побраха точно 3.3 литра масло, плюс една добавка от 120 мл., или общото количество е 3.4 литра, това е със сваляне на капаците и отлично източване, ако се полза мързеливо изсмукване с вакум помпа ще е нужно по-малко количество, добавка за това масло наистина не е нужна, сложих я за всеки случай.

Първите впечатления за отлични, като превключвам лоста на автомата колата не трепва, преди потрепваше осезаемо, при маневра с напълно навит волан усещах как задния диф започва да се самоблокира, като че ли гумата ми стърже в подкалника.....сега завива тихо, мазно и безшумно, много странно, източих съвсем бистри и чисти масла, а каква сериозна разлика в поведението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X