Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло диференциал

При Гранда повдигането на задницата не влияе.
    Да не влияе, колко да не влияе? На Dana 35, Dana 44 Chrysler 8.25 разположението на пробките е на едно и също място:

Следователно повдигане на задната част, за задния диференциал би свършила работа за да се налее малко повече масло. Ако ще го пълним целия - да, това няма да е достатъчно, но мисля, че не това е целта. За предния мост смятам, че и сам човекът ще се сети коя част трябва да повдигне.
    Успех!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателните отговори!
      Поздрави!

Коментар

Привет колеги! Извинявам се, че ще използвам чужда тема, но проблемът е точно за нея.
        Джипа е Grand Cherokee 2000г. 4,7L Quadra Drive. Преди 500 км. смених всички чорби и до днес нямаше никакви проблеми. Днес усетих следното : при завиване на ляво или на дясно, дори при движение на "детелина", където волана е малко навит и радиуса на завиване е сравнително голям от задният диф. се чува шум като, че ли гумата ми стърже в подкалника. С напълно навит волан в една от посоките дори и при много павно движение - маневри при паркиране, шумът е същият.
        Маслото на двата дифа е Fuchs TITAN SINTOPOID LS 75W-140 и по едно шише добавка.
        Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Тъй като имах съмнения за проблеми в задният диф., днес откачих задният кардан, за да елиминирам проблем в раздатката. Навивам волана на ляво или дясно и при дори възможно най бавното движение, блокажа на задният диф. сработва. Вече и на кръстовище не мога да завия без този звук. Повдигнах задният мост, както е с откачен заден кардан. Приятел хваща задна лява гума, аз завъртам задната дясна и на около 1/4 оборот вече не може да удържи лявата. Незнам дали е нормално толкова бързо да блокира или имам някакъв проблем. Проверих маслото е бистро и на ниво.

Коментар

Защо ме съмнява, че се е окотило задното каре на предния ти кардан.
            Но може и да греша.

Коментар

И двете карета на предният кардан са ОК. Проблема е в задният диф.
              Възможно ли е причината да е в това, че самото масло http://www.fuchslubricants.com/titan...ls-sae-75w-140
              е с добавка и аз сложих още едно шише с добавка -120 мл. т.е. да му е дошла много добавката?
              Утре ще отворя дифа и ще търся ново масло. Моля за съвет какво да е то и дали да слагам или не добавка?

Коментар

Нещо счупено и заклинващо в задния диф. Не е от маслото и добавката.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                  ...Следователно повдигане на задната част, за задния диференциал би свършила работа за да се налее малко повече масло. Ако ще го пълним целия - да, това няма да е достатъчно, но мисля, че не това е целта. За предния мост смятам, че и сам човекът ще се сети коя част трябва да повдигне.
                  Успех!
                  Трябва ли да се пълни до горе или просто е презастраховка?
                  Аз събрах в предния диференциал около 1.3 литра без да го вдигам. Трябва ли да пробвам да долея още?
                  Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                    Трябва ли да пробвам да долея още?
                    Не. Пълни се до пробката!
                    Ако производителя е преценил че трябва още масло, е щял да сложи пробката на друго място, или да промени конструкцията.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Не. Пълни се до пробката!
                      Ако производителя е преценил че трябва още масло, е щял да сложи пробката на друго място, или да промени конструкцията.
                      Ся, битуват тук едни мнения, че така с препълване маслото се разтичало и по ръкавите и смазвало полуоски или там нещо друго. Има даже "показно" - снимки как се качва джип на купчина камъни, за да му се препълни диференциалът.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Ся, битуват тук едни мнения, че така с препълване маслото се разтичало и по ръкавите и смазвало полуоски или там нещо друго. Има даже "показно" - снимки как се качва джип на купчина камъни, за да му се препълни диференциалът.
                        Никой,
                        не може да "Пречи" на лудия ентусиазъм!
                        -Да пълнят,с масло,грес,и т. н. ...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          Никой,
                          не може да "Пречи" на лудия ентусиазъм!
                          -Да пълнят,с масло,грес,и т. н. ...
                          А бе, море, то и аз съм от "лудите ентусиасти", ама предвид факта, че не ги разбирам мно'о-мно'о тези тайни дела все питам. Ей го на, който пита - обяснява му се! Защото по някога и от много боли глава, че и джоб. Па, 'секи чете и после сам да си решава как да си троши жиба.
                          Този път ще се сопра на минимални изисквания за модела - пълня до пробката.
                          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Днес отворих задният диф. Свалих и касетата за да я огледам, всичко изглежда нормално по нея, но се оказа, че ще трябва да сменя десният лагер на задната полуоска и семеринга преди да сглобя. Решил съм да сложа в дифа кастрол 75W140 с добавката в него, без да слагам допълнителна добавка, пък то ще си покаже.

Коментар

Да аз работя с такова от години Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 !!!
                              Еди Рангелов : 0885 088 444
                              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

500мл масло в повече на задния диференциал вдига нивото с 2мм над пробката.
                                Тези два милиметра по никакъв начин не влошават нормалната циркулация на масло в диференциала.
                                Не е нужно да карам 20км да се газира и стопли маслото за да влезе по ръкавите и да започне да смазва лагерите на главините защото с тези два милиметра в повече лагерите са в масло от самото начало.

За предния не виждам никакъв смисъл да се препълва. Пък и там повече от 100мл в плюс няма как да влезнат.

Отделно тези които са с лифт на окачването да имат в предвид че пробките са им по на ниско защото диференциалите са им завъртяни с по 1-2 градуса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X